Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ... ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ!

Το θρίαμβο του Λονδίνου, με την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας, θυμήθηκαν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Βασίλης Σπανούλης.

Οι δυο τους βρέθηκαν στο στούντιο της Δημόσιας Τηλεόρασης, στην προβολή της αθλητικής ανασκόπησης για το 2013. Μιλώντας στην κάμερα του καναλιού ο 48άχρονος τεχνικός ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεών του από το περσινό Final Four, ενώ αναφερόμενος στο παρόν παραδέχθηκε πως και φέτος ο Ολυμπιακός είναι αουτσάιντερ, κάτι μάλιστα που τον βολεύει.

Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την ανατροπή απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στον τελικό του Final Four: «Οι ανατροπές είναι μέρος του παιχνιδιού. Κάθε ομάδα έχει ένα πλάνο σε άμυνα και επίθεση και δεν το εγκαταλείπει εύκολα. Μια καλή άμυνα μπορεί να σου δώσει καλό ρυθμό στην επίθεση. Ακόμα κι ένας παίκτης που θα βάλει δύο σερί σουτ θα γυρίσει πίσω και θα παίξει καλύτερη άμυνα. Ο τελικός αυτός είναι ενδεικτικό του πώς παίζεται πια το μπάσκετ: με μεγάλη ταχύτητα σε άμυνα, επίθεση και σκέψη. Οι προπονητές κάνουν τα λιγότερα σε ένα ματς. Όλα τα κάνουν οι παίκτες».

Για το γεγονός ότι και στο Λονδίνο, μετά την Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός είχε πάει ως αουτσάιντερ: «Μας βολεύει ο τίτλος του αουτσάιντερ. Σου δίνει χώρο να δουλέψεις με λιγότερο άγχος, αλλά και αποφασιστικότητα να αποδείξεις πράγματα. Ακόμα και φέτος δεν μπορούμε να είμαστε φαβορί. Δεν έχουμε το καλύτερο ρόστερ, αλλά παραμένουμε πολύ καλή ομάδα. Άρα και φέτος θα πορευτούμε με τον τίτλο του αουτσάιντερ».

Για τις φάσεις που θα ξεχώριζε από τον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Το εκπληκτικό κόψιμο του Κάιλ Χάινς στον αιφνιδιασμό της Ρεάλ Μαδρίτης και τα τρία συνεχόμενα τρίποντα του Βασίλη Σπανούλη. Τέτοιες φάσεις σου δίνουν αβαντάζ στην ψυχολογία και επιβάλλεσαι στον αντίπαλο».

Για το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε τον τίτλο στην Ευρωλίγκα: «Είχα πει και πέρυσι ότι ήμουν στην κατάλληλη ομάδα την κατάλληλη στιγμή. Αυτή η ομάδα χρειαζόταν απλώς μια μικρή καθοδήγηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα το μέγεθος της επιτυχίας, παρά μόνο όταν μας σταματάει κόσμος στο δρόμο και μας ευχαριστεί για τη χαρά που του δώσαμε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και παίζει η διοίκηση. Η οικογένεια παρέχει όλες τις συνθήκες για να δουλέψει κάποιος ιδανικά. Το μέγεθος και η ιστορία αυτού του συλλόγου είναι βέβαιο ότι θα σε οδηγήσει ψηλά».

Για τη φετινή Ευρωλίγκα: «Φέτος καταφέραμε να περάσουμε στο Top 16 και θα δούμε μέχρι πού μπορούμε να φθάσουμε. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε ό,τι αξίζουμε».

Δηλώσεις έκανε και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης: «Το ότι δέχεσαι 80+ πόντους δεν σημαίνει ότι δεν παίζεις καλή άμυνα. Μπορεί να παίζεις καλή άμυνα και να μπαίνουν μεγάλα σουτ των αντιπάλων. Είχαμε πολλή ενέργεια και καθαρό μυαλό. Διαβάσαμε πολύ καλά κάποιες φάσεις. Η μεγάλη δύναμή μας είναι η επιθετική μας άμυνα, που μας δίνει ενέργεια και στην επίθεση.

Υπάρχει μεγάλος σεβασμός και εμπιστοσύνη στον κόουτς και τους συνεργάτες του. Ακολουθήσαμε ένα επιτυχημένο πλάνο, αλλά έβαλε και τα δικά του στοιχεία ο κόουτς.

Για να διατηρηθούμε στην κορυφή χρειαζόταν να αλλάξουν κάποια πράγματα. Μας βοήθησε να παίζουμε μπάσκετ που απολαμβάνει η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τους αδερφούς Αγγελόπουλους, που αγαπούν τον Ολυμπιακό και είναι αφοσιωμένοι στην ομάδα. Δικαιώθηκαν και το άξιζαν».

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :