Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΧΟ ΤΑ... ΓΚΑΖΙΑ Η F1!

Πήρε η ΕΡΤ τα «ελεύθερα» τηλεοπτικά δικαιώματα της Φόρμουλα 1, αλλά η πρεμιέρα (την Κυριακή) θα γίνει με το ...αριστερό στις μεταδόσεις της ΕΤ1, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr".

Oι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να προτείνουν στο Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ (συνεδριάζει σήμερα 15/3) νέα 48ωρη απεργία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και όλα τα Σαββατοκύριακα από εδώ και πέρα (συν τις αργίες).

Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει πως (αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά), το Σ-Κ δεν προβληθούν δελτία ειδήσεων, εκπομπές και, βέβαια, η (μαγνητοσκοπημένη) μετάδοση του πρώτου Γκραν-Πρι της Φόρμουλα 1 απ' την Αυστραλία θα γίνει με μόνο ήχο τα γκάζια απ' τα μονοθέσια.


Το ψήφισμα των εργαζομένων:
«Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εξαιτίας της μη ικανοποίησης θεσμικών και εργασιακών αιτημάτων, που συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και τη μη καταβολή δεδουλευμένων τεσσάρων και πλέον μηνών. Και όλα αυτή την ώρα που η Διοίκηση της ΕΡΤ κατ’ εξακολούθηση επιδίδεται σε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, μέσω της πρακτικής μικτών και εξωτερικών παραγωγών, ακόμη και στον τομέα ενημέρωσης, καθώς και των παχυλών συμβάσεων ειδικών θέσεων. Συγκεκριμένα η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε ομόφωνα:
48ωρη απεργία τα Σαββατοκύριακα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Ταυτόχρονα, καθημερινές στάσεις εργασίας από τη Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 18.30 έως 20.30 για την τηλεόραση της ΕΡΤ.
24ωρη απεργία για την αργία της Καθαράς Δευτέρας σε τηλεόραση και ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση, μετά την κωλυσιεργία, τις (εσκεμμένες;) αστοχίες της Διοίκησης και τελικά την άρνησή της να τους καταβάλλει δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών (Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2012, Ιανουάριος και Φεβρουάριος 2013).

Αντί αυτού επέλεξε να αποστείλει αίτημα στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους έγκρισης πρόσθετων δαπανών, αν και πρόκειται για κονδύλι που αφορά σε δεδουλευμένα. Μήπως επεδίωκε τελικά την (αναμενόμενη) αρνητική απάντηση; Αγνοεί ή παραβλέπει εσκεμμένα η Διοίκηση απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης (Π. Πικραμένου) με την οποία υπήρχε αιτιολογημένη και επιβεβλημένη υπερεργασία για το προηγούμενο διάστημα λόγων των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων και της κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων;

Την καχυποψία ενισχύει το γεγονός ότι ταυτόχρονα η Διοίκηση εγκρίνει πολυδάπανες μικτές και εξωτερικές παραγωγές, ακόμη και στο στενό ενημερωτικό τομέα, με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί υπέρβαση του προϋπολογισμού, σε τέτοιο βαθμό που από το Μάιο το ταμείο της ΕΡΤ, δηλαδή τα χρήματα του Έλληνα πολίτη, να μην επαρκούν για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Μετά την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ορίστηκε συνάντηση με την εργοδοσία για 17 Μαϊου 2013. Ταυτόχρονα από την περασμένη Τρίτη συρρικνώνεται το ενημερωτικό πρόγραμμα στο Α πρόγραμμα της ΕΡΑ, με την «αιτιολογία» (πρόσχημα;) ελλείψεων σε τεχνικό προσωπικό, λόγω του κενού που δημιούργησε η αποχώρηση των συμβασιούχων που η ίδια η διοίκηση αποφάσισε.

Η συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της συναδέλφου Γιάννας Σακελλαρίου από το συγκρότημα του ΔΟΛ.

Επίσης η συνέλευση ομόφωνα κατήγγειλε την προηγούμενη εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ραδιόφωνο, Βασιλεία Ζερβού, για τις πρακτικές και τις επιλογές που ακολούθησε κατά την διάρκεια της θητείας της που είχαν ως αποτέλεσμα την ανέλιξή της σε διευθυντική θέση της εταιρίας.

Τέλος, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πλαισιώσουν τον αγώνα τους με δράσεις που στόχο θα έχουν την ενημέρωση της κοινωνίας για τα αιτήματά τους, αλλά και το ρολό που οραματίζονται για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στην υπηρεσία του πολίτη.

Καλούμε σε συστράτευση όλους τους εργαζόμενους.

Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων

Νίκος Γρυλλάκης Νίκος Τσιμπίδας».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :