Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΠΟΥ ΠΑΣ, ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΗ;

Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr", γιατί είναι στον κόσμο του ο Αναστασίου, πότε θα φάει 4 γκολ ο Ολυμπιακός και ποιοι θα κλαίνε τον ΠΑΟΚ;

Αναλυτικά:

Ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο μπορούσε να έχει φάει δύο γκολ από τον Ατρόμητο ο οποίος ήταν εκπληκτικά στημένος. Καλά οργανωμένος ο Ατρόμητος, με Φυτανίδη δεξί μπακ σε αυτό το ματς και με γερά τα σέντερ μπακ Ταυλαρίδη- Λαζαρίδη, με καλά χαφ, τον Μπρίτο πολύ δυνατό, τον Ναπολεόνι τρομερό να χτυπάει πάνω στον Σιόβα επίτηδες, έφευγαν στις κόντρες φαρμάκι. Αν είχε βάλει πάλι ο Μίτσελ Μεντζανί-Σιόβα κεντρικό δίδυμο θα είχαμε τρομακτικά προβλήματα χωρίς την ταχύτητα του Μανωλά. Προσέξτε στο βίντεο όλες τις φάσεις του Ατρόμητου πώς τρέχει ο Σιόβας ασθμαίνοντας πίσω από τον Ναπολεόνι. Συνεχώς τον έβαζε πλάτη.

Ο Μίτσελ διόρθωσε αρκετά λάθη του. Όχι μόνο με τον Μανωλά, αλλά και σε αυτό που είχα πει ότι έπασχε πολύ ο Ολυμπιακός: Είχε παίκτες μπροστά που ήταν μακριά από το γκολ. Αυτό διορθώθηκε στο β΄ ημίχρονο με τις αλλαγές. Έβαλε μέσα Φουστέρ και Σαβιόλα και άλλαξε ο Ολυμπιακός. Αλλά τι Σαβιόλα. Όχι μόνο του να τον πνίγουν τα αντίπαλα σέντερ μπακ, τον έβαλε μαζί με τον Μήτρογλου, μαζί και ο Φουστέρ, μαζί και ο Κάμπελ και ο Ντομίνγκες που ήρθε πιο πίσω, είχε ο Ολυμπιακός τρεις γκολτζήδες μαζί! Τον Μήτρογλου, τον Σαβιόλα, και τον Φουστέρ. Ενώ πριν είχε πάντα μόνο έναν παίκτη να μπορεί να σκοράρει.

Μα καλά, τόσο καιρό στα φιλικά δεν μπορούσε να δουλέψει αυτό το σχήμα; 4-4-2 ήταν ουσιαστικά. Ο Μήτρογλου δεν ήταν στα καλά του, όμως καλά έκανε και δεν τον άλλαξε γιατί η παρουσία του ανοίγει χώρους στον Σαβιόλα και επειδή ξέρουν μπάλα συνδυάζονται. Έδειξε ότι συνήλθε ο Σαβιόλα, τον είδα πιο ελαφρύ.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα 15λεπτο με 20λεπτο στο β΄ ημίχρονο φωτιά. Μου άρεσε πολύ σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός. Μετά ο Ατρόμητος έβαλε και τρίτο σέντερ μπακ. Εκεί ισορρόπησε. Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στα χαφ. Εκεί πονάει, θέλει ενίσχυση στα χαφ. Αν πάει να παίξει 4-4-2 στο Τσάμπιονς Λιγκ θα φάει 3-4 γκολ.


Εγώ θα γούσταρα να δω στον Ολυμπιακό ένα 3-5-2. Αν γίνει καλά ο Αβραάμ, έχει τα στόπερ για να το κάνει, έχει και επιθετικά ακραία μπακ, αυτός ο Μπονγκ πολύ καλός, μπήκε το παιδί από το πρώτο ματς και έδειξε. Έτσι είναι οι καλοί παίκτες, δεν χρειάζονται προσαρμογή και άλλα τέτοια που λένε μερικές φορές για να δικαιολογούν κακές μεταγραφές, τι προσαρμογή, του κώλου τα εννιάμερα! Ο Μπονγκ μπήκε και ντεμπουτάρησε πολύ καλά, τρεχαλατζής, επιθετικό μπακ, με κούρσες, με πνευμόνια. Δεν ξέρει τη μεγάλη μπάλα, αλλά για πρώτο ματς καλός ήταν.

Είδα τη νέα Ίντερ με τον Ματσάρι ο οποίος είχε φτιάξει τη Νάπολη να πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια, έπαιξε πολύ καλά το 3-5-2 με την Ίντερ, πολύ καλή ήταν η Ίντερ και νίκησε την Τζένοα. Αλλά έχει καλά χαφ. Τα εσωτερικά του χαφ κάνουν αυτό που έλεγα ότι δεν γίνεται στον Ολυμπιακό, δηλαδή να ντουμπλάρουν τα μπακ. Κι έχει στη μέση τον Καμπιάσο. 3-5-2 παίζει και ο Κόντε στη Γιουβέντους και παίρνει τα πρωταθλήματα, πάλι πιστεύω ότι θα το πάρει φέτος, δυνατή η Γιουβέντους, πήρε και τον Τέβες που σκοράρισε, ωραία ομάδα. Και δεν είναι αμυντικό το 3-5-2 αν ξέρεις να το παίξεις, έβλεπα την Ίντερ, όπως και τη Γιουβέντους, βγάζουν μέχρι και πέντε παίκτες μέσα στην περιοχή! Όταν όμως χάνουν την μπάλα, κλείνουν σαν πολυβόλο πίσω. Έχουν χαφάρες.

Ο Παναθηναϊκός δραματικός. Δεν είναι ότι έχασε 3-0, δεν είναι το σκορ, ήταν τραγική κατάσταση. Και ο Αναστασίου στον κόσμο του. Αυτός και ο Νταμπίζας φέρανε αυτούς τους παίκτες, έπρεπε να έχει επίγνωση των δυνατοτήτων τους. Έχει Κολοβό ο Παναθηναϊκός; Παικτάρα! Ούτε Αραβίδη δεν έχει καλά καλά ο Παναθηναϊκός.

Δεν μπορούν αυτοί οι παίκτες που έχει ο Παναθηναϊκός να σκοράρουν. Και πώς λες του Λαγού πήγαινε γίνε κυνηγός, ούτε η Μπαρτσελόνα δεν τα κάνει αυτά. Και γέμισε με πολλούς κοντούς ο Παναθηναϊκός, κάτι Ντίνες, αυτός ο Μπαϊράμι ήταν η καλή τους μεταγραφή; Για όνομα του Θεού. Έχουν και τον Καρέλη που είναι σαν παλαιστής, πού πάτε έτσι. Δεν τα λέω με εμπάθεια, αν έβλεπα καλά πράγματα στον Παναθηναϊκό θα τα έλεγα, το έχω αποδείξει.

Πώς λες του Κουτρουμπή πάρε μπάλα και ανέβαινε στα χαφ να οργανώνεις παιχνίδι; Μόλις παίρνανε την μπάλα οι Πανιώνιοι γινόταν πάρτι, έβρισκαν τον Κροάτη πίσω βαρύ και χτυπάγανε στο ψαχνό. Δραματικές και οι αλλαγές, δίνοντας χώρο ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα περισσότερα προβλήματα. Ήταν μία ομάδα ανοργάνωτη από τακτική, ό,τι ώρα ήθελε ο Πανιώνιος έμπαινε μέσα. Με απογοήτευσε ο Αναστασίου.


Και ακούω να λένε "κτίζουμε ομάδα". Με τέτοια υλικά δεν κτίζεις τίποτα! Πολύ λίγος ο Παναθηναϊκός. Από το πρώτο ματς με τον Παναιτωλικό που πανηγυρίζανε για τη νίκη, είπα ότι αυτός ο Παναθηναϊκός θα πηγαίνει σε πολλές έδρες και θα δεινοπαθεί. Η Λεωφόρος ήταν η επιτυχία τους που γυρίσανε εκεί και θα τους δώσει βαθμούς αυτή η έδρα. Έξω όμως θα παθαίνουν πλάκες.

Μεγάλο λάθος ξαναλέω αυτό που κάνουν με τον Βιτόλο και τον Σο και τον Κουίνσι, δεν έχουν τέτοιους παίκτες. Είναι κρίμα για τον Παθηναϊκό αυτό το υλικό, δεν του αξίζει, είναι μεγάλος σύλλογος.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χάσει τα αβγά και τα πασχάλια από τη Σάλκε αν νομίσει ότι προκρίθηκε ήδη. Ηττήθηκε η Σάλκε από το Ανόβερο αλλά το είδα το ματς, στο β΄ ημίχρονο ανέβηκε πολύ η Σάλκε, ήταν πολύ καλή. Επικίνδυνη ομάδα.

Δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που πήγε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, δεν έχεις κύριε ΠΑΟΚ την πολυτέλεια να σνομπάρεις το ελληνικό πρωτάθλημα, πότε έγινες μεγάλη ομάδα και έχεις το μυαλό σου στην Ευρώπη; Άμα αποκλειστείς από τη Σάλκε, θα είσαι για να σε κλαίνε οι ρέγκες.

Οι αναπληρωματικοί που έβαλε ο Στέφενς ήταν για κλάματα, αυτός ο Λόπεθ πίσω τραγικός, βαριά κορμιά, τους χτύπησε ο Παναιτωλικός στις κούρσες αλύπητα. Αυτός ο σέντερ φορ ο Νέτσιντ, τι πράγμα ήταν αυτό, ανύπαρκτος, απαράδεκτος κυνηγός για ΠΑΟΚ. Πάρτε σέντερ φορ γκολτζή, σας το έχω πει τόσες φορές.


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :