Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: ΑΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ!


Μετά (ή πριν) την.... σωτηρία του ΠΑΟ θέλει να αντιμετωπίσει και να αποκαλύψει το παρασκήνιο ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας για την "Παναθηναϊκή Συμμαχία", ενώ μίλησε για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, και τελικά εξαπέλυσε επίθεση στον Σωκράτη Κόκκαλη, αφού για όλα φταίει ο Ολυμπιακός και ο πρώην πρόεδρός του!

Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην φετινή χρονιά στο αγωνιστικό κομμάτι, την ΓΗΠΕΛ, την ΠΕΚ και τον... Πρίγκιπα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο "Gazzeta.gr":

«10 εκατομμύρια μέσα στον Ιούλιο»!

Έχετε στα χέρια σας την άδεια από την ΕΕΑ και πλέον η μεταβίβαση είναι θέμα λεπτομερειών, ώστε να γυρίσει οριστικά σελίδα ο Παναθηναϊκός…

Ήδη έχουν αρχίσει προετοιμασίες από τους δικηγόρους μας με την πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη και είναι πλέον θέμα καθαρά τυπικό για να ανακοινωθεί η μεταβίβαση. Μέσα στην εβδομάδα που ξεκίνησε ελπίζουμε να έχει τελειώσει το θέμα.

Η μεταβίβαση των μετοχών, βέβαια, άμεσα είναι πολύ σημαντικό υπόθεση, καθώς αρχικά τουλάχιστον υπήρχε κόσμος που θεωρούσε ότι εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του Γιάννη Βαρδινογιάννη…

Το είχαμε πει και στο παρελθόν πως υπήρχαν κάποια φορολογικά θέματα. Η κατάσταση, όμως, των οικονομικών της ομάδας, οι μεγάλες ζημιές… εξαφάνισαν αυτά τα θέματα. Και έτσι μπορούμε να το κάνουμε άμεσα.

Ο στόχος σας ποιος είναι; Έχετε μιλήσει κατά καιρούς για διάφορα ποσά, αλλά με τι θα είστε ικανοποιημένος;

Εμείς τελειώσαμε μία έρευνα. Την πρώτη έρευνα μετά την ίδρυση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» που έγινε από την προηγούμενη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή για να μετρήσουμε την κατάσταση σήμερα, πόσος κόσμος γνωρίζει την «Συμμαχία». Μετρήσαμε πόσοι άνθρωποι θα συμμετάσχουν τον Ιούλιο και ο αριθμός αυτός είναι 40.000 οπαδοί! Εκτίμηση είναι πως τουλάχιστον 10 εκατομμύρια μέσα στον Ιούλιο θα τα μαζέψουμε. Είναι πολύ δύσκολες οι οικονομικές συνθήκες αλλά όσο περισσότερα μαζέψουμε τόσο το καλύτερο.

Αυτά τα λεφτά πάνε κατευθείαν στην ΠΑΕ, δεν υπάρχει κανένας άλλος σκοπός. Συνολικά νομίζω πως πρέπει να μαζέψουμε πάνω από 20 εκατομμύρια!

Ελπίζω κάποιοι από τους μετόχους να μπουν στην αύξηση. Ο κ. Βγενόπουλος έχει πει πως θα το κάνει με το ποσοστό του, έχει βάλει ήδη 300.000, ο κ. Πολέμης το έχει υπερκαλύψει το δικό του, η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει προσφέρει τόσα πολλά στο μπάσκετ έχει βάλει και 10 εκατομμύρια στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, και μακάρι να συμμετάσχουν. Αλλά τι να τους πει κανείς όταν έχουν προσφέρει τόσα πολλά. Ο κ. Πατέρας θέλει να κάνει προσωρινά ένα διάλλειμα από την άμεση του ενασχόληση με τον Παναθηναϊκό.

Εάν το σωματείο βάλει 10-12 εκατομμύρια μέσα στον Ιούλιο θα ανεβάσει το ποσοστό του αλλά μακάρι να έρθουν κι άλλοι. Θα ήθελα να μαζέψουμε 30-40 εκατομμύρια στη χρονιά. Είναι βλέπετε δύσκολη η συγκυρία για όλους. Ευκατάστατους και μη. Δεν ανησυχώ για το ότι δεν θα μαζέψουμε τα χρήματα που σας είπα. Δεν έχουμε υπολογίζει τους Έλληνες της διασποράς, θα πάμε να τους βρούμε, τους θέλουμε κοντά μας. Έχουμε πολλούς τρόπους για έσοδα. Συνέχεια θα προσπαθούμε να τους κερδίσουμε. Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι.

Από εμάς τους Παναθηναϊκούς εξαρτάται το μέλλον της ομάδας. 2 στους 100 να βάλουν, αυτά είναι 10 εκατομμύρια. Αισθάνομαι σιγουριά ότι θα μαζέψουμε αρκετά χρήματα.

Το πιο ενεργό κομμάτι του Παναθηναϊκού κόσμου είναι οι οργανωμένοι, η Θύρα 13. Εσείς δείχνετε να ποντάρετε πολλά, έχετε συναντηθεί μαζί τους. Πόσο σημαντικοί είναι για το εγχείρημα σας;

Είναι ο Παναθηναϊκός σε πολύ μεγάλο βαθμό οι οργανωμένοι. Οφείλουμε να τους παρέχουμε κάθε διευκόλυνση. Κάναμε μεγάλη μείωση στα εισιτήρια. Πρέπει να έχουμε επικοινωνία, να ακούμε τι λένε, τα παράπονα τους. Έχουν μία οπτική γωνία που εγώ δεν την έχω, για θέματα αστυνομίας, βίας. Είναι επιβεβλημένο να υπάρχει μία πολύ στενή συνεργασία μαζί τους για να ξέρεις τι γίνεται.

Αν αύριο βάλει ο οποιοσδήποτε 175 ευρώ και γίνει μέλος, θα έχει αυτόματα το δικαίωμα του εκλέγεσθαι;

Βεβαίως. Θα έχει τα ίδια δικαιώματα με κάποιον που θα βάλει περισσότερα. Του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Οι πρώτες εκλογές θα είναι τον Σεπτέμβριο, κάθε τρία χρόνια. Εφόσον κάτι δεν αλλάξει.

Σας προβληματίζει καθόλου το σκεπτικό ‘’αφού βγάζω διοίκηση μια φορά κάθε τρία χρονιά, γιατί να πληρώνω κάθε χρόνο’’;

Να σας πω γιατί αποφασίσαμε να το κάνουμε τρία χρόνια. Αν το κάναμε για παράδειγμα δύο χρόνια η διοίκηση δεν θα είχε τον χρόνο να υλοποιήσει κάποιο σχέδιο, δεν θα μπορούσε να κριθεί. Μια τέτοια διοίκηση, έχοντας στόχο να επανεκλεγεί θα είχε στόχο να ικανοποιήσει τον κόσμο, όπως κάνουν οι πολιτικοί ή οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρίες. Κοιτάζουν για το άμεσο αποτέλεσμα και όχι για το μεσοπρόθεσμο. Αν αγαπάμε τον Παναθηναϊκό πρέπει να κοιτάμε το μεσοπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο.

Η «Συμμαχία» δεν αποκλείει να έρθει κάποιος επενδυτής. Για φανταστείτε να βάλουμε εμείς 20 εκατομμύρια και να έρθει ένας επενδυτής και να βάλει άλλα 10 για παράδειγμα. Φανταστείτε πόσο θα ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός σε αυτή την περίπτωση. Δίνουμε την βάση να επιβιώσει ο Παναθηναϊκός, να έχει μια σοβαρή διοίκηση και να έχει μια ισχυρή λύση. Για αυτό αναμείχθηκα κιόλας. Είχα πει και στον κ. Βαρδινογιάννη και στον κ. Βγενόπουλο αλλά και στον κ. Γόντικα την ιδέα μου. Όταν είδα ότι δεν υπήρχε φως ξεκινήσαμε να ψάχνουμε την λύση αυτή.

Υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν ότι δύσκολα θα αναμιχτείτε στα κοινά του Παναθηναϊκού και δεν θα «μπλέκατε» στο ποδόσφαιρο…

Έχω εκτεθεί με τον ΣΚΑΪ. Όλοι που μπορούμε και μας δίνετε η ευκαιρία οφείλουμε να συμμετέχουμε στα κοινά. Η άποψη να περνάμε καλά μόνοι μας και να ζούμε όσο καλύτερα μπορούμε, θα οδηγούσε την χώρα στην καταστροφή. Πρέπει να δημιουργείς πράγματα. Το ποδόσφαιρο έχει πολλούς σοβαρούς ανθρώπους αλλά υπάρχουν και μη σοβαροί. Υπάρχουν και σοβαροί που έχουν φύγει όπως ο κ. Πηλαδάκης. Όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ξέρει πως κάποια στιγμή είναι πιθανό να τον βρίσουν.

Όλοι μας οι άνθρωποι και δεν θέλω να κακίσω κανέναν για αυτό, έχουμε βραχεία μνήμη. Είναι αναπόφευκτο. Βέβαια στην «Συμμαχία» θα είναι πιο δύσκολο. Τα δύο χρόνια θα ήταν καλά για να εκτονωθεί κάποια δυσαρέσκεια αλλά νομίζω πως το ιδανικό είναι η τριετία.

Δεν είναι σωστό να αλλάζουμε σαν τα… πουκάμισα προέδρους, προπονητές, παίκτες. Είδατε πως εμείς το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να κρατήσουμε τον Φερέιρα, ο οποίος ήταν απογοητευμένος. Και όμως έμεινε γιατί ήθελε να είναι μέρος, να βοηθήσει σε κάτι υγιές που θα χτίζαμε από την αρχή στον Παναθηναϊκό.

Yπάρχουν έτοιμα σχέδια για Παναθηναϊκό

Κάνατε στην άκρη το θέμα του γηπέδου. Μπορείτε να μας εξηγήσετε το σκεπτικό και πως βλέπουμε αυτό το… φλέγον ζήτημα που έγινε αιτία μεγάλης κόντρας ανάμεσα στον κ. Βαρδινογιάννη και τον κ. Βγενόπουλο;

Καταλαβαίνω τις ενστάσεις του κ. Βγενόπουλου αλλά εάν ένα πρόβλημα το κρατάγαμε μπροστά μας συνέχεια και δεν κάναμε, δεν προχωράγαμε στο να διοικηθεί η ΠΑΕ, θα έκλεινε η εταιρία. Για αυτό έχω διαβεβαιώσεις από τον κ. Βαρδινογιάννη για την ΓΗΠΕΛ και εγγράφως και έχω αναλάβει και εγώ την ευθύνη αν κάτι στραβώσει. Πιστεύω, όμως, ότι υπάρχει πιθανότητα με αυξημένη να δουλειά να έχει ο Παναθηναϊκός το δικό του γήπεδο.

Στον Βοτανικό;

Υποθέτω πως είναι το πιο εύκολο, αυτό που θέλει και ο δήμος, υπάρχουν και έτοιμα σχέδια.

Προωθείτε ένα προεδρικό διάταγμα που σύμφωνα με το οποίο κατεδαφίζεται η Λεωφόρος και παίρνει ο Ερασιτέχνης εγκαταστάσεις χωρίς το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Πως αντιμετωπίζετε αυτή την κατάσταση;

Εγώ είδα τον δήμαρχο και κάνει ότι μπορεί και ζήτησε και την δική μας συνδρομή. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό γιατί γνωρίζουν ότι θα γίνει λαϊκή εξέγερση. Οι νόμοι είναι νόμοι αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ πως και γιατί προσπαθούν να περάσουν αυτό το πράγμα. Δεν πρόκειται να γίνει.

Βέβαια οι νόμοι είναι νόμοι στις άλλες χώρες, για παράδειγμα εδώ στην Ελλάδα ομάδες βρέθηκαν με γήπεδα μέσα σε ένα βράδυ…

Εννοείται το γήπεδο του Ολυμπιακού. Να σας πω κάτι. Είναι άδικο το κράτος να επιδοτεί τον Ολυμπιακό όπως έγινε στο θέμα του γηπέδου. Δεν μπορούμε, όμως, να παραπονεθούμε γιατί μια μεγάλη ομάδα έχει το δικό της γήπεδο. Αντίστοιχα θα έπρεπε να είχαν βοηθηθεί και άλλες ομάδες. Δεν μπορεί η πολιτεία να επιλέγει μια ομάδα. Είναι καλό που έχει γήπεδο αλλά δεν είναι καλό που δεν έχουμε εμείς, η ΑΕΚ και άλλες ομάδες. Δεν λέμε να... ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα αλλά θέλουμε και εμείς μία κατσίκα. Αυτή είναι η διαφορά μας με πολλούς που δεν τα βλέπουν έτσι τα πράγματα.

«Τα σπάσαμε στο ντέρμπι»!

Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον κ. Μαρινάκη; Ήσασταν συνέταιροι, οι σχέσεις σας δεν είναι καλές προφανώς και τώρα βρίσκεστε απέναντι στα του ποδοσφαίρου...

Η διαφωνία μας προέκυψε μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη με τον Καλόπουλο. Από εκεί. Ο κ. Μαρινάκης είχε άλλη οπτική γωνία και εμείς διαφορετική. Ο ΣΚΑΪ την εξέφρασε ορθώς κατά την γνώμη μου, κατά την γνώμη του κ. Μαρινάκη λανθασμένα, πιστεύοντας πως επειδή είναι μέτοχος θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση. Εμείς είμαστε ένα μέσο ενημέρωσης 20 χρόνια και έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ επειδή έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και δεν σήμαινε πως όταν τόσο μεγάλο γεγονός δεν θα το καλύπταμε όπως έπρεπε.

Σε ένα γεύμα στους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού είχε πει πως σας εύχεται καλή επιτυχία και ότι θέλει ισχυρό τον Παναθηναϊκό. Είναι έτσι τα πράγματα ή μήπως λίγο διαφορετικά;

Κάποια κέντρα μας έβαλαν εμπόδια όπως μπορούσαν. Για παράδειγμα με το δάνειο που έγραφαν οι εφημερίδες τους. Είναι αντίπαλος ο Ολυμπιακός και φοβούνται βλέποντας πως ο Παναθηναϊκός βρίσκει λύση. Αυτό που κάνουμε είναι κάτι καινούριο και δύσκολο να προβλεφθεί η κατάληξη και θα είναι δύσκολο για αυτούς να βρεθούν μπροστά σε κάτι δυνατό.

Θέλω να σας τονίσω πως ο κ. Κόκκαλης παρότι προσέφερε πολλά στον Ολυμπιακό, βέβαια διαφωνώ κάθετα στον τρόπο με τον οποίο τα πέτυχε, πήρε λεφτά για να φύγει. Ήταν ιδιοκτητής, και είχε ένα είδος κερδοσκοπίας. Πολλοί λένε πως ο Ολυμπιακός ήταν ένα μέσο για τον κ. Κόκκαλη να κερδίζει προμήθειες του δημοσίου. Ήταν βασικός προμηθευτής του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ.

Εμείς αυτή την στιγμή, φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν βάλει 2.5 εκατομμύρια έτσι. Χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Ξέρεις συνειδητά ότι δεν θα πάρεις πίσω ούτε μισό ευρώ. Είναι σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης. Ο Ολυμπιακός τον λατρεύουν οι οπαδοί του αλλά έχουν έναν ιδιοκτήτη που έχει τα δικά του κίνητρα. Η ιδιοκτησία άλλες φορές μπορεί να δίνει τα πάντα και άλλες να λειτουργεί πιο εγωιστικά.

Θα καθόσασταν στο ίδιο τραπέζι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Είναι ρεαλιστής, επιχειρηματίας, δεν ξέρω τι θα έκανε. Εγώ φυσικά και για το καλό του ποδοσφαίρου θα το έκανα. Θα κάνω προσπάθεια. Είμαστε διατεθειμένοι να τον σεβόμαστε τον Ολυμπιακό αν μας σέβεται φυσικά. Αυτό που δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε είναι να νομίζει πως μπορεί να μας ποδοπατήσει. Αυτό θα μας ενοχλήσει ιδιαίτερα και θα αντιδράσουμε. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε όλες τις απαιτούμενες προσπάθειες αλλά δεν θα ανεχτούμε πράγματα που δεν είναι σωστά.

«Υποθέτω πως ο Κόκκαλης ξέρει για παράγκες»

Πριν λίγες μέρες κάνατε μια αναφορά στην εποχή Κόκκαλη. Αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού είπαν πως... πολύ άργησε ως οργανισμός ο Παναθηναϊκός να πάρει θέση με αυτό τον τρόπο. Συμφωνείτε;

Υπάρχει κάποιος Παναθηναϊκός ή κάποιος Ολυμπιακός που στην πραγματικότητα να μην ξέρει τι συνέβαινε; Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που λένε ''καλά έκανε ο πρόεδρος'' αλλά εγώ διαφωνώ.

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για τον Ολυμπιακό, παρότι πήρε πολλά πρωταθλήματα ο κ. Κόκκαλης, ήταν ατυχία που βρέθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού. Υπήρχε μια τεράστια σύγκρουση των συμφερόντων του κ. Κόκκαλη που ήταν να κάνει συναλλαγές με το δημόσιο και των συμφερόντων του ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού. Νομίζω πως αυτή η σχέση του Ολυμπιακού με το δημόσιο, δημιούργησε όλες αυτές τις στρεβλώσεις!

Αν ο Ολυμπιακός είχε έναν ιδιώτη που ήθελε με το ευ αγωνίζεσθαι να κερδίζει θα ήταν διαφορετική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός σίγουρα είχε καλούς παίκτες, πολύ καλή ομάδα κάποιες χρονιές. Εγώ σέβομαι τον Ολυμπιακό σαν αντίπαλο. Ευελπιστώ, όμως, με αξίες που ταιριάζουν διαχρονικά στον Παναθηναϊκό απ' ότι στον Ολυμπιακό, να φτιάξουμε πιο δυνατό σύλλογο.

Την περιμένατε αυτή την επίθεση από τον κ. Κόκκαλη, αναφερόταν μάλιστα στην ανακοίνωση ότι είστε άσχετος με το ποδόσφαιρο...

Δεν ξέρω ποιος ξέρει περισσότερο. Ξέρει περισσότερα από εμένα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξάλλου με τις δικές του συνθήκες διαμορφώθηκε. Δεν ξέρω για τις παράγκες αλλά υποθέτω ότι εκείνος κάτι θα ξέρει παραπάνω. Πολύ καλύτερα από εμένα. Εγώ μικρός σαν παιδί έπαιζα πολύ ποδόσφαιρο, όπως όλοι οι νέοι. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με την ίντριγκα και την βρωμιά, για αυτό δεν ξέρω πράγματα. Δεν είμαι διατεθειμένος να αναμιχθώ με αυτό τον τρόπο. Εμείς θα αναδεικνύουμε την πραγματικότητα. Ας ξεχάσουν αυτά που ξέρανε.

Είστε έτοιμος να προστατέψετε τον Παναθηναϊκό; Όχι με την έννοια να γίνεται μέρος του προβλήματος του παρασκηνίου αλλά να προστατέψετε την ομάδα σας με καθαρό τρόπο...

Όπως είδατε και πριν δύο χρόνια θυσίασα μία σημαντική επιχειρηματική σχέση για να πω αυτό που πιστεύαμε. Το έχω αποδείξει. Πως θα αντιδράσουμε; Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό.

«Τα... πυρομαχικα στον ΣΚΑΪ»

Στη «Δίκη» δημιουργήσατε μια αίσθηση ότι ο Νικόλας Πατέρας ενδέχεται να επιστρέψει σε πιο ενεργό ρόλο. Υπάρχουν πιθανότητες;

Εξαρτάται από εκείνον. Έχει προσφέρει πολλά. Έβαλε την ψυχή του και χρήματα. Έδωσε τα πάντα. Ο κάθε άνθρωπος όμως αντέχει κάποια χρόνια. Τον είδα κουρασμένο σε αυτή την φάση...

Δεν το θεωρείτε δικαιολογημένο από την στιγμή που πήρε το νταμπλ του 2010 και όμως κάποιοι εντός Παναθηναϊκού τον πολεμούσαν;

Το θεωρώ δικαιολογημένο αλλά αυτή η δική μας εσωστρέφεια, να τσακωνόμαστε μεταξύ μας είναι τραγικό. Με προβληματίζει αυτό, το βρίσκω κακό. Με την συμμετοχή, όμως, στη «Συμμαχία» και στην ΠΑΕ αυτά τα φαινόμενα θα περιοριστούν.

Το 2008 ήσασταν στο πλευρό του κ. Βγενόπουλου στην ΠΕΚ. Γιατί δεν κάνατε τελικά το επόμενο βήμα;

Τότε ο ΣΚΑΪ ήταν τέσσερα χρόνια νεότερος. Τότε κάναμε ένα πείραμα αντίστοιχο με αυτό στον Παναθηναϊκό. Με νέους δημοσιογράφους, με διαφορετικό ποιοτικό πρόγραμμα. Δεν ήξερα αν θα πετύχει το εγχείρημα. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα. Ήθελα να έχω τα... πυρομαχικά μου διαθέσιμα γιατί δεν ήξερα αν θα πετύχω. Τότε δεν ήξερα, βέβαια ο ΣΚΑΪ έχει πετύχει και είναι οικονομικά σταθερός. Η εποχή είναι πολύ δύσκολη. Για παράδειγμα τα διαφημιστικά έσοδα των καναλιών το 2007 ήταν 700 εκατομμύρια, φέτος θα είναι 230!

Η ιδέα της ΠΕΚ μου άρεσε πολύ. Ένα σχήμα με όλους μέσα, ήταν πανίσχυρο σχήμα και το απέδειξε.

Γιατί «χάλασε» αυτό;

Δυστυχώς είχαμε μεγάλα εσωτερικά προβλήματα και ήταν μεγάλη ατυχία που κατέληξε έτσι αυτή η προσπάθεια.

Δεν πρόκειται να περνάνε έτσι τα πράγματα

Απόλυτη στήριξη στον Φερέιρα;

Εννοείται. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι απίστευτο, το να κρίνουμε τους προπονητές σε λίγους μήνες ή μετά από κάποια αποτελέσματα. Είναι τραγικό. Ο προπονητής πρέπει να έχει τον χρόνο του. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα και δεν πρέπει να του μιλάμε και να του λέμε. Μόνο να συζητάμε θέματα ευρύτερης στρατηγικής. Όχι στα αγωνιστικά. Επειδή μπορείς και βάζεις λεφτά δεν σημαίνει ότι ξέρεις από ποδόσφαιρο.

Ο στόχος για την ολοκλήρωση του ρόστερ; Ήδη κινείστε γρήγορα...

Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται είναι στόχος μας να έχουμε ολοκληρώσει τις βασικές κινήσεις και να υλοποιήσουμε τις επιθυμίες του προπονητή.

Υπάρχουν συμβόλαια που λήγουν. Σαριέγκι, Καραγκούνης, Κατσουράνης...

Ο Σαριέγκι είναι στυλοβάτης, στήριξε, έχει μεγαλώσει πια. Αν δεχθεί να έχει ένα χαμηλό συμβόλαιο θα μείνει. Ο Καραγκούνης είναι είδωλο. Όλοι τον αγαπάμε. Μακάρι να μείνει ο αρχηγός.

Με τι θα είστε ευχαριστημένος στο τέλος της ημέρας στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι;

Εάν κερδίσουμε το πρωτάθλημα που είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Βέβαια ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη μοίρα, έχει μεγαλύτερο ρόστερ αλλά εμείς θα παλέψουμε.

Σας ανησυχεί η... μπάλα που παίζεται εξωαγωνιστικά;

Θα κάνουμε ότι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε αποκαλύπτοντάς τα. Δεν πρόκειται να περνάνε έτσι τα πράγματα. Η Σούπερ Λιγκ έχει εξάρτηση νομίζω, πολλές ομάδες επειδή ο Ολυμπιακός έχει δώσει παίκτες, βοηθάει πολλές ομάδες. Δεν φαντάζομαι ή δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν διαφορετικά τα παιχνίδια. Δεν θέλω να πω εγώ τίποτα αλλά νομίζω ότι τα φαινόμενα και τα δεδομένα είναι γνωστά για όλους.

Βέβαια, είναι τεράστια πρόκληση που ο Παναθηναϊκός ξεκινά με -2, όταν κατά το παρελθόν άλλες ομάδες και πολλές φορές ο Ολυμπιακός δεν έχει τιμωρηθεί ανάλογα. Ήταν απαράδεκτα τα επεισόδια που κάναμε στο ΟΑΚΑ αλλά δεν υπάρχει ισονομία. Το έκαναν μόνο σε εμάς. Αυτό είναι έγκλημα. Δεν είναι το μόνο.

Δεν μπορείς να εκπροσωπείς τον Μπέο και τον Παναθηναϊκό

Υπάρχει κόσμος που πιστεύει ακόμη τις υποσχέσεις του Τσάκα που όλο αυτό το διάστημα κορόϊδευε τον κόσμο. Τι γίνεται με τον περιβόητο Πρίγκιπα;

Η ΑΜΚ θα είναι ανοιχτή στο τέλος του μήνα. Ας έρθει. Θα εκπλαγώ αν γίνει. Ας είμαστε ρεαλιστές. Τον κ. Τσάκα τον περιέγραψα από αυτά που ξέρω, σαν άνθρωπος που συμμετέχει στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να μιλήσω μαζί του. Είναι επικίνδυνο. Είναι τραγικό που αυτός ο άνθρωπος βρισκόταν σε αυτό το σύστημα όλο αυτό το διάστημα. Για την δικηγόρο υπάρχει θέμα σύγκρουσης καθηκόντων. Δεν μπορείς να εκπροσωπείς τον Μπέο και τον Παναθηναϊκό! Δεν γίνεται να έχεις πελάτες με αντίθετα συμφέροντα. Απαράδεκτα πράγματα. Εκπλήσσομαι που υπάρχει κόσμος που το πιστεύει.

Από κει και πέρα, εγώ παθαίνω αλλεργία στην ιδέα. Τι θα πει Πρίγκιπας; Αυτός δεν είναι βασιλικός Πρίγκιπας, είναι δευτέρας κατηγορίας. Άλλη μία μικρή ανακρίβεια ή μεγάλη καλύτερα. Αυτός είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει σε έρημους και αμμόλοφους, με πετρέλαια και καμήλες, και αποφάσισε να ξοδέψει μέρος της περιουσίας του, γιατί δεν έχει και εκατοντάδες εκατομμύρια, για να έρθει στην Ελλάδα. Να κερδίσει στον Παναθηναϊκό; Τι; Εμείς τα λεφτά που βάζουμε δεν περιμένουμε τίποτα. Βασίζεται στην αγάπη και τον αλτρουισμό για τον Παναθηναϊκό. Θα έρθει σε εμένα τώρα ο Τσάκας και θα μιλάει έτσι; Και η κ. Μιχοπούλου; Είναι μιας άλλης κατηγορίας άνθρωποι, ας λένε ότι θέλουν.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :