Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ!

Τα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού είναι αμέτρητα και αυτό αποδεικνύεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sentragoal.gr"και από τα οφειλόμενα της «πράσινης» ΠΑΕ στη διοίκηση του ΟΑΚΑ για το μερίδιο του στο λογαριασμό του Ολυμπιακού Σταδίου για τη ΔΕΗ και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζει το δημοσίευμα, η διοίκηση του ΟΑΚΑ απέστειλε έγγραφο στη Superleague και ζητά από τη διοργανώτρια αρχή τα ματς πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού να διεξάγονται το μεσημέρι.

Βάσει, λοιπόν, αυτού του έγγραφου, που κοινοποιήθηκε επίσης στην ΕΠΟ, στο συνδρομητικό κανάλι και στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο ζητά από τον Παναθηναϊκό να εξοφλήσει το λογαριασμό που ανέρχεται στο 1,5 εκ. ευρώ.


Σ' αυτά τα χρήματα περιλαμβάνονται ΔΕΗ, ζημιές στο στάδιο, αλλά και χρήση του ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα, το κείμενο του υπ' αριθ. Πρωτ. 5/6426 – 27.11.12 έγγραφο του ΟΑΚΑ, έχει ως εξής:

«Λόγω των οικονομικών δυσχερειών της, η ΠΑΕ ΠΑΟ δεν έχει ανταποκριθεί στο ελάχιστο στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς το ΟΑΚΑ. ΓΙΑ το λόγο αυτό, παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο οι αγώνες ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΠΑΟ να διεξάγονται κατά τις μεσημεριανές ώρες, προκειμένου να μη χρεώνεται η ΠΑΕ με τη δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία καταβάλλει το ΟΑΚΑ χωρίς να έχει εισπράξει το ισόποσό της από την ΠΑΕ ΠΑΟ και ταυτόχρονα αυξάνεται το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΠΑΕ προς το ΟΑΚΑ»!

Γαλακτόπουλος: «Δεν είναι μόνο για τη ΔΕΗ»

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου ο Πέτρος Γαλακτόπουλος, πρόεδρος του ΟΑΚΑ, μίλησε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Αντεπίθεση» και διευκρίνισε ότι οι οφειλές του Παναθηναϊκού δεν αφορούν μόνο στη ΔΕΗ. Υποστήριξε πως το χρέος φτάνει το 1,5εκατ. ευρώ, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να οδηγήσει το θέμα στα δικαστήρια.

«Εγώ ανέλαβα πριν από ένα μήνα την προεδρία του ΟΑΚΑ και ανακαλύψαμε ένα τεράστιο χρέος. Από τότε έχουμε κάνει δύο συναντήσεις με την ηγεσία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και δεν αναφέρομαι στον κ. Αλαφούζο αλλά στον κ. Χρήστο Παναγόπουλο (Β΄ αντιπρόεδρος). Το χρέος είναι περίπου ενάμισι εκατ. ευρώ. Χρονολογείται περίπου δυόμισι σεζόν τώρα. Δεν αφορά μόνο την ΔΕΗ αλλά όλες τις οφειλές της ΠΑΕ. Στο περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έσπασαν οι κάμερες και δεν έχουν ακόμα επισκευαστεί».

Για το αν υπήρξε συμφωνία για διακανονισμό: «Είχαμε συμφωνήσει έναν διακανονισμό χρεών, να πάρουμε ένα ποσό έναντι του προηγούμενου έτους και παράλληλα ένα άλλο για την τρέχουσα. Στην συνέχεια διαβάσαμε στις εφημερίδες πως ο Παναθηναϊκός μεταφέρεται στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ο χώρος είναι κρατικός και εμείς απολογούμαστε στο Υπουργείο Οικονομικών.


Για τις επαφές με την Σούπερ Λίγκα: «Απευθυνθήκαμε στην Σούπερ Λίγκα και ζητήσαμε τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού να γίνονται το μεσημέρι. Οι οφειλές στην ΔΕΗ είναι δύο με δυόμισι χιλιάδες. Τα υπόλοιπα είναι από τις ζημιές και τα ενοίκια. Το ποσό που αφορά το ρεύμα είναι το μικρότερο. Η κίνηση που κάναμε αφορά όλο το ποσό. Εμείς απλά ενημερώσαμε την Σούπερ Λίγκα.

Για το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να πέσουν οι διακόπτες: «Φαντάζομαι πως όχι. Πρέπει να συζητήσουμε ξανά, αλλά με τους όρους που έχουμε συμφωνήσει στα συμβόλαια. Ως τώρα μιλάγαμε με όρους εκτός συμβολαίων, με καλή πίστη. Δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να λύσουμε τις διαφορές μας στα δικαστήρια. Θέλουμε διάλογο βάσει των συμβολαίων που έχουμε υπογράψει με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κάναμε δύο συναντήσεις με όρους εκτός συμβολαίων. Εμείς τους είπαμε να δώσουν ένα πόσο έναντι του χρέους».

Για αν υπάρχουν πιέσεις από το Υπουργείο Οικονομικών: «Βέβαια, ασφαλώς. Με το νέο νόμο που ψηφίστηκε το ΔΣ είναι εκτεθειμένο εάν έχει πέσει έξω 10%. Δεν είναι όμως μόνο ο Παναθηναϊκός που χρωστάει αλλά και άλλες ομοσπονδίες και σωματεία. Δεν θέλω να σας αποκαλύψω το ακριβές ποσό. Χρωστάνε πολλά ένα ποσό λίγο κάτω από 10 εκατ. ευρώ συνολικά. Το ίδιο χρωστάει και το ΟΑΚΑ αλλού».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :