Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

EURO ΜΕ... ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Σχέδιο της UEFA να καλούνται μελλοντικά στο Euro ομάδες εκτός Ευρώπης, με υποψήφιες Αργεντινή και Βραζιλία μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει η Independent, την ώρα που φουντώνει η κόντρα με τη FIFA.

Να… σπάσει τα σύνορα της Ευρώπης και να καλέσει, πιθανότατα από το Euro 2020, ομάδες από άλλες ηπείρους, με υποψήφιες την Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Μεξικό και την Ιαπωνία, σκέφτεται η UEFA.

Ένας σύμβουλος του Πλατινί, που θέλησε να κρατήσει για προφανείς λόγους την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε τη σκέψη της UEFA. «Η ιδέα είναι σε πρώιμο στάδιο, αλλά πρόκειται για κάτι που είναι εφικτό. Οι Λατινοαμερικάνοι το κάνουν εδώ και χρόνια στο Κόπα Αμέρικα. Άρα γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς στην Ευρώπη;», τόνισε.

Από το 1993 συμμετέχουν ως προσκεκλημένες στο Κόπα Αμέρικα οι ΗΠΑ, το Μεξικό και Κόστα Ρίκα.

Εφόσον το σχέδιο προχωρήσει, θα πρόκειται για κάτι που θα δώσει νέα τροπή στην κόντρα που υπάρχει με τη FIFA, από τη στιγμή που και οι σχέσεις του Μισέλ Πλατινί με τον Ζεπ Μπλάτερ δεν είναι οι καλύτερες. Στις τάξεις της UEFA υπάρχει δυσαρέσκεια για τις φήμες περί μείωσης του αριθμού των χωρών της Ευρώπης που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο (το 2014 θα είναι 13 από τις 32 ομάδες), αλλά και την εκπροσώπηση της Ευρώπης στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA (8 από τα 24 μέλη είναι από την Ευρώπη).



Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :