Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

«ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ!»

Από τις 31 Ιανουαρίου, όταν ο Κώστας Μήτρογλου υπέγραψε συμβόλαιο για 4,5 χρόνια με τη Φούλαμ, έχουν περάσει σχεδόν 2,5 μήνες! Οι “κότατζερς”, που τότε βρίσκονταν λίγο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της Premier League, ξόδεψαν το αστρονομικό ποσό των 15 εκατομμυρίων Ευρώ για να αποκτήσουν τον διεθνή επιθετικό του Ολυμπιακού, επειδή στο πρόσωπό του, έβλεπαν τον “στράϊκερ” που θα τους βοηθούσε να λύσουν το επιθετικό τους πρόβλημα... Μόνο που ο "πιστολέρο" δεν μπορεί να αγωνιστεί αφού ταλαιπωρείται ακόμα από τραυματισμό...

Το "gazzetta.gr" ανοίγει τον φάκελο του τραυματισμού του 26χρονου διεθνούς επιθετικού. Τι αποκαλύπτει ο φίλος του ορθοπεδικός χειρούργος, Γιώργος Κατσιφαράκης και τι λέει ο Άγγλος ρεπόρτερ της Φούλαμ, Πολ Γουόρμπερτον.

Σας μεταφέρουμε το δημοσίευμά του:

Τα ερωτήματα

Τι συνέβη, όμως και από τη στιγμή που 26χρονος διεθνής άσος μετακόμισε στο Λονδίνο, έχει αγωνιστεί σε μόλις δύο αγώνες του πρωταθλήματος και γιατί το τελευταίο ματς που έπαιξε ήταν πριν από έναν μήνα (με την Κάρντιφ στις 8 Μαρτίου); Γιατί μέχρι να φύγει από τον Ολυμπιακό, βρισκόταν στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, σκοράροντας συνεχώς και από το 2014 κι εντεύθεν, έχει αγωνιστεί συνολικά σε 5 παιχνίδια (2 με τους “ερυθρόλευκους”, 2 με την Φούλαμ και σε ένα φιλικό με την Εθνική) χωρίς να πετύχει γκολ; Κινδυνεύει πράγματι η καριέρα του; Θα δώσει το παρών στο Μουντιάλ ή το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα ταξιδέψει στην Βραζιλία χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ του;

Τι λένε οι Άγγλοι

Προσπαθώντας να βρει απαντήσεις, η ιστοσελίδα επικοινώνησε αρχικά με τον έμπειρο Άγγλο δημοσιογράφο, Πολ Γουόρμπερτον, που καλύπτει επί σειρά ετών το ρεπορτάζ της Φούλαμ για λογαριασμό της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας (“Fulham & Hammersmith Chronicle”) του δυτικού Λονδίνου. «Κατ‘ αρχήν, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Μήτρογλου δεν ήταν επιλογή του Μάγκατ, ο οποίος τον βρήκε στην ομάδα, αλλά του εκτελεστικού διευθυντή της, Άλιστερ Μάκιντος και του πρώην τεχνικού, Ρενέ Μιουλενστάϊν! Όλοι πίστευαν ότι ο Έλληνας κυνηγός θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα την ομάδα, παρ‘ ότι ήξεραν ότι δεν είχε ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο γόνατο και είχε πάρει κάποια κιλά! Τελικά, μετά το ντεμπούτο του κόντρα στην Γουέστ Μπρόμγουιτς (μπήκε ως αλλαγή στο 61‘), ο Μήτρογλου παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά στη διακοπή, όταν επέστρεψε στην Αθήνα για την Εθνική Ελλάδας, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Σαχίντ Καν, διαμήνυσε στον Γερμανό προπονητή ότι αν ο Μήτρογλου παίξει εναντίον της Νότιας Κορέας, τότε θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα για το επόμενο παιχνίδι! Κι έτσι έγινε... Ο Μάγκατ τον χρησιμοποίησε σε όλο το παιχνίδι εναντίον της Κάρντιφ και στη συνέχεια με αφορμή την μέτρια απόδοσή του, μετέφερε στον Μάκιντος ότι ο νεοαποκτηθείς παίκτης δεν βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο να κοντραριστεί με τους αμυντικούς του αγγλικού πρωταθλήματος, είτε επειδή είναι ακόμη εκτός φόρμας, είτε επειδή οι ενοχλήσεις στο γόνατό του δεν έχουν υποχωρήσει! Έκτοτε, παίζεται ένα πινγκ-πονγκ μεταξύ του τεχνικού και του ιατρικού επιτελείου της ομάδας, που εκτιμούν ότι ο Μήτρογλου είναι ιατρικώς εντάξει και του ζητούν να “σφίξει λίγο τα δόντια” και να παίξει και του ίδιου του Έλληνα επιθετικού, που επιμένει κάθε λίγο και λιγάκι ότι πονάει!», αποκάλυψε ο Άγγλος δημοσιογράφος.

Τι λέει ο Κατσιφαράκης, που τον εξέτασε πριν μπει στο χειρουργείο

Ψάχνοντας το θέμα, οι πληροφορίες του δημοσιεύματος αναφέρουν ότι όταν ο Μήτρογλου επέστρεψε στην Αθήνα για το φιλικό της Εθνικής ομάδας, επεδίωξε να συμβουλευτεί τις γνώμες ορισμένων έμπειρων ορθοπεδικών χειρούργων και να μάθει γιατί οι πόνοι δεν είχαν υποχωρήσει. Ένας απ’ αυτούς ήταν ο Γιώργος Κατσιφαράκης, με τον οποίο ο 26χρονος επιθετικός διατηρούσε καλή σχέση από την κοινή τους θητεία στον Πανιώνιο. Ζητήθηκε, λοιπόν, από τον έμπειρο γιατρό να πει πως είδε το πόδι του Έλληνα άσου της Φούλαμ.

- Με τον Κώστα γνωρίζεστε από την εποχή (2011) που είχε φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου και να υποθέσουμε ότι, όταν τραυματίστηκε, σας επισκέφτηκε για μία δεύτερη γνώμη, έτσι δεν είναι;

«Έτσι έχουν τα πράγματα... Ο Κώστας ήρθε στο ιατρείο μου, εικοσιτέσσερις ώρες μετά τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν (27/11), στον οποίο και τραυματίστηκε και την παραμονή της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υπεβλήθη... Δυστυχώς δεν είχε μαζί του αντίγραφο της μαγνητικής τομογραφίας που είχε κάνει το πρωί της ίδιας μέρας (28/11), αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής από το Παρίσι κι αφού τον εξέτασα, του εξέφρασα την άποψή μου και τον συμβούλεψα να μην μπει στο χειρουργείο, γιατί ο τραυματισμός του ήταν πολύ ύπουλος και μπορούσε να αντιμετωπιστεί αρχικά, με συντηρητική θεραπευτική αγωγή...»

- Τι ακριβώς ζημιά είχε πάθει;

«Είχε ρήξη έσω πλαγίου με επηρεασμό στο πρόσθιο και το οπίσθιο κέρας του μηνίσκου, δηλαδή του έσω και του έξω μηνίσκου. Ουσιαστικά είχε υποστεί τρεις ειδικές ρήξεις, η χειρουργική αντιμετώπιση των οποίων, απαιτούσε έναν πολύ έμπειρο και εξειδικευμένο χειρούργο... Με δέκα μέρες ειδική θεραπεία, ο Κώστας θα μπορούσε να ξεπεράσει τον πόνο και να επιστρέψει στις προπονήσεις. Το παιδί άκουσε τη γνώμη μου, αλλά το επόμενο βράδυ, (29/11) το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού, μελετώντας προφανώς τη μαγνητική τομογραφία και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του Γερμανού γιατρού που είχε χειρουργήσει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον έπεισε ότι έπρεπε να μπει στο χειρουργείο...»

- Κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής περιόδου, είχατε επαφή μαζί του;

«Αρκετές φορές και ο ίδιος μου έλεγε ότι περνάει δύσκολα και ακόμη και όταν επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μετά από περίπου 45 μέρες, μου παραπονιόταν ότι πονούσε. Εγώ, εν τω μεταξύ, από την πρώτη στιγμή που τον είδα, είχα φροντίσει να ενημερώσω τους ανθρώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ότι ο ποδοσφαιριστής είχε σοβαρό πρόβλημα και τους είχα πει ότι σε εκείνη την φάση δεν έπρεπε να χειρουργηθεί... Η αίσθησή μου είναι ότι η ιατρική άποψη που κατέθεσα, δεν έφτασε ποτέ στον κ. Μαρινάκη...»

- Το ερώτημα που γεννάται εδώ, είναι πως ένας αγγλικός σύλλογος της Premier League, όπως η Φούλαμ, μπήκε στην διαδικασία να πληρώσει ένα τόσο μεγάλο για έναν ποδοσφαιριστή, χωρίς να ελέγξει πλήρως την ιατρική του κατάσταση;

«Το λάθος που έκανε η Φούλαμ ήταν το ότι δεν ζήτησε το dvd της χειρουργικής επέμβασης του Μήτρογλου. Οι Άγγλοι ήξεραν ότι ο ποδοσφαιριστής προερχόταν από μία απλή αρθροσκόπηση, αλλά πριν τον υπογράψουν, είχε ήδη προλάβει να αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.»

- Εσείς, το έχετε δει αυτό το dvd;

«Το είδα αφότου ο Μήτρογλου είχε ήδη πάρει μεταγραφή στη Φούλαμ και συγκεκριμένα όταν επέστρεψε στην Ελλάδα για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας. Ο Κώστας ήρθε στο ιατρείο μου, του έκανα μία ειδική ένεση γιατί ήθελε πολύ να παίξει στο φιλικό με τη Νότια Κορέα και αφού του αφαίρεσα 26 ml υγρό από το γόνατο, είδαμε μαζί το dvd.»

- Όταν το είδατε, τι του είπατε;

«Του εξήγησα ότι οι ενοχλήσεις που εξακολουθεί να αισθάνεται, οφείλονται σε ένα πρόβλημα στον έξω μηνίσκο, το οποίο δεν διορθώθηκε από την επέμβαση, πιθανώς λόγω απειρίας και του είπα ότι πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε νέα αρθροσκόπηση... Του θύμισα ότι από την αρχή είχα διαφωνήσει με την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, του τόνισα ότι αδίκως ταλαιπωρείται και ότι αυτή τη στιγμή, έχει φτάσει σε σημείο όχι μόνο να τίθεται θέμας απουσίας του από το Μουντιάλ, αλλά να απειλείται ακόμη και η καριέρα του...»

- Εκείνος τι σας απάντησε;

«Κοιτάξτε το παιδί είναι λίγο τρομαγμένο και δεν ξέρει πραγματικά ποιον να εμπιστευτεί μετά από τόσες ιατρικές γνώμες. Στην αρχή του είπαν ότι σε 15 μέρες μετά την πρώτη αρθροσκόπηση, θα κάνει προπόνηση, αλλά για έναν ολόκληρο μήνα πονούσε... Στην Αγγλία τους λέει ότι πονάει και οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές της Φούλαμ, του λένε ότι δεν έχει τίποτε! Εδώ ολόκληρος Μάγκατ, άκουσον-άκουσον, τον συμβούλεψε να τυλίξει το γόνατό του με τυρί και λαρδί για ένα βράδυ και το άλλο πρωί, θα είναι περδίκι! Δυστυχώς υπάρχουν προπονητές ημιμαθείς, που νομίζουν ότι ταυτόχρονα είναι και γιατροί και πολλές φορές, κάνουν μεγάλο κακό! Τελικά, ο Κώστας αποφάσισε να πάει για μία εβδομάδα σε ένα αθλητικό κέντρο αποκατάστασης στη Μπολόνια, που είχε πάει παλιότερα και ο Λέτο και να ξοδέψει 30-40.000 Ευρώ από την τσέπη του, μήπως και μπορέσει να βγάλει άκρη...»

- Πότε μιλήσατε τελευταία φορά μαζί του;

«Πριν από λίγες μέρες, οπότε και επέστρεψε στο Λονδίνο... Μου υποσχέθηκε ότι αν δεν δει βελτίωση μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες, θα έρθει στην Αθήνα για να κάνει την αρθροσκόπηση... Ο Μήτρογλου θέλει διακαώς να παίξει στο Μουντιάλ, αλλά δεν έχει καταλάβει ότι έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή το γόνατό του, δεν θα μπορέσει να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του!»

- Ιατρικά πως εξηγείται αυτό;

«Αυτή τη στιγμή, το γόνατό του έχει ατροφήσει μυϊκά και μόλις κουραστεί από την επιβάρυνση μίας προπόνησης ή ενός αγώνα, αμέσως μαζεύει υγρό, πρήζεται και βαραίνει! Αυτή είναι η φυσική αντίδραση ενός γονάτου στο οποίο έχει πειραχθεί ο έξω μηνίσκος. Αντίθετα, αν το γόνατο δεν επιβαρυνθεί και ο Κώστας δεν προπονηθεί, τότε αμέσως οι ενοχλήσεις υποχωρούν και αισθάνεται μία χαρά! Ουσιαστικά, έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο κλινικής εξαπάτησης, που συμβαίνει όταν έχουμε να κάνουμε με αθλητές... Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως το γόνατό του, δεν μπορεί να πατήσει σταθερά, επομένως ούτε να “σπριντάρει”, ούτε να κάνει αλλαγή κατευθύνσεων...»

- Αν αποφασίσει τελικά, να υποβληθεί σε νέα αρθροσκόπηση, πόσος καιρός θα χρειαστεί να περάσει, μέχρι να επιστρέψει στις προπονήσεις. Σας ρωτάμε γιατί σε περίπου έναν μήνα, θα αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Μουντιάλ και στις 14 Ιουνίου, η Ελλάδα ρίχνεται στην μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αντίπαλο την Βραζιλία...

«Με την εξελιγμένη μορφή θεραπείας που υπάρχει, μετά από έναν μήνα, θα είναι σε θέση να αρχίσει προπονήσεις! Όπως καταλαβαίνετε, προλαβαίνει δεν προλαβαίνει το Μουντιάλ... Του το έχω πει πολλές φορές, ότι χάνει χρόνο και ότι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα...»


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :