Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΝΙΚΟΣ ΓΕΜΕΛΟΣ : ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ


Ξεκίνησε να κολυμπάει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ από το 1972. Δύσκολα χρόνια αλλά ρομαντικά. Τότε υπήρχε σεβασμός. Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα που πρέπει να έχεις αυτοκυριαρχία σαν αθλητής και να σέβεσαι τον συναθλητή σου και τον προπονητή πιο πολύ από τον καθένα…

Το 1986 αποφάσισε να γίνει προπονητής. Ανέλαβε τις ακαδημίες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και με τα χρόνια μεταπήδησε στους άνδρες και στις γυναίκες. Είναι ο μοναδικός προπονητής που δεν έχει χάσει πρωτάθλημα με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και αυτό θέλει να μείνει αληθινό όσα χρόνια θα είναι στον σύλλογο του Πειραιά…

Άρρωστος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και φανατικός με την κολύμβηση. Έχει διαρκείας στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ και παρακολουθεί όλα τα αθλήματα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μεγάλους αθλητές αλλά το τοτέμ του είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης. Μαζί του έχει ζήσει συμμετοχές σε τελικούς Παγκοσμίων πρωταθλημάτων, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Είναι ο καλύτερος Έλληνας τεχνικός στην κολύμβηση και αυτό το μαρτυρούν τα αποτελέσματα. Δουλεύει σκληρά και βάζει συνέχεια νέους στόχους. Ο Σπύρος Γιαννιώτης τον έχει σαν πατέρα του. Το ίδιο και η Κέλυ Αραούζου που την ξέρει λιγότερα χρόνια…

Αυτοί οι δυο αθλητές του χάρισαν τρία μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης που διεξάγεται στην Ουγγαρία και στη λίμνη Μπάλατον. Ο Σπύρος και η Κέλυ πήραν το χρυσό στο ομαδικό των 5χλμ ενώ η Αραούζου κατέκτησε το ασημένιο στα 5χλμ και ο Γιαννιώτης το χάλκινο στο ίδιο αγώνισμα.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από αυτές τις επιτυχίες, ο Νίκος Γέμελος μίλησε στο "theplayer.gr" για όλα αυτά που έζησε στην Ουγγαρία, για τα παιδιά του και για τα μετάλλια που ονειρεύεται στο Λονδίνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Ο έμπειρος προπονητής τονίζει πως περίμενε να έρθουν τα μετάλλια στην ανοιχτή θάλασσα:

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι περίμενα αρκετά πράγματα. Δεν ήρθαμε για τουρισμό εδώ πέρα. Δεν λέγαμε μεγάλα λόγια. Εγώ και οι αθλητές μου δεν έχουμε μάθει να το κάνουμε αυτό. Πήραμε τέσσερα μετάλλια κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα. Περιμένουμε στήριξη απ’ όλους και όχι μόνο όταν έχουμε επιτυχίες. Η ομοσπονδία έχει σταθεί στο πλευρό μας και ότι έχουμε ζητήσει το έχουμε πάρει». Στη συνέχεια μας εξηγεί για τις προοπτικές που υπάρχουν: «Οι αθλητές μας έχουν την δυνατότητα να φτάσουν και πιο ψηλά. Δεν γίναμε υπερδύναμη στο χώρο αλλά μπορεί να είμαστε στην ελίτ και τα επόμενα χρόνια. Το κακό με την Ελλάδα είναι πως δεν έχουμε πολλούς αθλητές και αθλήτριες που ασχολούνται με το 1500 και το 800 από τη νέα γενιά. Αυτούς τους λίγους που έχουμε πρέπει να τους μάθουμε και την μαραθώνια κολύμβηση».

Ο Νίκος Γέμελος μας αποκαλύπτει πως του ήρθε και η ιδέα για την μαραθώνια κολύμβηση:

«Δικιά μου ιδέα ήταν. Το αποφασίσαμε μαζί με τον Γιαννιώτη του 2007. Είδαμε πως υπάρχει προοπτική. Το συζητήσαμε πάρα πολύ. Ο Σπύρος έκανε την αρχή και τώρα ακολουθούν και άλλα παιδιά». Ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι γιος του: «Τον Σπύρο τον ξέρω πολλά χρόνια. Έχουμε ζήσει πάρα πολλά μαζί. Καλές και κακές στιγμές. Τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην καριέρα μου με τον Σπύρο της έχω κάνει. Οι τελικοί σε Παγκόσμια και Ολυμπιακούς. Την Κέλυ από την άλλη την είδα πέρσι στο Πόρετς στο Ευρωπαϊκό των μικρών και κατάλαβα ότι είναι μεγάλο ταλέντο. Της είπα να ασχοληθεί με την μαραθώνια κολύμβηση γιατί θα πάει καλά. Έτσι και έγινε. Πήρε δυο μετάλλια σε Ευρωπαϊκό και έχει όλο το μέλλον μπροστά της αρκεί να δουλέψει σκληρά».

Δεν μπορεί να ξεχωρίσει την πισίνα από την θάλασσα αφού τα αγαπάει και τα δυο:

«Είναι μεγάλη η αγάπη για την πισίνα αλλά η μαραθώνια κολύμβηση μου έχει φέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες ως προπονητής. Το παν στο άθλημα μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Γι’ αυτό αποφασίσαμε με τον Σπύρο να το τρέξουμε. Με στόχο το Λονδίνο. Πιστεύω πως εκεί έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε όχι μετάλλιο αλλά μετάλλια. Όλα είναι θέμα δουλειάς. Στους Ολυμπιακούς έχουμε μόνο τα 10χλμ και είμαστε λίγο πίσω αλλά όλα είναι στο χέρι μας. Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές και στην πισίνα και δεν ξεχνώ. Μην ξεγελιόμαστε. Η κολύμβηση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι από τα πιο δημοφιλή αθλήματα». Ερωτηθείς για τις κινήσεις που μπορούν να γίνουν για να αποκτήσει περισσότερη αίγλη στην Ελλάδα η μαραθώνια κολύμβηση τόνισε: «Η ΚΟΕ μας στηρίζει όπως είπα. Πρέπει όμως να γίνει η κατάλληλη διαφήμιση για να έρθουν και οι χορηγοί. Στο εξωτερικό οι χορηγίες είναι πολύ μεγάλες. Ασχολούνται με αυτό το άθλημα ναυτιλιακές εταιρίες αλλά και κάποιες με ισοτονικά. Εδώ έχουμε τις περισσότερες πισίνες που είναι οι ακτές μας και οι λίμνες και δεν προχωράμε όπως πρέπει». Στο τέλος μας μίλησε και για την κολύμβηση που αρχίζει τη Δευτέρα στη Βουδαπέστη: «Περιμένω μετάλλια δεν το κρύβω. Είδα τα παιδιά που ήρθαν από την Ελλάδα και γυάλιζε το μάτι τους. Αυτό που έγινε στην ανοιχτή θάλασσα είναι μεγάλη υπόθεση για την Ελλάδα και γι’ αυτά τα παιδιά. Τους έδωσε άλλη ώθηση. Ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος σε αυτή την κρίση που βιώνουμε και όλοι μας θέλουμε να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες και να ακουγόμαστε στην Ευρώπη και στον κόσμο για τις επιτυχίες μας. Πιστεύω πως μπορεί να πάρει μετάλλιο ο Γρηγοριάδης, ο Δρυμωνάκος, ο Δημητριάδης αλλά και η Μαριάννα Λυμπερτά στα 1500».
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :