Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ!


Aπολαυστικός Νίκος Αλέφαντος για ακόμα μία φορά στο "sportdog.gr", μιλάει για το Καλλονή - Παναθηναϊκός, το Ολυμπιακός - ΟΦΗ και όχι μόνο...

"Πρέπει να πούνε την αλήθεια στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Εγώ κάνω κριτική στις ελλείψεις του Ολυμπιακού -παρ΄ ότι ο Ολυμπιακός έχει μακράν το καλύτερο έμψυχο υλικό- ενώ στον Παναθηναϊκό ο Αναστασίου έλεγε ότι έχει ένα ρόστερ πλήρες και ότι δεν θέλει μεταγραφές.

Τι λες ρε Αναστασίου! Εγώ σου έλεγα μετά τον τραυματισμό του Μπεργκ ότι σε κάθε ματς θα δεινοπαθείς για να νικήσεις, εντός και εκτός έδρας. Και πράγματι έγινε αυτό, παραλίγο να χάσεις με τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο, και έχασες με την Καλλονή στη Μυτιλήνη.

Να πάρω τα πράγματα από την αρχή. Η Καλλονή ήταν καλά στημένη από τον Ματζουράκη. Έδωσε χώρους στον Αναστασίου ο οποίος δεν έχει εκτιμήσει σωστά τις δυνατότητες της ομάδας του και παίζει ένα ποδόσφαιρο μη πονηρό λες και έχει ομαδάρα.

Έβαλε στα άκρα τον Μανούσο ο Ματζουράκης επειδή ο Μανούσος είναι γρήγορος για να περιορίζει τον Νάνο. Αλλά και όποιες σέντρες έκανε ο Νάνο πού να πάνε; Να πηδήξει ποιος από τον Παναθηναϊκό για κεφαλιά;

Καλά οργανωμένη η άμυνα της Καλλονής και το κέντρο της. Έχει και κάποιους καλούς παίκτες όπως ο Λεοζίνιο που έπιασε στον ύπνο τον Κοτσόλη.

Μέτριους παίκτες έχει ο Παναθηναϊκός, κάτι Μπαϊράμι, Καρέληδες, έφυγε ο Μπεργκ και σχολάσανε. Ο δε Πέτριτς τα έχουμε πει τόσες φορές, παίζει στητός, δεν ιδρώνει. Θα έχει περιπέτειες ο Παναθηναϊκός. Μετά το γκολ που κόλλησε ο Λεοζίνιο, άνετα κράτησε το 1-0 η Καλλονή.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ρίχνει μεγάλα σκορ στα τελευταία ματς, αλλά εγώ ένα έχω να πω: Λίγα πράγματα. Αν ο Ολυμπιακός φτιάξει ομάδα -διότι παίκτες έχει- αν φτιάξει ομάδα ο Μίτσελ, δεν έχει καμία τύχη άλλος στην Ελλάδα να του πάρει το πρωτάθλημα.

Είδα τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη και έτριβα τα μάτια μου. Η χειρότερη ομάδα που πέρασε ήταν. Ο Γκατούζο ως παίκτης ήταν σκυλί, από τους καλύτερους αμυντικούς χαφ που υπήρχαν στην Ευρώπη, αλλά ως προπονητής μάλλον δεν κόβει το μυαλό του. Πήγε να παίξει ένα 5-4-1 τραγικό. Άσχημα στημένος ο ΟΦΗ και με πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, με παικτάκια μέσα. Δεν μπορούσε να αλλάξει μία πάσα. Μπήκε όλη η ομάδα να παίξει άμυνα καθηλωμένη πίσω! Δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο.

Γίνεται το λάθος με το αυτογκόλ, τρώει και το δεύτερο από την τραγική έξοδο του τερματοφύλακα, ε μετά έκανε μια καλή προπόνηση ο Ολυμπιακός. Μπορούσε να βάλει 8 γκολ αν είχε ένα σέντερ φορ που να τα βάζει.

Αυτόν τον Ολυμπιακό έτσι όπως τον βλέπω, το σημαντικότερο ερώτημα είναι αν θα αναστηθεί ο Μήτρογλου. Χρειάζεται τον παλιό καλό Μήτρογλου. Εκείνο που με προβληματίζει είναι η άμυνα. Θα τους δω τώρα με την Ατλέτικο, θα είναι το πιο γερό τεστ.

Η Ατλέτικο δεν είναι ΟΦΗ, η Ατλέτικο επιτίθεται με 4 και με 5 παίκτες. Ο Αυλωνίτης από το πρώτο ματς που τον είδα στις ΗΠΑ, βγήκα και είπα στο σάιτ ότι αυτόν πρέπει να τον κρατήσει οπωσδήποτε στο ρόστερ ο Μίτσελ, έχει στοιχεία που μου αρέσουν. Όμως δεν είναι ακόμα για επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ξέρω αν θα αντέξουν πίσω ο Αμπιντάλ με τον Μποτία.

Ο Μαζουάκου εξαιρετικό μπακάκι που επιτίθεται, γρήγορος είναι, ότι πρέπει για τις ελληνικές ομάδες που τις παίζει ο Ολυμπιακός στο μισό γήπεδο. Θέλω να τον δω όμως και αυτόν με την Ατλέτικο στην αμυντική του συμπεριφορά.

Ο Σέρβος αμυντικός χαφ που ήρθε από την Άντερλεχτ, λέγανε ότι είναι αναπληρωματικός στην Άντερλεχτ, αλλά εγώ δεν είδα να υστερεί από τον Σάμαρη. Ψηλό παιδί, καλύτερη μπάλα από τον Σάμαρη ξέρει, επίσης πιο γρήγορος από τον Σάμαρη μου φάνηκε. Θέλω να τον ξαναδώ με την Ατλέτικο για να πω σίγουρη γνώμη.

Στο ένας εναντίον ενός ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες. Ο Ντουρμάζ είναι ντριμπλέρ. Ο Αφελάι κακώς πάει παράλληλα, σαν να τον βλέπω να φοβάται μην τραυματιστεί δεν μπαίνει κάθετα.

Ο Κασάμι έχει καλό πόδι, αυτό τον σηκώνει ως παίκτη. Δεν είναι γρήγορος όμως και δεν κόβει. Δεν θέλω όταν χάνει την μπάλα να περπατάει.

Πρέπει να παίξει έξυπνα ο Μίτσελ με την Ατλέτικο. Δεν είναι αυτή η ομάδα για να πεις "Ολυμπιακός είμαι και θα παίξω το παιχνίδι μου όπως πάντα". Μπορεί να πάθεις στραπάτσο. Και η ισοπαλία θα είναι πολύ καλή σε αυτό το ματς. Σας είχα πει ότι η φετινή Ατλέτικο παρ΄ ότι έχασε παικταράδες, παραμένει εξαιρετική, από τα πρώτα ματς που την είδα. Να λοιπόν τώρα έκανε διπλό μέσα στη Ρεάλ.

Βέβαια και για τη Ρεάλ σας είχα πει ότι εγκλημάτησε που πούλησε τον Ντι Μαρία διότι έμεινε με χαφ που δεν κόβουν. Πέρσι είχε παίκτες που έκοβαν, έκοβε ο Αλόνσο, έκοβε ο Ντι Μαρία. Είναι και τραυματίας ο Κεντίρα, όταν την είδα με τη Σοσιεδάδ μου είχε κάνει εντύπωση το πώς έμπαζε πίσω. Έφευγαν οι αντίπαλοι και δεν τους έκοβαν στα χαφ, έπεφταν κατευθείαν πάνω στα σέντερ μπακ της Ρεάλ. Ο Κρόος είναι αργός, ο Ροντρίγκες δεν κόβει και γενικώς είναι αγνώριστος μετά το σούπερ Μουντιάλ που έκανε, ο Ίσκο δεν κόβει.

Είναι μεγάλη επιτυχία του Σιμεόνε που παρ΄ ότι έχασε τον γκολτζή του τον Ντιέγκο Κόστα, έφτιαξε ξανά καλή ομάδα. Σώθηκε ο Μουρίνιο με αυτόν. Βρήκε επιτέλους γκολτζή η Τσέλσι. Το έγκλημα που είχε γίνει πέρσι με τους σέντερ φορ στην Τσέλσι, φέτος διορθώθηκε. Αν είχε αυτόν τον παίκτη πέρσι, θα έπαιρνε το πρωτάθλημα".
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :