Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΖΑΡΝΤΙΜ : ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

Ως το πιο σημαντικό ντέρμπι της φετινής σεζόν χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Κυριακή ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στη NOVA για:

Το τι του μετέφεραν για Παναθηναϊκό όταν ήρθε στην Ελλάδα: Το πιο σημαντικό ντέρμπι της χρονιάς, το πιο σημαντικό ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος είναι αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα ντέρμπι μεγάλης σημασίας για τη χρονιά.

Το αντίστοιχο ντέρμπι που έρχεται στο μυαλό του για την Πορτογαλία: Στην Πορτογαλία υπάρχουν δύο σημαντικά ντέρμπι. Το ένα είναι το ντέρμπι της Λισσαβόνας ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ. Και το άλλο είναι το ντέρμπι της Πορτογαλίας ανάμεσα στην Πόρτο και την Μπενφίκα, όπου βρίσκονται αντιμέτωποι ο Βορράς με τον Νότο.

Την διαφορά των 16 βαθμών και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες του ντέρμπι: Αυτό το ντέρμπι έχει μεγαλύτερη σημασία και απ' το βαθμολογικό όφελος. Οπότε θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι μεγάλης σημασίας που εκτός από εμάς, θέλουν πολύ και οι φίλαθλοι να το κερδίσουν, έτσι ώστε να συνεχίσουμε το δρόμο μας προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Την αλλαγή προπονητή και εάν ωφέλησε τον αντίπαλό του: Ναι, σίγουρα. Όμως, σε αυτό το παιχνίδι σημασία δεν έχουν οι προπονητές, αλλά οι παίκτες. Πιστεύω πως αυτοί θα καθορίσουν την έκβαση στο παιχνίδι. Αυτοί είναι που θ' αγωνιστούν. Και εμείς μπορεί να έχουμε δείξει πως είμαστε η καλύτερη ομάδα και ότι είμαστε πιο κοντά στη νίκη. Απ' την άλλη πλευρά υπάρχει μία ομάδα, οι παίκτες της οποίας επίσης θέλουν να κάνουν το παιχνίδι της ζωής τους.

Το που είναι πιο ισχυρός και που εμφανίζει αδυναμίες ο Παναθηναϊκός: Είναι μία ομάδα η οποία φέτος δεν έχει δείξει ιδιαίτερη σταθερότητα. Έχει κάνει κάποια πολύ καλά παιχνίδια και κάποια άλλα τα οποία δεν ήταν καλά. Είναι μία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Αν και δεν έχει φανεί φέτος στο σύνολο το πόσο καλούς παίκτες διαθέτει. Παρόλα αυτά, εμείς θέλουμε να πάμε εκεί για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, όπως πάντα.

Τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν παίξει σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: Στην ομάδα υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν έχουν παίξει ποτέ τους ένα ντέρμπι. Όπως υπήρχαν και παιδιά τα οποία δεν είχαν παίξει ποτέ τους σε έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, για όλα τα πράγματα υπάρχει πάντα η πρώτη φορά. Να είστε σίγουροι πως όλοι οι παίκτες θα είναι ψυχολογικά έτοιμοι για να κάνουν ένα καλό παιχνίδι.

Το κατά πόσον συμφωνεί με την άποψη πως με νίκη η ομάδα του θα βρεθεί πάρα πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου: Όχι, το πρωτάθλημα δε θα το κατακτήσουμε νωρίτερα απ' το τέλος της περιόδου. Παρόλα αυτά, μία νίκη θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο μας, ο οποίος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, με το σκεπτικό πως θα διατηρήσουμε τη βαθμολογική διαφορά μας απ' το δεύτερο.

Το μήνυμά του προς όλους όσοι θα βρεθούν το βράδυ της Κυριακής στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου: Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά στα ντέρμπι της Ελλάδας με εκείνα της Πορτογαλίας, το γεγονός ότι υπάρχουν στο γήπεδο φίλαθλοι μόνο της μίας ομάδας. Θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα προς τους δικούς μας φιλάθλους. Εμείς θα κάνουμε οτιδήποτε περνάει απ' το χέρι μας για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κατακτήσουμε τη νίκη.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :