Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΚΑΙ... 1-0, ΣΤΗ ΡΕΑΛ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ! *ΒΙΝΤΕΟ*


Στην παράταση ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο «Bασιλιάς» του τελικού και έδωσε στην Ρεάλ το κύπελλο Ισπανίας κόντρα στην Μπαρτσελόνα!

Μετά από τρία χρόνια πλήρους ανομβρίας, η Ρεάλ κέρδισε στην παράταση με 1-0 την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Copa Del Rey που διεξήχθη στο «Μεστάγια» και πήρε έναν τίτλο μετά το 2008. Ένα Κύπελλο, το οποίο αγνοούσε από το 1993 και πήρε έπειτα από 18 χρόνια στο ίδιο, μάλιστα, γήπεδο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε με δύναμη στο clasico και από το πρώτο πεντάλεπτο οι παίκτες της έτρωγαν σίδερα. Είχαν την κυκλοφορία, πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα και δεν επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να έχει την κατοχή ώστε να κάνει το γνωστό παιχνίδι της. Πρώτο σουτ του αγώνα ήταν στο 7' από τον Τσάβι και πέρασε άουτ, προσπάθεια η οποία ήταν η μοναδική σε ολόκληρο το 45λεπτο από πλευράς Μπλαουγκράνα. Στη συνέχεια του τελικού, η Ρεάλ πήρε μπροστά και δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος.

Στο 12' οι Μερένχες είχαν την πρώτη μεγάλη φάση, με τον Οζίλ να περνάει ωραία πάσα στον Ρονάλντο, ο οποίος κινήθηκε πλάγια μέσα στην περιοχή, όμως το διαγώνιο σουτ του έκοψαν οι αμυντικοί, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κεντίρα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Αρμπελόα έστειλε την μπάλα άουτ. Η Ρεάλ ήταν σαφώς ανώτερη στο ματς, ενώ στην Μπαρτσελόνα δεν έβγαινε τίποτα και ο Μέσι ήταν... χαμένος. Στο 21' το σουτ του Οζίλ από το ημικύκλιο πέρασε άουτ και όσο η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να βρει ρυθμό η Ρεάλ ανέβαινε.

Στο 29' ο Αρμπελόα πάτησε τον Βίγια, ο Μαγιένκο δεν το είδε και στο 30' ο Κριστιάνο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, όμως δεν πρόλαβε να κάνει το σουτ, ενώ ήταν μόνος κόντρα στον Πίντο. Ο Πορτογάλος έξι λεπτά μετά βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, όμως το δυνατό διαγώνιο σουτ, απέκρουσε ο Πίντο. Όλα πήγαιναν όπως τα ήθελε ο Μουρίνιο στο ματς, αλλά έλειπε το γκολ, ενώ ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45' η τύχη γύρισε την πλάτη στην Ρεάλ, όταν ο Αρμπελόα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πέπε έπιασε φοβαρή κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Πίντο.

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν τελείως αντίθετα. Ο Γκουαρδιόλα πέρασε τον Πέδρο στα αριστερά και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αμέσως δημιούργησε κινδύνους στην Ρεάλ, η οποία ξόδεψε απίστευτες δυνάμεις στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο 51' το σουτ του Πεδρίτο πέρασε άουτ και η συνέχεια ήταν όλη δικιά της αφού βρήκε χώρους και την ευκαιρία να κάνει το παιχνίδι της. Στο 57' το σουτ του Βίγια από πλάγια πέρασε άουτ, ενώ η πρώτη απειλή για την Ρεάλ ήρθε στο 64' με το μονοκόματο σουτ του Τσάμπι Αλόνσο που πέρασε έξω.

Η Μπαρτσελόνα έκανε το παιχνίδι της, είχε τον πλήρη έλεγχο και ήταν το αφεντικό του ματς κόντρα στους Μαδριλένους, που από την επίθεση του πρώτου μέρους είχαν περάσει στο γνωστό αμυντικό σύστημα. Στο 65' το σουτ του Μέσι πέρασε άουτ και στο 69' ο Πέδρο σκόραρε, αλλά ο Μαγιένκο ακύρωσε σωστά το γκολ του καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι Μπλαουγκράνα είχαν μεταφέρει το ματς στο μισό της ομάδας του Μουρίνιο και στο 75' αφού "έκρυψαν" το τόπι ο Μέσι έκανε σουτ το οποίο έβγαλε με μεγάλη δυσκολία ο Κασίγιας. Στο ίδιο λεπτό, ο Πέδρο δοκίμασε να κρεμάσει με πλασέ τον Κασίγιας, που όμως πέταξε τη μπάλα κόρνερ.

Οι φάσεις δεν σταματούσαν για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, με τον Αλβες να έχει φάουλ άουτ στο 77' και στο 81' ο συνδυασμός Μέσι-Ινιέστα έφερε το σουτ του δεύτερου που εξουδετερώσε με τις άκρες των δαχτύλων κόρνερ ο Κασίγιας.

Το ματς φαινόταν να πηγαίνει στην παράταση, όμως οι δύο τελευταίες φάσεις ανήκουν στους Μαδριλένους. Την πρώτη δημιούργησε ο Αντεμπαγιόρ, το οποίο έβαλε στο ματς ο Μουρίνιο στη θέση του Οζίλ. Ο Τογκολέζος ελευθέρωσε Κριστιάνο και Ντι Μαρία και στο 88' σέρβιρε στον Πορτογάλο ο οποίος καθυστέρησε και κόπηκε μέσα στην περιοχή. Στο 90' ο Πίντο σε μία πολύ εντυπωσιακή φάση, έδιωξε σε κόρνερ το δεξί σουτ του Ντι Μαρία.

Στην παράταση οι φάσεις ήταν λίγες και ήταν η σειρά της Ρεάλ να βγει ξανά μπροστά. Ο Κριστιάνο είχε δυνάμεις και στο 98' έκανε μεγάλη κούρσα, πέρασε τον Αντριάνο και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Πέντε λεπτά μετά ο Πορτογάλος έγραψε το όνομά του στην ιστορία. Τρομερό «1-2» Μαρσέλο-Ντι Μαρία και σέντρα του Αργεντίνου από αριστερά. Ο Κριστιάνο με φοβερό άλμα και κεφαλιά ανάγκασε τον Πίντο να δει τη μπάλα στα δίχτυα του για το 1-0!

Στη συνέχεια η Ρεάλ κάθισε πίσω και η Μπάρτσα πήρε το κέντρο, όμως παρά την οπισθοχώρηση, οι Μερένχες βρέθηκαν πιο κοντά στο γκολ ξανά με τον Κριστιάνο. Σε αντεπίθεση ο Πορτογάλος προσπάθησε να τελειώσει το ματς 119' με αριστερό σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε.

Για ακόμα ένα ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα η Ρεάλ δεν πήγε στα αποδυτήρια με 11 παίκτες. Στο 121' ο εκπληκτικός Ντι Μαρία είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μέσι, όμως αυτό δεν πείραξε καθόλου τον Ζοζέ Μουρίνιο...

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Πίντο, Αλβες, Μασεράνο, Πικέ, Αντριάνο (120' Μάξουελ), Μπουσκέτς (108' Κεϊτά), Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο, Βίγια (106' Αφελάι).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Καρβάλιο (120' Γκαράι), Μαρσέλο, Πέπε, Κεντίρα (104' Γκρανέρο), Αλόνσο, Οζίλ (70' Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία, Ρονάλντο.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Βαγένκο

Δείτε το γκολ που χάρισε στην Ρεάλ το κύπελλο Ισπανίας 2011:


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :