Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

«ΔΙΠΛΟΙ» ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Grand Prix ΤΗΣ F1

Την απόφαση να διπλασιάσει τους βαθμούς που προβλέπονται βάσει κατάταξης στο τελευταίο Grand Prix της Formula 1 από το προσεχές πρωτάθλημα πήρε η διοργανώτρια αρχή, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr".

Τρόπους να διατηρήσει ακέραιο το ενδιαφέρον των θεατών και υψηλό το κίνητρο πιλότων και ομάδων μέχρι το τέλος αναζητεί η Formula 1. Στην προσπάθεια αυτή αποφασίστηκε ότι από το πρωτάθλημα του 2014 οι βαθμοί που προβλέπονται βάσει κατάταξης στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν θα μετρούν… διπλοί.

Η καινοτομία αυτή αφορά τόσο το πρωτάθλημα οδηγών, όσο κι αυτό των κατασκευαστών. Πλέον ο νικητής του τελευταίου αγώνα θα παίρνει 50 και ο δεύτερος 36 βαθμούς αντί 25 και 18 αντίστοιχα, ενώ ανάλογος είναι ο διπλασιασμός για την υπόλοιπη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν αυτό το σύστημα ίσχυε τα τελευταία χρόνια, θα υπήρχε διαφορετικός πρωταθλητής το 2008 και το 2012, με τον Φελίπε Μάσα να επικρατεί του Λιούις Χάμιλτον στην πρώτη περίπτωση και τον Φερνάντο Αλόνσο του Σεμπάστιαν Φέτελ στη δεύτερη.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :