Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Μ.ΧΙΜΕΝΕΘ : ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Στην εφημερίδα "Γαύρος" παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη ο Μανόλο Χιμένεθ, που μιλάει για τον Ολυμπιακό και την προοπτική της συνεργασίας του με την ομάδα του Πειραιά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Έχει επικοινωνήσει μαζί σας ο Ολυμπιακός; Αν ναι, πότε συνέβη αυτό;

Aυτόν τον καιρό δε μιλάω με καμία απολύτως ομάδα,ούτε με τον εκπρόσωπο κάποιας.Αλλά είναι αλήθεια ότι είναι ένα σενάριο που κυκλοφορεί...

Πως βλέπετε σαν προοπτική τον Ολυμπιακό;

Θα ένιωθα πολύ μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια και θα ήταν τιμή μου να εργαστώ σε μία τόσο μεγάλη Ελληνική ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός.

Τι γνωρίζετε για τον Ολυμπιακό;

O Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας,ξέρω ότι είναι μεγάλος πρωταθλητής,με πολλούς τίτλους και με συνεχή παρουσία στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ.Επίσης γνωρίζω ότι διαθέτει πολύ ένθερμο κοινό, ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και ένα καινούργιο γήπεδο.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας ως επαγγελματίας προπονητής; Πιστεύετε ότι μπορούν να εκπληρωθούν σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός;

Οι στόχοι μου είναι διάφοροι, χωρίς να μπορώ να μιλήσω συγκεκριμένα,αφού αλλάζουν ανάλογα με την ομάδα στην οποία βρίσκομαι. Με τον Ολυμπιακό θα ήταν να επιτύχω το καλύτερο δυνατό σε όλες τις διοργανώσεις και να κατακτήσω τίτλους στην Ελλάδα.

Ποιο είναι το αγωνιστικό σας πλάνο; Έχετε δείξει ότι σς αρέσει να χρησιμοποιείτε σχήματα με δύο επιθετικούς.

Κατά βάση αυτός είναι ένας καλός τρόπος δομής για την ομάδα,όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ν'αλλάξει.Ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνθήκες του κάθε αγώνα επιλέγεις το κατάλληλο "στήσιμο" της ομάδας σου.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού λάτρεψε τον Ερνέστο Βαλβέρδε.Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει το ίδιο και με εσάς,σε περίπτωση που έρθετε στον Ολυμπιακό;

Ο Βαλβέρδε ήταν μια πολύ καλή πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό, ένα πολύ καλό "χαρτί" και έφτιαξε μία πολύ καλή ομάδα πριν από δύο χρόνια.Όσο αφορά τον κόσμο του Ολυμπιακού,δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα με λατρέψουν.Αυτά αλλάζουν εύκολα.Τίποτα δεν είναι σίγουρο.Το σίγουρο είναι ότι εφόσον έρθω,θα κάνω τα πάντα για να το πετύχω.

Ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν έχασε το πρωτάθλημα και είναι αναγκαίο να το πάρει φέτος.Πιστεύετε ότι αν έρθετε στον Ολυμπιακό θα μπορέσετε να πετύχετε αυτόν τον στόχο;

(Γέλια)...Ναι,ναι το ξέρω ότι έχασε το πρωτάθλημα.Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αν έρθω σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό,θα προσπαθήσω για το καλύτερο.Αυτό εννοείται.

Ο Ολυμπιακός φέτος δεν θα αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ,αλλά στο Γιουρόπα Λιγκ.Πιστεύετε πως εάν έρθετε στην ομάδα, είναι εφικτός στόχος για τον Ολυμπιακό η καλή πορεία στη διοργάνωση ή ακόμη και η κατάκτηση του τροπαίου;

Όπως είπα και για το πρωτάθλημα,εάν τελικά έρθω στον Ολυμπιακό,θα προσπαθήσω για το καλύτερο σε όλους τους τομείς. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα και το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς Ισπανόφωνους. Πιστεύετε ότι αυτό θα βοηθούσε σ'ενδεχόμενη συνεργασία;

Το ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς Ισπανόφωνους είναι ευχάριστο,όμως δεν έχω κανένα πρόβλημα να δουλέψω με παίκτες που δεν μιλάνε Ισπανικά.Αυτό δεν αποτελεί κύριο "κλειδί" για μια ενδεχόμενη συνεργασία.

Στο τέλος της συνέντευξης ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε στο θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας :

Oι μεταγραφές δεν είναι μόνο δουλειά του προπονητή.Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι που δεν περνά εξ ολοκλήρου από το χέρι μου.Για την ώρα δε μπορώ να πω τίποτα,ούτε να κατονομάσω κάποιον παίκτη.Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν ποδοσφιριστές που μπορούν να βοηθήσουν.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :