Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

«ΗΜΕΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! *ΡΗΟΤΟ*

Χρυσός χορηγός της εκδήλωσης που θα γίνει την Παρασκευή στο Καλλιμάρμαρο είναι η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός μας είναι πάντα κοντά στις μεγάλες και σημαντικές εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την ανάδειξη της αθλητικής και όχι μόνο ιστορίας του τόπου μας. Το ίδιο κάνει και τώρα, αφού είναι χρυσός χορηγός στο 3ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» με τίτλο «1οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 6-15 Απριλίου 1896… Αθήνα 12 Απριλίου 2013»!

Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας, την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 11 π.μ. θα αναβιώσει μέσα από τις Τέχνες η ιστορία των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξήχθησαν το 1896 στην Αθήνα! Πρόκειται για την υλοποίηση του 3ου Πανελληνίου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Περιφέρειας Αττικής και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Μαθητές 400 και πλέον σχολείων από διάφορες περιοχές της Ελλάδος θα βρεθούν στις κερκίδες του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, στην εορτή αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 που οργανώνει και φέτος η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (Ε.Θ.Ν.Ο.Α.). Θα αναβιώσουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο στιγμές και γεγονότα που συνέβησαν στον ίδιο χώρο πριν από 117 χρόνια.

Η Ε.Θ.Ν.Ο.Α. υλοποιεί και τον δεύτερο στόχο της, μετά τις βάσεις που έθεσε στην Ολυμπιακή Παιδεία με τον εθελοντισμό. Η συμμετοχή των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει ξεπεράσει ήδη κάθε προσδοκία και το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι ολοένα αυξανόμενο.

Τη σκηνοθεσία και χορογραφία της Αναβίωσης των Αγώνων έχει αναλάβει ο κ. Φωκάς Ευαγγελινός και πρόκειται να συμμετάσχουν πάνω από 700 εθελοντές-ερμηνευτές από το τμήμα εθελοντισμού της ΕΘΝ.Ο.Α.. Επίσης θα συμμετέχουν 50 χορευτές από το Λύκειο Ελληνίδων και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι μαθητές θα μπορούν να προβάλουν το δικό τους Ολυμπιακό Μήνυμα που θα έχουν ετοιμάσει αποκλειστικά με ανακυκλώσιμο υλικό και στο τέλος της εκδήλωσης θα παραλαμβάνουν ειδικό δίπλωμα συμμετοχής. Επίσης στον ειδικά διαμορφωμένο εικαστικό χώρο θα μπορούν να ζωγραφίσουν με θέμα «Πιερ ντε Κουμπερτέν, 150 χρόνια από τη γέννηση του» και Ολυμπιακή Εκεχειρία.

Ο Ολυμπιακός μας στηρίζει έμπρακτα αυτή τη σημαντική προσπάθεια που κάνει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και είναι χρυσός χορηγός της μεγάλης αυτής εκδήλωσης!


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :