Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΜΜΩΝ!


Μετά από μήνες δοκιμών, τα συστήματα που ενσωματώνουν την τεχνολογία γραμμών αναμένεται να πάρουν την πολυπόθητη έγκριση και έτσι να ανάψει το «πράσινο φως» για τη χρησιμοποίησή τους στα γήπεδα της Αγγλίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr".

Τα λάθη φέτος σχετικά με το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι ήταν αρκετά. Πολλές συζητήσεις έγιναν, δοκιμαστικά και τελικά τα δύο συστήματα, το Hawk-Eye και το GoalRef προκρίθηκαν και αναμένεται να πάρουν σήμερα (05/07) την έγκριση από την Διεθνή Επιτροπή της FA (IFAB) για τα αγγλικά γήπεδα! Το μεν Hawk-Eye είναι βασισμένο στις κάμερες και το δε GoalRef στα μαγνητικά πεδία.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα ενσωματωθούν αμέσως, καθώς θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να πάρουν άδεια, να εγκατασταθούν σε κάθε γήπεδο, να δοκιμαστούν και στη συνέχεια να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επίσημους αγώνες.

Η IFAB θα συνεδριάσει στη Ζυρίχη και προκρίνει τη χρησιμοποίησή τους μόνο ως βοηθητικό εργαλεία για τον διαιτητή, ο οποίος θα συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν η τεχνολογία δείχνει ότι η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή, αν ο διαιτητής είναι σίγουρος για το αντίθετο, τότε θα ισχύει η δική του άποψη!

Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, στηρίζει ανοιχτά τη χρησιμοποίηση τεχνολογίας, μετά το Μουντιάλ του 2010 και το ακυρωθέν γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ στο ματς με τη Γερμανίας. Παράλληλα, η επιτροπή θα συζητήσει και το ενδεχόμενο περισσοτέρων βοηθών στις αναμετρήσεις, κάτι που δοκιμάστηκε στο πρόσφατο Euro 2012 και το στηρίζει ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος, ωστόσο, δεν θα δώσει το παρών στη Ζυρίχη.

Ο προπονητής της Τσέλσι, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, εξέφρασε την αναγκαιότητα του εγχειρήματος: «Βλέπουμε κάθε χρονιά, σε κάθε μεγάλο τουρνουά ότι το χρειαζόμαστε, επειδή υπάρχουν κάποιες καθοριστικές στιγμές σε αυτά τα ματς όπου λίγη τεχνολογία μπορεί να δώσει τη λύση», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :