Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ «ΘΡΥΛΟΣ» *BINTEO*


Ο Ολυμπιακός sτις 14 Σεπτεμβρίου 1972, έβαλε τις βάσεις για μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διακρίσεις της ιστορίας του.

Στους «ερυθρόλευκους» για τις αναμετρήσεις με την Κάλιαρι, πριν από 39 χρόνια για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ λίγοι έδιναν ελπίδες, σύμφωνα και με την ανάλυση της ιστοσελίδας sday.gr Εδώ ακόμα και τώρα, που υποτίθεται ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα προόδου και τρομάζουμε στη σκέψη ενός αγώνα με μία από τις κορυφαίες ιταλικές ομάδες. Φαντάζεστε τι γινόταν τότε.

Ιδιαίτερα όταν αντίπαλος ήταν η Κάλιαρι, η οποία είχε στις τάξεις της τον κορυφαίο, ίσως, Ιταλό ποδοσφαιριστή της εποχής, τον Τζίτζι Ρίβα. Αλλά και τους Αλμπερτόζι, Ντομενγκίνι, οι οποίοι επίσης ήταν βασικά στελέχη της Εθνικής Ιταλίας και είχαν παίξει στον τελικό του Μουντιάλ κόντρα στη Βραζιλία, μόλις δύο χρόνια νωρίτερα. Δείτε, όμως, και τη σύνθεση του Ολυμπιακού. Κι αν δεν σας λένε πολλά τα ονόματα ρωτήστε κανέναν μεγαλύτερο. Δεν ήταν… παίξε-γέλασε εκείνη την εποχή οι «ερυθρόλευκοι» και οι Σαρδηνοί το κατάλαβαν καλά.

Μόλις στο 2’ ο Νίκος Γιούτσος άνοιξε το σκορ με εξαιρετική κεφαλιά, ύστερα από ωραίο γέμισμα του Περσίδη. Οι Ιταλοί αντέδρασαν και είχαν δοκάρι με τον Ντομενγκίνι, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και κυνηγούσε το δεύτερο γκολ. Ένα ακόμα γκολ του Γιούτσου λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά το 2-0 ήρθε τελικά στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Υβ Τριαντάφυλλος, με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αλμπερτόζι και η πρόκριση φαινόταν κοντά.

Το όνειρο «σκοτείνιασε» στο 66’, όταν ο Ντομενγκίνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κελεσίδη μειώνοντας σε 2-1. Με το εκτός έδρας γκολ, η πρόκριση φαινόταν εύκολη υπόθεση για την Κάλιαρι στη ρεβάνς. Για τον Ολυμπιακό, ήταν σημαντικό να κρατήσει έστω και τη νίκη. Και υπήρχε και η δεύτερη μάχη, στην οποία κανείς δεν μπορούσε να προδικάσει ότι θα έβγαινε χαμένος.

Η σπουδαία νίκη έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους 40.000 φιλάθλους που κατέκλυσαν εκείνο το βράδυ το Στάδιο Καραϊσκάκη. Η χρυσή σελίδα του Ολυμπιακού, όμως, θα γραφόταν δεκατρία βράδια αργότερα, στον επαναληπτικό της Ιταλίας.

Ολυμπιακός - Κάλιαρι 2-1
(2' Γιούτσος, 51' Τριαντάφυλλος - 66' Ντομενγκίνι)

Ολυμπιακός (Λάκης Πετρόπουλος): Κελεσίδης, Γκαϊτατζής, Αγγελής, Γκλέζος, Συνετόπουλος, Περσίδης, Παπαδημητρίου, Γιούτσος, Τριαντάφυλλος (79' Βιέρα), Δεληκάρης, Αργυρούδης (76' Λοσάντα).

Κάλιαρι (Εντμόντο Φάμπρι): Αλμπερτόζι, Πολέτι, Μαντσίνι (38' Μαρτιραντόνα), Νενέ, Νικολάι, Τσέρα, Ντομενγκίνι, Γκόρι, Μαράσκι, Μπρουνιέρα, Ρίβα.

Δείτε το βίντεο εδώ
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :