Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΘΡΙΛΕΡ (ΚΑΙ) ΜΕ ΤΗ ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ! ΝΙΚΗ ΜΕ 81-85 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ



Όπως νίκησε δύσκολα Βαλένθια και Λάμποραλ, έτσι και με τη Νεπτούνας, ο Ολυμπιακός πήρε την πολύτιμη νίκη με 81-85 αλλά με μεγάλη προσπάθεια και μάλιστα στην παράταση! Έτσι έκανε το 3/3 στον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Έπαιξε πάλι με τη… φωτιά, αλλά και πάλι δεν «κάηκε» ο Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι για άλλη μία φορά δεν ήταν καλοί, όμως πήραν τη νίκη κόντρα στη Νεπτούνας και παρέμειναν αήττητοι στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος τελείωσε το ματς με 34 πόντους, με αποτέλεσμα να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ πόντων και παράλληλα να γίνει ο πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Καθοριστικοί στο τέλος της παράτασης από τη γραμμή των βολών οι Πέτγουεϊ και Σλούκας.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Για άλλη μία φορά φέτος, ο Ολυμπιακός είχε τραγικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Χωρίς καν να έχουν συμπληρωθεί πέντε λεπτά, οι ερυθρόλευκοι μετρούσαν ήδη πέντε λάθη, ενώ τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, έδωσαν τη δυνατότητα στη Νεπτούνας να είναι μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου. Όμως, τρία λεπτά πριν το τέλος του, δούλεψε καλά η περιφέρεια του Θρύλου, με αποτέλεσμα να πάρει το προβάδισμα 2 πόντων, το οποίο και διατήρησε (15-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκε ένας άλλος… Ολυμπιακός, με τους παίκτες του Μίλαν Τόμιτς να είναι σαφώς βελτιωμένοι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Σλούκας ήρθε... «ορεξάτος» από τον πάγκο και έκανε καλή δουλειά στην οργάνωση του παιχνιδιού, με τη διαφορά να «εκτοξεύεται» σε διψήφιο αριθμό (17-27). Οι ερυθρόλευκοι διατηρούσαν τον ίδιο ρυθμό περίπου μέχρι τα μισά της περιόδου, καθώς για τα επόμενα τρία λεπτά έχασαν τη συγκέντρωσή τους και έτσι , η Νεπτούνας μείωσε στους πέντε τη διαφορά, με τους Αγραβάνη και Σπανούλη να διαμορφώνουν στο τέλος το 30-38.

Όπως ξεκίνησε το ματς, έτσι επανέλαβε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι κακές επιλογές των παικτών του Μίλαν Τόμιτς, σε συνδυασμό με τις αργές επιστροφές στην άμυνα, έδωσαν τη δυνατότητα στη Νεπτούνας να κάνει ένα σερί 7-0 και να πλησιάσει στον πόντο (37-38). Στη συνέχεια, οι Ντάνστον και Σπανούλης προσωρινά... «ξεκόλλησαν» τον Ολυμπιακό δίνοντας προβάδισμα 7 πόντων, αλλά το… μπλακ άουτ δεν άργησε να έρθει και έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να περάσουν ξανά μπροστά (47-46). Από εκείνο το σημείο και μετά, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν, αφού οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 55-55.

Οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς συνέχισαν να δείχνουν το κακό τους πρόσωπο και στο παρκέ, με τη Νεπτούνας να φτάνει στο +5 (63-58), στα πρώτα τρία λεπτά. Εκεί... «μίλησε» ο Σλούκας, ο οποίος μάζεψε τη διαφορά στον ένα πόντο, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός δεν έδειξε ικανός να κάνει ένα καλό… ξέσπασμα, με τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν εκ νέου (70-65), περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Λίγο πριν το τέλος, ο Σπανούλης έδωσε ξανά το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους (74-76), αλλά ο Ζαβάτσκας έφερε το ματς στην ισοπαλία (76-76), στα 18,4’’. Στην τελευταία επίθεση βγήκε ο Ντάνστον (!) στο τρίποντο, το οποίο ήταν άστοχο και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Με ένα εύστοχο τρίποντο του Σπανούλη ξεκίνησε η παράταση (76-79), με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το +3 (78-81), περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη. Αλλά και πάλι, οι ερυθρόλευκοι»ήταν στατικοί και κακοί στην επίθεση, με τη Νεπτούνας να φέρνει το ματς στον πόντο (80-81), όμως 2/2 βολές του Πέτγουεϊ και 1/2 από τον Σλούκα διαμόρφωσαν το τελικό 81-85.

Όπως και να έχει η ομάδα δεν... πάει με τίποτα. Ευτυχώς που μέχρι στιγμής οι αντίπαλοι είναι ιδιαίτερα αδύναμοι διαφορετικά το πράγμα θα είχε ξεφύγει... Σαφώς και θα υπάρξει κάποια βελτίωση με Ντάρντεν και Πρίντεζη, αλλά δε θεωρούμε ότι θα είναι ικανή ν'αλλάξει τόσα πολλά πράγματα. Με λίγα λόγια αν συνεχιστεί η αβεβαιότητα στο προπονητικό τιμ και συνεχίσει να μην υπάρχει σκέψη ενίσχυσης στους ψηλούς κάτι περισσότερο από το ΤΟΡ-16 δε μπορούμε να περιμένουμε... Ο Ολυμπιακός πληρώνει τις επιλογές των Αγγελόπουλων και του Μπαρτζώκα τον περασμένο Ιούνιο και δυστυχώς περιθώρια δεν υπάρχουν πολλά. Ούτε στον προπονητικό τομέα, αλλά ούτε και στη στελέχωση του ρόστερ.

 Η ψυχολογία είναι... κάτω από το μηδέν, ούτε ο Τόμιτς κατάφερε να το αλλάξει αυτό και όλα αυτά επειδή δεν κάναμε... φάουλ στο ΟΑΚΑ. Ψυχολογική βύθιση για εμάς, ψυχολογική ανάσταση για τους άλλους... Αυτό πέτυχαν οι ακριβοπληρωμένοι άσοι του (τότε) Μπαρτζώκα και οι επιλογές των Αγγελόπουλων....

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 30-38, 55-55, 76-76 (κ.α.), 81-85.

Οι πόντοι του Ολυμπιακού : Πέτγουεϊ 9 (1), Χάντερ, Ντάνστον 10, Σπανούλης 34 (6), Σλούκας 13 (2), Αγραβάνης 6 (1), Μάντζαρης, Καββαδάς, Λαφαγιέτ 3 (1), Λοτζέσκι 10 (2).

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :