Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ κ. ΜΙΤΣΕΛ (BINTEO & PHOTOS)

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της ομάδας μας κ. Μίτσελ Γκονζάλες, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

Συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία αναφέρθηκε σε πολλά τρέχοντα ζητήματα της ομάδας μας, παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο προπονητή του Ολυμπιακού κ. Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός είχε μία αρκετά μεγάλη κουβέντα με τους εκπροσώπους του Τύπου, λύνοντας πολλές απορίες και κάνοντας τοποθετήσεις για τη νέα σεζόν και όχι μόνο.

Αναλυτικά:

- Αποχωρούν οριστικά οι κ.κ. Βίκτορ και Μοράλες; Ποιος είναι ο λόγος που αποχωρούν;

«Είναι αλήθεια πως δεν θα συνεχίσουν τη νέα σεζόν. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, ούτε ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι, ούτε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Απλώς είναι μία αλλαγή. Είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά τους και στις προηγούμενες ομάδες που δουλέψαμε μαζί όπως τη Χετάφε και τη Σεβίλλη, όμως πολλά πράγματα στη ζωή χρειάζονται αλλαγές. Δεν έχουμε μαλώσει για την τακτική στο Ολντ Τράφορντ, δεν τσακωθήκαμε γιατί δεν ερχόμαστε μαζί με το αυτοκίνητο από το Ρέντη, δεν μου είπε ο Πρόεδρος να φύγουν και όλα αυτά που ακούγονται (γέλια). Μου βάζετε ιδέες! Είναι όπως με τους ποδοσφαιριστές που πολλές φορές γράφετε ονόματα που δεν έχω σκεφθεί ούτε εγώ. Χτες το βράδυ κάποιος δημοσιογράφος τηλεφώνησε στο γιο μου ότι θα μπορούσε να έρθει στον Ολυμπιακό! Καταφέρατε να με κάνετε να τσακωθώ με τη γυναίκα μου (γέλια...). Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τους κ.κ. Βίκτορ και Μοράλες».

- Οι αντικαταστάτες;

«Ακόμα ψάχνουμε, είναι δύο υποψήφιοι στην Ισπανία με τους οποίους μιλάμε, ο ένας θα έρθει. Επίσης συζητάμε την επιστροφή του Νικοπολίδη. Αν είχα ήδη πάρει την απόφαση θα σας το έλεγα, αλλά ακόμα συνεχίζονται οι συζητήσεις, θα συναντηθώ με τους υποψήφιους βοηθούς στην Ισπανία όταν θα πάω εκεί και μετά θα αποφασίσω».

- Στη συνάντηση που είχατε με το Πρόεδρο, κ. Μαρινάκη, συμφωνήσατε όντως για τρεις μεταγραφές; Σε ποιες θέσεις; Έχει προχωρήσει κάποια περίπτωση;

«Κάνω τακτικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο, συζητάμε δύο φορές τον μήνα στο γραφείο για το ποδόσφαιρο γενικά και για τον Ολυμπιακό, Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει με όλους τους συνεργάτες, όχι μόνο με τον Πρόεδρο, κάποια πράγματα έχουμε αποφασίσει, άλλα τα συζητάμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ανοιχτές διαπραγματεύσεις, προτιμάμε φέτος λιγότερες μεταγραφές σε σχέση με πέρσι και να έχουμε τους παίκτες στην προετοιμασία. Έχουμε εμπειρία πλέον σε αυτόν τον τομέα, έχουμε κάποιες ιδέες για μεταγραφές και προχωράμε. Είμαστε ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με την περσινή χρονιά που την τελευταία εβδομάδα «χάσαμε» τον Φέισα. Δεν θα είναι πάντως τρεις... (γέλια). Ψάχνουμε για όλες τις θέσεις. Θα υπάρχουν αλλαγές και ψάχνουμε παίκτες για όλες τις θέσεις».

- Θέλετε να διατηρήσετε τον βασικό κορμό της ομάδας; Σε τι βαθμό θα υπάρξουν αλλαγές;

Μου αρέσει ένα πιο μικρό ρόστερ. Είναι πολλοί 27 παίκτες. Θέλω να υπάρχει χώρος και για τους παίκτες των Ακαδημιών, οι οποίοι θα προπονηθούν και θα δοκιμαστούν είτε μαζί μας είτε με την Ακαδημία κι αυτό τον χώρο από τους 22-23 παίκτες μέχρι τους 27 θέλω να τον δώσω στα νέα παιδιά. Αυτό θα αυξήσει τον συναγωνισμό και το επίπεδο, αλλά δεν μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο με τόσους παίκτες γιατί όλοι θέλουν να παίξουν και στο τέλος όλοι δεν είναι ευχαριστημένοι.

Υπάρχουν συμβόλαια που λήγουν, δανεικοί παίκτες, μέχρι να τελειώσουν αυτές οι επαφές δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Επίσης θα πρέπει να φύγουν και κάποιοι παίκτες με συμβόλαια, διότι θα έρθουν και νέοι. Η λογική μας θα είναι ίδια με πέρσι».

Εκεί παρενέβη ο κ. Καραπαπάς, τονίζοντας: «Να διευκρινίσουμε ότι δεν θα κάνουμε τρεις μεταγραφές, αλλά ότι ο Πρόεδρος ζήτησε να γίνουν τρεις μεταγραφές πρώτης γραμμής που θα κάνουν τη διαφορά. Δε σημαίνει ότι θα γίνουν μόνο τρεις μεταγραφές».

Στη συνέχεια, ο λόγος πέρασε ξανά στον κ. Μίτσελ.

- Τον ανησυχεί το Μουντιάλ όσον αφορά τις μεταγραφές;

«Όχι, χαίρομαι που θα έχουμε πολλούς παίκτες του Ολυμπιακού στο Μουντιάλ. Αυτό δείχνει το επίπεδο της δουλειάς μας και τι παίκτες έχουμε. Αν συγκρίνουμε τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και του χειμώνα, σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί, μπορεί να χάσαμε τον Φέισα, αλλά ήρθαν παίκτες που τον αντικατέστησαν πολύ καλά και το ίδιο συνέβη και με τον Μήτρογλου. Έχουμε πολύ καλούς και αναγνωρίσιμους παίκτες, μας τιμάει ότι ξένες αγορές ενδιαφέρονται γι΄αυτούς. Όταν τον Φεβρουάριο του 2013 ήρθα να δουλέψω στον Ολυμπιακό, υπήρχαν πολλές αλλαγές, αλλά προσαρμοστήκαμε σε αυτές. Υπάρχουν προσφορές για κάποιους παίκτες μας που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, είναι φυσιολογικό».

- Ποιο το δίδαγμά του από την έως τώρα εμπειρία του στο σχεδιασμό και ποιοί οι στόχοι του;

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις προοπτικές στο σύλλογό μας. Κάποιες από τις αλλαγές που έγιναν δεν ήταν καθόλου εύκολες, έπρεπε να προσαρμοστώ και εγώ στις νέες συνθήκες και τις συνήθειες του συλλόγου. Ήταν ένα σπουδαίο προσωπικό μάθημα, να συνηθίσω σε νέες συνθήκες εργασίας. Επίσης έπρεπε να δω έναν νέο τύπο ποδοσφαίρου, να προσαρμόσω το είδος της προπόνησης και να επιβάλλω πειθαρχία, με σεβασμό στον ίδιο το σύλλογο. Μεγάλος προσωπικός στόχος ήταν να προετοιμάζω ταυτόχρονα δύο ομάδες που ήταν παρόμοιες, αλλά ταυτόχρονα και τελείως διαφορετικές, μία για το πρωτάθλημα και μία για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν δύο ομάδες που έπρεπε να έχουν τις ίδιες προθέσεις αλλά και σημαντικές διαφορές. Έπρεπε να τις κάνουμε να έχουν τον ίδιο χαρακτήρα. Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και ευχαριστώ τους παίκτες που βοήθησαν σε αυτό. Τώρα που βλέπουμε τα αποτελέσματα και τη δουλειά αυτής της ομάδας, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι.

Τη νέα σεζόν θα είναι πολύ πιο δύσκολο. Πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά και ψυχολογικά και αγωνιστικά, γιατί όλες οι ομάδες θέλουν να μας νικήσουν, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και σε άλλους τομείς. Γ’ αυτό πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα πολύ πιο δυνατή και ψυχολογικά».

- Τι ακούσατε στο ραντεβού με τον Πρόεδρο και αποφασίσετε οριστικά να μείνετε;

«Ειλικρινά, προσωπικά δεν είχα καμία αμφιβολία! Ποτέ δεν κοιτάω τα συμβόλαια, στο λόγο της τιμής μου. Πριν από 1,5 μήνα, όταν ξεκίνησαν οι αμφιβολίες, είδα το συμβόλαιό μου και διαπίστωσα ότι ο σύλλογος έπρεπε να αποφασίσει για το αν θα συνεχίσουμε, όχι εγώ. Δεν ήταν δική μου απόφαση, ήταν απόφαση του συλλόγου. Εγώ ένιωθα την εμπιστοσύνη και τη στήριξη από το σύλλογο και περίμενα ότι θα συνεχίσω, πριν μου ανακοινωθεί η απόφαση σε αυτή τη συνάντηση. Είναι πολύ δύσκολο για έναν προπονητή σε αυτό το σύλλογο να έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη από όλους στην ομάδα. Είναι φανταστικό. Βέβαια, το συμβόλαιο λέει ότι ο Πρόεδρος έχει όλο το χρόνο να αλλάξει γνώμη (γέλια...)»

- Για το θέμα της Τούμπας, αλλά και αυτό με τις μπανάνες στα ελληνικά και ισπανικά γήπεδα, τι σκέφτεστε;

«Όλοι όσοι έχετε μιλήσει μαζί μου, γνωρίζετε τη γνώμη μου για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ καλή. Απ' όσα έχω δει στην Ελλάδα και τον κόσμο της, το λαό της, δεν αξίζει να φτάνουν τέτοιες εικόνες όπως της Τούμπας ή άλλων γηπέδων ίσως στο παρελθόν στην Ισπανία ή τις άλλες χώρες. Απογοητεύτηκα πολύ, γιατί αυτό που συνέβη δεν είχε σχέση με το ποδόσφαιρο. Υπήρχε θέμα με την ασφάλεια των ανθρώπων σε ένα παιχνίδι. Ήταν απίστευτο. Πάντα είχαμε την αίσθηση ότι είτε παίξουμε είτε δεν παίξουμε, θα περνούσαμε δύσκολα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι εμείς ζητήσαμε να μη γίνει το ματς για τους γαύρους στον πάγκο, αυτό απλώς ήταν ένα συμβάν. Έγιναν πολλά περισσότερα. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα προσπαθώ να έχω καλές σχέσεις με τους αντίπαλους οπαδούς, τους αντίπαλους προπονητές, του συνεργάτες και πιστεύω ότι έχω καταφέρει να έχω μία καλή σχέση με τον περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι εμείς δεν βάζουμε ένα «στοπ» σε αυτή την κατάσταση. Ελπίζω ότι δεν θα έρθει η μέρα που η UEFA θα χρειαστεί να επέμβει. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί γιατί υπάρχουν άσχημα περιστατικά στα ελληνικά γήπεδα, βία, ρατσισμός. Και δεν αξίζουν αυτά στον ελληνικό λαό και τον Έλληνα φίλαθλο που είναι τόσο παθιασμένος. Αυτά τα λέω για τη βραδιά στην Τούμπα, αλλά και για άλλες «Τούμπες» που μπορεί να συνέβησαν στο παρελθόν ή μπορούν να συμβούν στο μέλλον. Το εννοώ ότι δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες φίλαθλοι αξίζουν τέτοιες στιγμές και εικόνες, ειδικά λίγο πριν και από τη συμμετοχή στο Μουντιάλ. Χάσαμε, είχαμε αυτά τα προβλήματα, ήμασταν 6-7 ώρες στο γήπεδο. Αν είχαμε κερδίσει πιστεύω ότι θα είχαμε πολύ σημαντικά προβλήματα, όχι μόνο εμείς αλλά και οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ήδη είχαν την ευκαιρία να πάνε στον τελικό που θέλανε το προηγούμενο Σάββατο, δεν κέρδισαν, όμως ό,τι κι αν έχει συμβεί από εκεί και πέρα, έχουν ξεπεράσει τα όρια της ασφάλειας, ό,τι και να λένε. Λυπάμαι που το λέω, αλλά πραγματικά δεν με πειράζει που χάσαμε.

Στην Ισπανία έχουν συμβεί πολύ καιρό παρόμοια περιστατικά και δεν μπορώ να το καταλάβω: όποιος δεν θέλει να έρθει στο γήπεδο για να διασκεδάσει, ας κάτσει σπίτι του. Γιατί τα κάνουν αυτά στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Την απάντηση νομίζω την ξέρετε. Εγώ είμαι ξένος σε αυτή τη χώρα, αλλά θυμώνω που τέτοιες εικόνες φεύγουν από την Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο. Και σε έναν δικό μας ποδοσφαιριστή πέταξαν μπανάνα και οι αντιδράσεις ήταν πολύ διαφορετικές. Και στην Ισπανία έγινε το θέμα με την μπανάνα, εκεί ο κόσμος το αντιμετώπισε διαφορετικά. Θα μάθουμε κι εμείς. Αρκεί να μην είναι εκτός Ευρώπης το ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν θα το μάθουμε, κάτι που δεν θα είναι ούτε ωραίο, ούτε δίκαιο για τις ελληνικές ομάδες. Ακούω πολλές φορές από τους ποδοσφαιριστές μου και από τους ανθρώπους της ασφάλειας ότι αυτή είναι η Ελλάδα. Διαφωνώ εντελώς, ο ελληνικός λαός, οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι είτε στον Ολυμπιακό, είτε όχι και σε άλλες πόλεις, δεν έχει αυτή την επιθετικότητα και είναι αξιαγάπητος. Και δεν το λέω γιατί θέλω να γίνω Δήμαρχος Πειραιά (γέλια...). Λυπάμαι πραγματικά για ό,τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Αν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο στο Καραϊσκάκη, πάλι τα ίδια λόγια θα είχα πει ιδιαιτέρως στους συνεργάτες μου».

- Τι γίνεται με τους δανεικούς Κάμπελ, Μαρκάνο, Εντινγκά και ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για την επόμενη χρονιά;

«Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών είναι υπό διαπραγμάτευση και δεν έχει να κάνει μόνο με το αν τους θέλουμε ως ποδοσφαιριστές, αλλά και με το αν μπορούμε να ανταποκριθούμε και στο οικονομικό κομμάτι, να δούμε αν μπορούμε να υπερβούμε κάποια συμβόλαια βάσει του μπάτζετ μας ή να στραφούμε αλλού.

Στόχος μας είναι να παραμείνουμε πρώτοι στην Ελλάδα, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο ή διατηρώντας το καλό ποδόσφαιρο που παίζουμε, καθώς ο κόσμος στην Ελλάδα είναι πολύ απαιτητικός. Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, έχουμε την ίδια προσδοκία και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη χρονιά τα συνδυάσαμε όλα, αποτελέσματα και απόδοση. Και κάτι ακόμη που θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε είναι να έχουμε συνέχεια καλής απόδοσης έως το τέλος της σεζόν, γιατί το τελευταίο τρίμηνο η αλήθεια είναι ότι πέσαμε αρκετά. Θα πρέπει να πείσουμε τους παίκτες ότι πρέπει να αγωνίζονται μέχρι τέλος ανεξαρτήτως αν ψάχνουμε ή όχι τα αποτελέσματα. Ακόμα και στα φιλικά πρέπει να παίζουμε καλά. Υπάρχει πάρα πολύ χώρος για βελτίωση στον τομέα της συνέχειας.

Για παράδειγμα, μετά το 2-0 με την Μάντσεστερ ήμουν σίγουρος ότι θα περνούσαμε. Θεωρώ ότι κάναμε εμείς πολλά λάθη που βοήθησαν την Μάντσεστερ να μας αποκλείσει. Δεν θέλω λοιπόν να μένω στα συγχαρητήρια του κόσμου για τη νίκη στο Καραϊσκάκη, γιατί πιστεύω ότι έπρεπε να είχαμε περάσει. Υπάρχει η αίσθηση ότι δεν έγινε και τίποτα που αποκλειστήκαμε, όμως δεν είναι έτσι. Ήταν πολύ άσχημο που αποκλειστήκαμε. Από την ίδια Μάντσετσερ που είχαμε νικήσει εδώ και ήμασταν πολύ καλύτεροί της. Τα πήγαμε πολύ καλά, δεν έχω να ζητήσω κάτι παραπάνω από τους ποδοσφαιριστές μας, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ένα γκολ. Θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε καλύτερα στο μέλλον κι αν συνεχίσουμε την ίδια καλή δουλειά με τους παίκτες, σίγουρα θα τα καταφέρουμε.

Αν ξαναδούμε το γκρουπ, η Παρί είναι πρωταθλήτρια Γαλλίας, η Μπενφίκα πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, η Άντερλεχτ το παλεύει στο Βέλγιο. Δεν ήταν καθόλου εύκολος όμιλος, αλλά τα πήγαμε καλά και είμαστε ευχαριστημένοι. Εμείς δεν έχουμε απεριόριστα μπάτζετ όπως άλλοι σύλλογοι. Είμαστε μία ομάδα που ξεκινάει από το μηδέν και πιστεύω ότι αν δουλέψουμε καλά και φέτος από το μηδέν στις 7 Ιουλίου που ξεκινάει η προετοιμασία, σίγουρα θα δούμε καλύτερα πράγματα».

- Πόσο απέχει ο Ολυμπιακός ώστε να φτάσει πιο μακριά ακόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ σε σχέση με φέτος;

«Μία από τις μεγάλες διαφορές από τις ομάδες που έφτασαν στους 4 είναι ότι αυτές οι ομάδες είναι ίδιες κάθε χρόνο. Δεν σχεδιάζουν κάθε φορά από την αρχή το μέλλον τους, όπως ο Ολυμπιακός ή ομάδες τέτοιου επιπέδου. Μελετούσα τα στοιχεία των ομάδων που ήταν μαζί μας στους 16 και τα βιογραφικά των τεχνικών, οι περισσότεροι προπονητές δεν έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως έγινε με εμένα. Έχουν μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση, σε πάγκους μεγάλων ομάδων, όπως ο Αντσελότι, ο Μουρίνιο, ο Κλοπ. Δεν ξεκινάει μόνο από το μηδέν στο θέμα των ποδοσφαιριστών, αλλά και του προπονητή. Έχει λοιπόν μεγάλη αξία αυτό που πετυχαίνει κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός. Έχει μεγάλη αξία ότι ο Ολυμπιακός αυξάνει το μπάτζετ του κάθε χρόνο από πωλήσεις παικτών. Αυτό δεν συμβαίνει σε πολλούς από τους αντιπάλους μας και δείχνει την αξία της δουλειάς στον Ολυμπιακό. Η τελευταία μας αντίπαλός, για παράδειγμα, η Μάντσεστερ έχει δύο παίκτες, τον Φελαϊνί και τον Μάτα που έχουν συμβόλαια σαν όλο τον Ολυμπιακό. Εμείς όμως οφείλουμε να παλεύουμε κι αυτό θα κάνουμε».

- Σας προβληματίζει εάν θα γίνουν πάλι πολλές αλλαγές στο ρόστερ αναγκαστικά; Αν θα πρέπει να αλλάξουν ξανά πολλοί παίκτες για διάφορους λόγους;

«Δεν με απασχολεί, έχω καταλάβει ότι αυτό είναι ένα στοιχείο του Ολυμπιακού και το δέχομαι. Είναι μία πρόκληση ακόμα, όπως σας εξήγησα και προηγουμένως. Παίζουμε με ομάδες που μπορεί να κάνουν λάθη μεταγραφικά 60-70 χιλιάδων ευρώ, εμείς δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια».

- Έχετε κάνει μεταγραφές και νεαρών και πιο έτοιμων παικτών. Ποια θα είναι φέτος η προτεραιότητα; Στιλ Κάμπελ, εξελίξιμους ή σαν Σαβιόλα, Τσόρι πιο έμπειρους;

«Μία μίξη ξανά. Χρειαζόμαστε και έμπειρους, αλλά και νέους παίκτες με όρεξη για θριάμβους. Πολύ καλό παράδειγμα είναι ο Σάμαρης και η εξέλιξη που είχε μέσα σε ένα χρόνο. Αλλά και οι έμπειροι παίκτες, όπως αυτοί που αναφέρετε, μας βοήθησαν πολύ όταν χρειάστηκε και είχαν τη συνέχεια που ζητάμε στην απόδοσή τους. Αυτή την ιδέα έχουμε και για τη νέα σεζόν. Δεν θα φέρουμε στον Ολυμπιακό παίκτες που έχουν μόνο όνομα, αλλά και δυνατότητες να προσφέρουν».

- Αν έχει δει κι άλλους Έλληνες παίκτες από το πρωτάθλημά μας που θα ήθελε στον Ολυμπιακό...

«Σίγουρα. Και κάποιους θα τους πάρουμε. Σίγουρα θα μείνουν και κάποιοι από τους δανεικούς μας. Έχω ξαναπεί δημοσίως και ιδιωτικά ότι είμαστε ελληνικός σύλλογος και πρέπει να έχει ως βάση Έλληνες παίκτες».

- Θα μείνει ο Βαλντές; Ο Ολαϊτάν θα ακολουθήσει την προετοιμασία;

«Η περίπτωση Βαλντέζ ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους άλλους δανεικούς. Είναι στο χέρι του συλλόγου τι θα κάνει με το συμβόλαιό του. Για τον Ολαϊτάν, όταν μετράμε τον αριθμό των παικτών στην προετοιμασία βάζουμε συν ένα γιατί περιμένουμε και πιστεύουμε ότι θα είναι μαζί μας. Πάντα υπάρχουν κάποια ιατρικά θέματα που πρέπει να λυθούν, αλλά βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Στην περίπτωσή του πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να ακούμε τι λένε οι γιατροί, τα αποτελέσματα των τεστ και πώς νιώθει ο ποδοσφαιριστής. Ούτε αισιόδοξοι ούτε απαισιόδοξοι. Εγώ θα ήθελα αν μου λέγατε για έναν παίκτη να είχα και τη νέα χρονιά τον Ολαϊτάν».

- Έχετε αποφασίσει ποιοι δεν θα συνεχίσουν κι αν θα υπάρχουν και βασικοί παίκτες που είχαν φέτος πολλά λεπτά συμμετοχής;

«Έχω πει τη γνώμη μου στη διοίκηση για όλους τους παίκτες, είτε έχουν συμβόλαιο είτε όχι, εδώ και δύο μήνες. Σύμφωνα και με το μπάτζετ μας, έχω ήδη μιλήσει για το τι θέλω».

- Μπορεί να γίνουν πάλι δέκα μεταγραφές δηλαδή; Τι αριθμό εκτιμά, σε σχέση και με την επιθυμία για μικρότερο ρόστερ;

«Μπορεί να μην το εξήγησα καλά. Έχουμε τώρα 27 παίκτες συν τους δανεικούς που ανεβάζουν τον αριθμό. Όπως πίστευα και πέρσι, λέω και φέτος ότι ο επιπλέον αριθμός των 4-5 παικτών μέχρι τους 27 θέλω να δοθεί σε παιδιά της Ακαδημίας, κάτι που δεν μπορέσαμε να κάνουμε πέρυσι. Άρα αν βάλουμε όλα τα συμβόλαια τα οποία διαπραγματευόμαστε, μιλάμε για 5-6-7 παίκτες που δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσουν. Αλλά αυτό γίνεται παντού. Και μέχρι τώρα δεν έχει φύγει κανείς. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ προχωρημένες διαπραγματεύσεις με 4 παίκτες που είναι να έρθουν, οπότε μιλάμε για 31 ποδοσφαιριστές!

Π.χ. έχουμε τον Εντινγκά που είναι δανεικός. Πρέπει να έχουμε έτοιμο αντικαταστάτη αν φύγει. Το ίδιο για Μαρκάνο, Κάμπελ, Βαλντές. Αυτοί παίζουν σε διαφορετικές θέσεις, άρα πρέπει να έχουμε λύσεις για όλες τις θέσεις».

- Ποιο θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού που χρειάζεται άμεση λύση;

«Θέλουμε να πετύχουμε με τις αλλαγές στο ρόστερ. Σε καλή κατάσταση είναι οι ομάδες με καλό γκολκίπερ, δύο καλούς κεντρικούς μέσους, έναν καλό μεσοεπιθετικό κι έναν γκολτζή. Αυτό που κοιτάμε είναι κυρίως ο γκολτζής φορ, τον οποίο τώρα δεν τον έχουμε. Και δεν πιστεύω ότι θα είναι ο Βούτσινιτς. Άρα ένας λιγότερος...

- Τα προγνωστικά σας για τους ημιτελικούς:

«Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις όταν είναι μέσα η Ρεάλ και άλλη ισπανική ομάδα, δεν θέλω να χάσω τα λεφτά μου... Πιστεύω, όμως, ότι θα περάσουν και οι δύο ισπανικές ομάδες και ο τελικός της Λισαβόνας θα είναι ισπανική υπόθεση».

- Γιατί «έπεσε» η ομάδα στο τελευταίο δίμηνο; Έφταιγε ότι έδωσαν τα πάντα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

«Η ομάδα πέρασε μία απογοήτευση μετά την ήττα από τη Μάντσεστερ. Είχαμε πολλές ελπίδες, είχαμε παίξει καλά. Μετά από αυτή την απογοήτευση δεν έπρεπε να συμβεί αυτό που συνέβη, να χάνουμε παιχνίδια, είμαστε Ολυμπιακός. Πρέπει να αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος, ακόμα κι όταν έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα. Η ομάδα έπαιξε καλά μέχρι τότε και γι’ αυτό φαίνεται σαν να παραδώσαμε τα όπλα. Δεν είναι όμως έτσι».

- Ο φορ θα είναι στα ηλικιακά στάνταρ του Μήτρογλου, με μεταπωλητική αξία ή πιο έμπειρος με παραστάσεις στα διεθνή γήπεδα;

«Ο Μήτρογλου βρήκε τρίτος σκόρερ χωρίς να παίζει 5 μήνες, κάτι που δείχνει τη σημασία που έχει ο παίκτης ο οποίος χάσαμε. Μετά χάσαμε και τον Ολαϊτάν που ήταν η λύση μας για τον Μήτρογλου. Μέχρι την ημέρα με το συμβάν του Μάικλ, δεν είχαμε καταλάβει και πολύ την απουσία του Μήτρογλου. Ο νέος φορ σημασία έχει να βάζει γκολ, όχι πόσο χρονών θα είναι. Κι αυτό το προσόν έχει και μία τιμή. Ο Πρόεδρος ξέρει ότι υπάρχουν διαφορετικοί παίκτες, με διαφορετικές τιμές, γιατί και τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά. Ένα παράδειγμα είναι ο Ρομπέρτο. Όταν ήρθε δανεικός δεν σκεφτόμασταν να τον κρατήσαμε γιατί τα χρήματα ήταν πολλά. Αλλά όταν είδαμε την απόδοσή του αλλάξαμε γνώμη».

- Ένας από τους 4 παίκτες που βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις είναι ο Πουλίδο;

«Ο Πουλίδο είναι ένας από τους παίκτες που κοιτάμε».

- Πρόταση για παίκτη του Ολυμπιακού υπάρχει;

«Όχι έως τώρα, δεν έχουμε κάποια επίσημη πρόταση γιατί δεν έχουν τελειώσει τα πρωταθλήματα».

- Θεωρείτε ότι υπήρξε παίκτης που σας έκανε να αλλάξετε γνώμη; Θεωρείται ότι έχετε αδικήσει κάποιον;

«Άδικος έχω υπάρξει με όλους τους παίκτες που δεν έπαιξαν πολύ. Πάντα συμβαίνει αυτό, δεν μπορεί να παίζουν όλοι πάντα. Κάποιες φορές οι αποφάσεις μας ήταν επιτυχημένες, κάποιες όχι. Σε μία σεζόν 10 μηνών είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μεταπτώσεις στην απόδοση παικτών. Ή κάποιοι άλλοι δεν έπαιζαν τόσο συχνά στην αρχή, αλλά μετά ανέβασαν την απόδοσή τους σε αγώνες και προπονήσεις. Ένα παράδειγμα είναι ο Σάμαρης. Αυτό θα πει ομάδα, Δεν θα γνωρίσετε ποτέ προπονητή που δεν έχει υπάρξει άδικος».

-Υπάρχει Έλληνας παίκτης στο εξωτερικό που αρέσει στην ομάδα; Κι εκτός από τον Πουλίδο με ποιούς άλλους μιλάτε;

«Μας ενδιαφέρουν και τέτοιοι παίκτες. Και ο σύλλογος και εγώ προσωπικά έχω μιλήσει με κάποιον και περιμένουμε την απάντησή του αν ενδιαφέρεται. Για τα άλλα τρία ονόματα, να σας τα πως ιδιαιτέρως (γέλια..). Έχουμε όλες τις περιπτώσεις και ελεύθερους και όχι. Έχουμε ήδη προσεγγίσει παίκτες, πολύ πιο νωρίς από πέρσι. Εδώ και 6 μήνες μιλάμε με κάποιους παίκτες».

- Με τους δανεικούς έχει καταλήξει ποιοι θα είναι στην προετοιμασία;

«Για κάποιος έχω ξεκάθαρη άποψη, το έχω αποφασίσει. Για άλλους θα εξαρτηθεί κι από τις μεταγραφές που θα’ χουν γίνει. Θα μπορούσαμε να τους πάρουμε στην προετοιμασία, να τους δούμε λίγο ακόμα. Είχαμε την ευκαιρία αυτό το 15θήμερο να δούμε αν κάποιοι παίκτες αξίζουν την ευκαιρία ή έχουν έρθει ως περαστικοί. Και κάποιοι αξίζουν την ευκαιρία. Έτσι είχαμε βρει τον Ολαϊτάν. Δεν θέλω να ανακοινώσω ακόμη τα ονόματα, γιατί θέλουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η μεταγραφική περίοδος. Σίγουρα όμως δεν έχετε μπερδευτεί και πολύ. Ανάμεσα στα 100 ονόματα που θα γραφούν μέχρι να αρχίσει η προετοιμασία, σε κάποια θα πέσετε μέσα. Μέχρι και για μένα ότι θα ξαναπαίξω θα γράψετε».

- Για τον Έλληνα του εξωτερικού;

«Πείτε τους όλους να δούμε αν θα τον βρείτε...»

- Είναι στους στόχους Ισπανός παίκτης;

«Όχι αυτή τη στιγμή».

- Θα φύγουν βασικοί όπως ο Τζιμπούρ και ο Αμπντούν;

«Ποιοι, όμως, είναι βασικοί; Ποιους θεωρείτε; Μανωλάς, Χολέβας; Αυτοί έχουν συμβόλαιο, αν δεν έρθει κάποια πρόταση δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε. Δεν είναι όπως πέρυσι η κατάσταση, έχει αλλάξει πολύ».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξη Τύπου:



Δείτε το photostory πατώντας ΕΔΩ.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :