Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΤΟΥΔΗ *ΒΙΝΤΕΟ*

Τα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό, για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, χρησιμοποίησε ο Ιτούδης για να αναλύσει στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, το πώς αγωνίζεται η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Αναλυτικά:

Η Μπαρτσελόνα ήταν μία απ' τις δύο ομάδες (η άλλη, κατά τη γνώμη μου, ήταν η Αναντολού Εφές), η οποία δεν απέδωσε βάσει των δυνατοτήτων της φέτος. Η Μπάρτσα κατάφερε να προκριθεί στο Final Four, αλλά χρειάζεται να αναλύσει πολλές φορές τα videos απ' τις αναμετρήσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό, αν θέλει να επιστρέψει στο επίπεδο όπου βρισκόταν στο ΤΟΡ 16.

Η παραγωγικότητά της στην επίθεση κατρακύλησε απ' τους 82 πόντους μέσο όρο στους 66 πόντους. Κι επειδή ο Παναθηναϊκός φανέρωσε ξεκάθαρες αδυναμίες στην πανοπλία της Μπαρτσελόνα, νομίζω πως χρειάζονται επειγόντως βοήθειες από περισσότερους παίκτες. Χρειάζονται τον επιθετικό Έραζεμ Λόρμπεκ, ο οποίος είχε χαμηλότερη στατιστική και κακές εμφανίσεις στη σειρά των playoffs. Χρειάζονται τη δημιουργικότητα του Μαρσελίνιο Χουέρτας και του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και σίγουρα χρειάζονται να σκοράρουν πόντους στον αιφνιδιασμό.

Η Μπαρτσελόνα ήταν χαρούμενη επειδή ο αρχηγός της, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, πάλι είχε μεγάλο αντίκτυπο και κατάφερε να ολοκληρώσει τα playoffs στους περίπου 17 πόντους μέσο όρο. Η άμυνα της Μπαρτσελόνα επίσης βοήθησε να νικήσουν τον Παναθηναϊκό κι η άμυνα ζώνης λειτούργησε εξαιρετικά για τον ίδιο σκοπό.

Πρώτο σημείο Έμφασης: Η επιθετική συνεισφορά του Ναβάρο.

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα σκόραρε και δημιούργησε με πολλούς τρόπους. Βγαίνοντας απ' το screen είναι η πιο χαρακτηριστική κίνησή του ή απ' το pick and roll. Είναι πάντα παρών όταν τα μεγάλα σουτ είναι μία αναγκαιότητα.

Δεύτερο σημείο Έμφασης: Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα στο low post.

Όταν οι Άντε Τόμιτς και Νέιτ Τζάγουαϊ σκοράρουν απ' τη «ζωγραφιστό», η Μπαρσελόνα έχει καλύτερη ισορροπία μεταξύ των παικτών της στην περιφέρεια κι αυτών στη ρακέτα.

Τρίτο σημείο Έμφασης: Η συνεισφορά του Λόρμπεκ

Όπως είπα πριν, κατά την άποψή μου η Μπάρτσα χρειάζεται τη στατιστική και την εμπειρία τού Λόρμπεκ. Μπορεί να είναι σημείο έμφασης στα μπλοκς, προκειμένου να δημιουργήσει δικά του σουτ ή για τους συμπαίκτες του ή μπορεί να είναι το «4άρι» που απ' το pick and pop θα ανοίξει το γήπεδο με τα μακρινά jump shots του.

Τέταρτο σημείο Έμφασης: Η δημιουργικότητα του Χουέρτας είναι σημαντική για την επίθεση της Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός στήριξε την αμυντική στρατηγική του στη βοήθεια που δόθηκε απ' τους παίκτες πάνω στον Χουέρτας και στον Βίκτορ Σάδα. Αν ο Χουέρτας μπορέσει να είναι επιθετικός όπως στο Game 4 απέναντι στον Παναθηναϊκό κι είτε σκοράρει τρίποντα είτε τιμωρήσει το κλείσιμο της άμυνας, η Μπαρτσελόνα θα λειτουργήσει καλύτερα στην επίθεση. Απ' την άλλη, ο κόουτς Πασκουάλ έχει βρει κάποιες λύσεις, βάζοντάς τον να παίξει κοντά στο low post.

Πέμπτο σημείο Έμφασης

Η ομαδική άμυνα της Μπαρτσελόνα μερικές φορές καλύπτει τις ατομικές αδυναμίες ορισμένων παικτών. Κατάφεραν να αναγκάσουν τον Παναθηναϊκό σε 13,4 λάθη ανά αναμέτρηση. Χρησιμοποιώντας άμυνα ζώνης, η Μπάρτσα έλυσε κάποια αμυντικά θέματά της κατά τη διάρκεια τη σειράς των playoffs.





Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :