Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

UEFA: ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ


Το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League, είναι πλέον στα χέρια της UEFA.

Μετά την απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου στη δεύτερη κατηγορία, εξαιτίας της εμπλοκής της ομάδας στο σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων, έχει τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο και η συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Βόλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται, από τη στιγμή που δεν προβλέπει κάτι ξεκάθαρο στο καταστατικό της η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για ανάλογες περιπτώσεις, είναι πάρα πολλά.


- Μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Europa League ο Ολυμπιακός Βόλου παρά τον υποβιβασμό του;

- Αν τιμωρηθεί και από την UEFA θα αντικατασταθεί από άλλη ελληνική ομάδα;

- Πότε θα ληφθεί η απόφαση;

Σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr" κάνει λόγο για μια επιστολή που έστειλε εσπευσμένα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην ελληνική πλευρά και τι ζητά από αυτήν. Σε επικοινωνία που είχε η ιστοσελίδα με το Γραφείο Τύπου της UEFA, σε μια προσπάθεια να δοθεί αποσαφηνιστική απάντηση, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αποκάλυψε ότι απέστειλε, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, επιστολή στην ΕΠΟ ζητώντας ακριβή στοιχεία γύρω από την υπόθεση, ώστε να προχωρήσει κι αυτή με τη σειρά της στις αποφάσεις της.

«Η UEFA είναι ενήμερη για την απόφαση που λήφθηκε σήμερα (σ.σ. χτες) από το πρώτο όργανο της ελληνικής ομοσπονδίας σχετικά με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και τον πρόεδρό της. Για αυτό ζητά άμεσα την αποστολή όλων εκείνων των στοιχείων της υπόθεσης, ώστε να προβεί κι εκείνη στις δικές της αποφάσεις», ανέφερε μέρος της επιστολής της UEFA, την οποία πάντως δεν δημοσιοποίησε η ΕΠΟ, ενώ και η UEFA προτίμησε να μην τη γνωστοποιήσει πλήρως.

«Η UEFA θα μελετήσει την όποια απάντηση της ΕΠΟ τις επόμενες ημέρες και δεν θα διστάσει να λάβει όλα τα περαιτέρω πειθαρχικά μέτρα που είναι αναγκαία, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού αποκλεισμού του Ολυμπιακού Βόλου από το Europa League», ήταν η επόμενη τοποθέτηση του Γραφείου Τύπου της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.


H ελληνική πλευρά πάντως δεν επιβεβαιώνει τη λήψη της επιστολής για την οποία, η UEFA όπως ανέφερε το Γραφείο Τύπου της, περιμένει άμεση απάντηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ενέργειες.

«Δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση ακόμα», ήταν το σχόλιο της UEFA για την ελληνική αντίδραση και συνέχισε:

«Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες. Δεν προβλέπεται κάτι από το καταστατικό και θα πρέπει να γίνει συνεδρίαση λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία που περιμένουμε να λάβουμε».

Όσον αφορά τώρα, τις συνέπειες που θα έχει πιθανός αποκλεισμός της θεσσαλικής ομάδας, ήταν κάτι που δεν αποσαφηνίστηκε.

«Δεν θα πρέπει να κάνουμε κάποια πρόβλεψη. Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε αν θα υπάρξει αντικατάσταση από άλλη ελληνική ομάδα. Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν επιδέχεται εικασίες», κατέληξε η UEFA, όλα αυτά λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί στη χώρα μας για το σκάνδαλο που έχει δημιουργηθεί...
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :

MOBILE VERSIONS