Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : Ο ΜΙΡΑΛΑΣ, Η ΦΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ!



Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr" για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό! Τι γνώμη έχει για Μπενίτες, η ταυτότητα του Αναστασιάδη και το πάσα-πάσα-πάσα.

Αναλυτικά...

Κάποια εσωτερικά προβλήματα με έκαναν να μείνω μακριά από το σάιτ λίγες μέρες. Πάμε να συνεχίσουμε τώρα κανονικά. Ήταν γιορτή για τον Αμπιντάλ, συγκινητικές στιγμές για έναν μεγάλο αθλητή και άνθρωπο που έκανε σπουδαία καριέρα, πέρασε σοβαρά προβλήματα υγείας και συγκλόνισε τον κόσμο του ποδοσφαίρου με τους καρκίνους και τις εγχειρίσεις. Τιμή για τον Ολυμπιακό που τέλειωσε με την ερυθρόλευκη φανέλα, αν και ποδοσφαιρικά δεν πρόσφερε τίποτα ως σέντερ μπακ εδώ. Πηγή κινδύνων μαζί με τον Μποτία ή με τον Αυλωνίτη.

Ευτυχώς βλέπω τον Σιόβα να επανέρχεται, θέλει μία μεταγραφάρα στόπερ ο Ολυμπιακός πάση θυσία. Όπως μεταγραφάρα θέλει και παικταρά μπροστά σε στιλ Μιραλάς, να μπορεί να παίξει είτε σέντερ φορ, είτε εξτρέμ, διότι τον Μήτρογλου τον βλέπω πολύ βαρύ, δεν τρέχει, δεν ντριμπλάρει, δεν έχει έκρηξη, δεν κινείται.

Το ευχάριστο ήταν η εμφάνιση του Μπενίτες. Δεν πρέπει όμως να ξεγελαστεί ο Ολυμπιακός και να μην κάνει μεταγραφή μπροστά διότι το ματς αυτό ήταν εύκολο, η Καλλονή δεν πρέσαρε στο κέντρο, και όταν δεν πρεσάρεις στο κέντρο τον Ολυμπιακό είσαι τελειωμένος. Στο β΄ ημίχρονο οργίασε ο Ολυμπιακός και ο Μπενίτες, αλλά η άμυνα της Καλλονής ήταν πολύ ανοιχτή, θέλω να τον δω τον Μπενίτες σε δύσκολα παιχνίδια. Στο β΄ ημίχρονο το ματς αυτό δεν ήταν δύσκολο, δεν υπήρχαν στενά μαρκαρίσματα.

Είναι γρήγορος ο Παραγουανός και έχει ευχέρεια με την μπάλα, είναι κινητικός, όπως τον βλέπω μπορεί να παίξει και στα πλάγια και να συγκλίνει προς τα μέσα. Είναι καλό αυτό διότι ο Ολυμπιακός έχει δεινοπαθήσει με το πρόβλημα που έχει στα πλάγια αφού δεν έχει εξτρέμ που να πατάνε περιοχή και να σκοράρουν -ή τουλάχιστον ο Μίτσελ δεν τους αναδεικνύει με τον τρόπο που παίζει φέτος.

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό που είναι δραματικός ο ΠΑΟΚ. Ξεφούσκωσε η φούσκα. Εγώ είχα βγει στο ΦΩΣ πρώτο θέμα και είχα πει ότι μόνο αν αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός θα χάσει το πρωτάθλημα από αυτούς τους αντιπάλους. Ο Πετράκης του πήρε την ταυτότητα του Αναστασιάδη. Ο σεμνός και ταπεινός Πετράκης έχω ξαναπεί στη στήλη ότι κάνει πολύ καλή δουλειά στα Γιάννενα και πέρσι και φέτος.

Του έστησε το δόκανο του ΠΑΟΚ ο Πετράκης. Έχει γρήγορους μπροστά, τον Ίλιτς, τον Τσάβες και τον Λίλα, τους περίμενε λίγο στο κέντρο του γηπέδου το οποίο είχε γεμίσει, είδε το κενό του ΠΑΟΚ που είναι ο Σπυρόπουλος στα αριστερά -έλα μωρέ με τον Σπυρόπουλο- και του έριξε εκεί τον Λίλα ο οποίος του έκανε μπασίματα, τον πέρναγε σαν χαρούπι! Ο Περέιρα δεν έχει αντοχές για να βοηθάει πίσω, είναι από τη μέση και μπροστά, έκανε έγκλημα ο Αναστασιάδης και θα το εξηγήσω.

Ο Πετράκης είχε βάλει τον Λίλα ελεύθερο να αλαλιάζει τον Σπυρόπουλο, έμενε ο μπακ του ΠΑΣ πίσω να επιφορτίζεται μόνο τα αμυντικά καθήκοντα, ώστε να έχει δυνάμεις ο Λίλα να οργιάζει μπροστά. Ο Αναστασιάδης δεν κάλυψε τον αδύναμο κρίκο του που ήταν ο Σπυρόπουλος, δεν είχε μυαλό να στείλει τον Κάτσε από εκεί που είναι τρεχαλατζής να βοηθάει τον Σπυρόπουλο.

Η τριάδα του ΠΑΣ ήταν γρήγορη, Ίλιτς, Τσάβες, Λίλα, μπήκε και ο Κοροβέσης, γρήγορα παιδιά, πλακώσανε τις αργοκαρούτες του ΠΑΟΚ στις κόντρες, 3-0 καλώς τα παιδιά. Και τώρα πάει Λιβαδειά ο ΠΑΟΚ, δεν ξέρω αν θα παίξει κομπλέ η Λιβαδειά, πάντως είναι σκληρό καρύδι. Καταρρέει ο ΠΑΟΚ, από εκεί που ήταν 5 βαθμούς μπροστά τρώει 4 στην Ξάνθη, 3 από τον ΠΑΣ, γλιτώνει και από του χάρου τα δόντια με την Κέρκυρα στην Τούμπα. Το ματς στη Λιβαδειά θα εξαρτηθεί από τον Λεβαδειακό τι εξέλιξη θα έχει.

Ξάνθη-Παναθηναϊκός, ο Αναστασίου νομίζει ότι το ποδόσφαιρο είναι πάσα-πάσα-πάσα και παίζει όπως στο ολλανδικό πρωτάθλημα που είναι για να γελάς. Έβλεπα το Αϊντχόφεν-Φέγενορντ, ξέρετε πόσο ήρθε; 4-3! Κάτι άμυνες της πλάκας. Αυτό το ποδόσφαιρο έχει μάθει ο Αναστασίου.

Πας στην Ξάνθη, δεν βλέπεις ότι οι σέντερ μπακ της είναι αργοί; Ότι τα αμυντικά της χαφ δεν είναι γρήγορα; Τι έπαθε εκεί ο ΠΑΟΚ δεν το βλέπεις; Θα σου πω εγώ πώς έπρεπε να παίξεις!

Έπρεπε να θωρακιστείς και να τους στήσεις δόκανο. Να σεβαστείς το χώρο και να κλείσεις τους καλούς παίκτες που έχει μπροστά η Ξάνθη.
Τον Μέντες δεν έπρεπε να τον βάλεις σέντερ μπακ, γιατί έτσι χαλάς την άμυνα, χαλάς και το κέντρο αφού σου έλειπε εκεί ο Μέντες. Έπρεπε να βάλεις σέντερ μπακ Σίλντενφελντ-Τριανταφυλλόπουλο, δεξιά τον Μπούρμπο που τον έβαλες ούτως ή άλλως και αριστερά τον Νάνο.

Μπροστά όχι τον Κλωναρίδη στην πλευρά, διότι δεν βοηθάει πίσω, δεν δένεσαι. Του έμπαιναν από εκεί και πελάγωσε. Τον Ζέκα έπρεπε να βάλεις εκεί, θα σου τα εξηγήσω όλα. Θα είχες χαφ Ζέκα από τη μια να βοηθάει τον μπακ, Πράνιτς από την άλλη να βοηθάει τον άλλο μπακ -αφού έχει παίξει αριστερό μπακ στην Κροατία ο Πράνιτς- και στον άξονα Μέντες με Λαγό.

4-4-2, θα ήσουν σούπερ δεμένος έτσι. Μπροστά δυο κυνηγούς γρήγορους, να εκμεταλλευτείς τους αργούς στόπερ της Ξάνθης, θα έβαζες τον Καρέλη με τον Κλωναρίδη. Όχι πάσα-πάσα-πάσα, αλλά θα έβγαινες με γρήγορες και μεγάλες μπάλες. Και όταν χτύπαγες την Ξάνθη γρήγορα, θα ανεβαίνανε από τη μια πλευρά ο Ζέκα ο οποίος έχει τα πνευμόνια να σε δέσει πίσω δίνοντας βοήθειες στον μπακ και να σε βοηθήσει μπροστά, ή από την άλλη θα έβγαινε ο Νάνο τον οποίο θα κάλυπτε ο Πράνιτς. Αυτό ήταν το σχήμα που έπρεπε να παίξει ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :