Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΘΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr" για το ποιο είναι το μεγάλο λάθος που κάνει ο Μίτσελ και τι μεταγραφή πρέπει να γίνει τον Γενάρη...

Αναλυτικά:

Θα πω την αλήθεια για το καλό του Ολυμπιακού. Διότι αν συνεχίσει έτσι ο Ολυμπιακός θα μπλέξει και στο πρωτάθλημα… Πρέπει να αλλάξει τακτική ο Μίτσελ, θα πω τη γνώμη μου, θα σας τα αναλύσω ποδοσφαιρικά, και πείτε εσείς αν διαφωνείτε.

Καταρχήν η διαιτησία αδίκησε πολύ τον Ολυμπιακό, το πέναλτι του Μανιάτη ήταν καθαρό. Και το γκολ του Μήτρογλου εγώ δεν το είδα οφ σάιντ. Αυτές οι δύο φάσεις ήταν καθοριστικές. Όταν δεν δίνεις τέτοιο πέναλτι και ρίχνεις κίτρινη κάρτα για θέατρο, τον σκοτώνεις τον αντίπαλο.

Όμως ποδοσφαιρικά αποδείχτηκαν ξανά ορισμένα πράγματα που έχω πει από την πρώτη στιγμή που τα είδα. Αυτός ο Μποτία δεν κάνει για τον Ολυμπιακό, και γενικώς το δίδυμο Αμπιντάλ-Μποτία είναι αργό, μαρκάρει με τα μάτια, δεν πέφτουν σαν σκυλιά πάνω στην μπάλα, το είδαμε και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Παιδικές χαρές ήταν στα δύο γκολ που έφαγαν από τη Μάλμε! Και τα δύο γκολ από βολέ του τερματοφύλακα! Λάθη παιδαριώδη στην άμυνα και από τον Μποτία και από τον Αμπιντάλ.

Τι θα γίνει δηλαδή με τον Αμπιντάλ, δεν θα τον αγγίζουμε στην κριτική επειδή κάποτε ήταν μεγάλο αριστερό μπακ; Για Ολυμπιακό μιλάμε. Είχαμε λύσει τα προβλήματά μας τόσα χρόνια με Αβραάμ στα καλά του και Μέλμπεργκ, με Μανωλά και Σιόβα, κρίμα που είναι τραυματίας συνεχώς ο Σιόβας, δύο κλάσεις είναι ανώτερος από Μποτία-Αμπιντάλ! Και έχεις μείνει τώρα με εναλλακτική μόνο τον νεαρό Αυλωνίτη. Γρήγορα ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει σεντερμπακάρα μεταγραφή για τον Γενάρη.

Τον Μποτία ο Μίτσελ τον έφερε, αυτός τον ήξερε, και πέρσι είχε φέρει εκείνο το δεξί μπακ που ήταν για τα θηρία, τον Τόρες, ελπίζω να μην αποδειχτεί ο Μποτία σαν τον Τόρες.

Δεν είναι μόνο τα γκολ που έφαγε ο Ολυμπιακός, η Μάλμε έχασε 4 ευκαιρίες καραμπινάτες. Και ο Ολυμπιακός έκανε ευκαιρίες, αλλά εγώ μιλάω για την άμυνα τώρα, δεν επιτρέπεται αυτή η Μάλμε να σου κάνει τόσες ευκαιρίες και να σου βάζει 2 γκολ. Λείπει πολύ ο Μανωλάς, λείπει και ο Αβραάμ που αποδεικνύεται μεγάλη απώλεια η φυγή του την τελευταία μέρα. Λείπει πολύ και ο τραυματίας Σιόβας.

Οι πλάγιοι μπακ δεν βοηθάνε αμυντικά, ειδικά ο δεξίς μπακ, τα έχουμε ξαναπεί, όμως είναι και θέμα Μίτσελ αυτό. Έχεις δύο μπακ πολύ γρήγορα, αφού βλέπεις ότι τα σέντερ μπακ σου είναι αργό δίδυμο και κάνουν γκάφες, δεν επιτρέπεται να μην τους βοηθάνε οι πλάγιοι και να ξαμολιούνται μπροστά! Τα πλάγια μπακ στις φάσεις της Μάλμε δεν υπήρχαν! Δεν επιτρέπεται με τέτοιο δίδυμο στόπερ που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, να παίρνουν δρόμο οι πλάγιοι και να φεύγουν χωρίς να δίνουν βοήθειες πίσω.

Πάμε τώρα μπροστά. Και εκεί υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα που θα το αναλύσω και πείτε μου αν διαφωνείτε. Ο Μίτσελ δεν βάζει παίκτες να πατάνε περιοχή, όλοι ψάχνουν τον Μήτρογλου. Δεν βλέπεις κίνηση μέσα στην περιοχή χωρίς την μπάλα.

Ο Ντοσεβί τουλάχιστον έμπαινε κάθετα και αναστάτωνε. Τον τελείωσε όμως ο Μίτσελ μετά το Αγρίνιο από την Ευρώπη, τον έκοψε από τη λίστα, έπαθε και τη θλάση μετά.

Τι γίνεται τώρα. Βλέπεις τον Αφελάι να θέλει μόνο την μπάλα στα πόδια, δεν παίζει χωρίς την μπάλα, δεν πατάει περιοχή. Τα ίδια και από την άλλη πλευρά. Με Κασάμι δεν το συζητάω, αργός και δεν πατάει περιοχή, μόνο σουτ απ΄ έξω. Όταν παίζει ο Ντουρμάζ, δεν πατάει ούτε αυτός περιοχή, κάνει την ντρίμπλα μόνο από το αριστερό του πόδι που πάει να περάσει συνεχώς από το δεξί πόδι του μπακ, τον έχουν μάθει. Και αν περάσει, δεν πάει ο ίδιος για το γκολ, σέντρα στη σέντρα για να βρει τον Μήτρογλου.

Από πίσω τα χαφ, δεν πατάνε περιοχή, ο Τσόρι δεν μπαίνει μέσα χωρίς την μπάλα, ο Σέρβος μόνο σουτ απ΄ έξω, ο Ντιγκά δεν το συζητάμε, ο Μανιάτης δεν βάζει γκολ -στη Μάλμε προσπάθησε μόνο αυτός πάντως να πατήσει περιοχή- και τι έχεις, μία ομάδα από την οποία πατάει περιοχή μόνο ο Μήτρογλου!

Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό το πράγμα, πρέπει να το φτιάξει ο Μίτσελ. Ο Ολυμπιακός έκανε πανδαισία κάποτε έχοντας πολλούς παίκτες να πατάνε περιοχή. Και όχι παλιά, θυμηθείτε τι γινόταν με Τζιμπούρ μέσα στην περιοχή, με Μιραλάς να έρχεται και αυτός μέσα στην περιοχή, με Αμπντούν να μπαίνει από το πλάι, και από πίσω να χώνεται στην περιοχή και ο Φουστέρ! Γινόταν το σώσε! Για να μην πάμε πιο παλιά με Γκαλέτι, με Ριβάλντο, με Τζόρτζεβιτς κ.λ.π. Αυτοί τώρα θέλουνε την μπάλα να την κουβαλάνε στα πόδια.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :