Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ... Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ ΠΑΕΙ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΑΔΡΙΤΗ!

Ο Ολυμπιακός είναι από σήμερα κιόλας στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην Ευρωλίγκα, αλλά πολλά πλέον θα εξαρτηθούν για τη συνέχεια με την ομάδα που θα... διασταυρωθεί στο τελευταίο βήμα πριν το φάιναλ φορ του Μιλάνο, με μειονέκτημα έδρας. 

Η ομάδα που θα τερματίσει τρίτη στη βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού (και θα είναι η νικήτρια του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ), θα συναντηθεί με την δεύτερη ομάδα του άλλου ομίλου, ενώ ο χαμένος θα τερματίσει τέταρτος και θα συναντηθεί με την πρώτη ομάδα του άλλου ομίλου.

Αυτή τη στιγμή, στην πρώτη θέση είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με καλύτερη συνολική διαφορά, αλλά μόλις... 2 πόντων! Άρα... μύλος. Και εξηγούμε...

Στους αγώνες της η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν από μία νίκη και μάλιστα με την ίδια διαφορά πόντων! (85-71 στη Μόσχα / 93-79 στη Μαδρίτη).

Οι αγώνες που απομένουν για τις δύο ομάδες είναι οι εξής : 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Γαλατασαράι και Ρεάλ Μαδρίτης - Λοκομοτίβ Κουμπάν αύριο, ενώ  την τελευταία αγωνιστική το πρόγραμμα έχει το Μακάμπι Τελ Αβίβ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζαλγκίρις Κάουνας - Ρεάλ Μαδρίτης.

Είναι πασιφανές ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τις δύο νίκες στο... τσεπάκι, πράγμα που δεν μπορεί να ισχυριστεί η ΤΣΣΚΑ, αφού έχει να πάει στο Ισραήλ. Ακόμα όμως και αν περάσει νικηφόρα από το "Γιαντ Ελιάου", είναι πολύ δύσκολο, πάντα με βάση το πρόγραμμα, να διατηρήσει αυτό το... ανεμικό +2 που την κρατάει στην κορυφή αυτή τη στιγμή. 

Ως εκ τούτου, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες για την 1η θέση στον όμιλο τους...

Άρα, πέρα από το γόητρο,μόνο αδιάφορο δε θα είναι το ντέρμπι στο ΣΕΦ και για... βαθμολογικούς λόγους.

* Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός ηττηθεί αύριο από την Εφές στην Πόλη, τότε θα πρέπει να επικρατήσει του Παναθηναϊκού τουλάχιστον με +4 για να πάρει την 3η θέση, αφού είχε γνωρίσει την ήττα στο ΟΑΚΑ με 4 πόντους διαφορά. Σε περίπτωση νίκης  της ομάδας μας αύριο στην Πόλη, θα αρκεί η νίκη και με 1 πόντο επί του Παναθηναϊκού για την κατάληψη της 3ης θέσης.

Στη συνολική διαφορά πόντων (γι'αυτό αρκεί και το +4) ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος του Παναθηναϊκού, αφού βρίσκεται στο +54, ενώ ο Παναθηναϊκός μόλις στο... +6!

Σενάρια μεν, μ'αυτά θα "ζήσουμε" για ακόμα δύο αγωνιστικές, αλλά πολύ πιθανό να επαληθευτούν...
  
Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :