Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΜΕ... ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ! ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 57-66

Η ώθηση από την πρόκριση στο Final-4 αλλά και η ξεκούραση, έστω λίγων ημερών, ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό, για να φτάσει στην άνετη νίκη 57-66 στην έδρα του Πανιωνίου για την 25η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ.

Το έργο των ερυθρόλευκων κόντρα στον Πανιώνιο και μάλιστα εκτός έδρας, μόνο εύκολο δεν ήταν…

Άλλωστε στην έδρα τους οι «κυανέρυθροι» είχαν μέχρι σήμερα, μόλις μία ήττα. Η ψυχολογική ώθηση όμως που πήρε η ομάδα του Μπαρτζώκα, σε συνδυασμό με κάποιες μέρες ξεκούρασης, ήταν αρκετά για να της δώσουν τη νίκη και μάλιστα χωρίς να... κουραστεί ιδιαίτερα.

Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός των ερυθόλευκων ήταν αρκετά καλός επιθετικά με 14 πόντους και τέσσερις ασίστ.

Ο Περπέρογλου βοήθησε περισσότερο αμυντικά καθώς μάζεψε επτά ριμπάουντ, όλα αμυντικά…

Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε ο Πέιν ο οποίος πέτυχε 12 πόντους και μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άσχημα το ματς και ήταν ιδιαίτερα άστοχος. Ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε και έκανε ένα γρήγορο 10-2 παρά την απουσία του Παππά. Ο Σπανούλης και ο Χάινς ήταν αυτοί που ανέλαβαν να... «ξεκολλήσουν» το Θρύλο και το κατάφεραν πατώντας έστω για λίγο το… γκάζι. Οι ερυθρόλευκοι έτσι… μάζεψαν το ματς, το έφεραν στα μέτρα τους και σιγά-σιγά πήραν και τα ηνία.

Ο Πανιώνιος… «κόλλησε» και ο Ολυμπιακός με τον Σερμαντίνι στη σύνθεσή του, έφτασε πολύ γρήγορα στο +10 (30-20), αποτυπώνοντας την ανωτερότητά του. Οι πρωταθλητές όταν έπαιζαν καλή άμυνα και έτρεχαν στο παρκέ, δεν ήταν δυνατόν να σταματήσουν από τους αντιπάλους τους και έτσι η διαφορά σταθεροποιήθηκε σε διψήφια νούμερα.

Ο Μπόγρης και ο Γιάνκοβιτς προσπαθούσαν για τον Πανιώνιο αλλά η απουσία του Παππά ήταν εμφανής ενώ από την άλλη, ο Ολυμπιακός έπαιζε απαλλαγμένος από κάθε άγχος και πίεση και ουσιαστικά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το παιχνίδι του. Ουσιαστικά, και με την διαφορά να... «φλερτάρει» με τους 15 πόντους, το ματς είχε κριθεί πριν ολοκληρωθεί καν η 3η περίοδος.

Καθαρά διαδικαστική η τέταρτη περίοδος… Οι κυανέρυθροι προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά που είχε «χτίσει» ο Ολυμπιακός και τα κατάφεραν ρίχνοντάς την στους εννιά στο τέλος της αναμέτρησης… Τελικό σκορ... 57-66 και άλλη μια νίκη για τους πρωταθλητές σε ένα καλό τεστ ενόψει Final Four και... ΤΣΣΚΑ!


Τα δεκάλεπτα: 16-13, 29-36, 40-58, 57-66.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 10, Πέιν 12(1), Μοτσενίγκος, Αθηναίου 6(1), Κις 3, Μίλμπουρν 7(1), Αθανασούλας 1, Μπατής 6(1), Γιάνκοβιτς 8, Καββαδάς, Αγραβάνης, Μπούκερ 4.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 6, Άντιτς 7(1), Σπανούλης 14(2), Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 10, Σλούκας 2, Πάουελ 2, Πέρκινς 5(1), Πρίντεζης, Παπανικολάου 1, Κατσίβελης 3(1).

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :