Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΠΑΙΚΤΗ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!



Ποιος ξένος ποδοσφαιριστής "τρέλανε" αυτή την αγωνιστική τον Νίκο Αλέφαντο; Αποθέωση Νιόπλια, κράξιμο Αναστασίου! "Nα επιστρέψει ο Κατσουράνης στην Εθνική". Τα πάντα όλα... στη στήλη του στο "sportdog.gr".

Αναλυτικά:

Εγώ δεν στέκομαι σε ονόματα, πάντα έτσι ήμουν στην καριέρα μου. Ποιος είσαι εσύ κύριε, κοροϊδεύεις, πάρε το δελτίο σου και φύγε, πήγαινε παίξε στη …μικτή κόσμου. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις μέτριες εμφανίσεις. Το ότι θα πάρει το νταμπλ ήταν δεδομένο εδώ και καιρό, πάντα το έλεγα. Το θέμα όμως είναι να γίνει ο Ολυμπιακός που θέλουμε. Δεν έχει σχέση με την ομάδα του Βαλβέρδε, δεν έχει τα εργαλεία που είχε ο Βαλβέρδε, δεν έχει και την προπονητική φιλοσοφία.

Ενώ έκανε ένα γρήγορο γκολ και λέγαμε ότι θα δούμε επιτέλους μπάλα, έπαιξε ένα τέταρτο και μετά κάθισε. Πρώτη φορά ο Αφελάι έφυγε απ΄ έξω, έκανε την κίνηση που πρέπει να κάνει ένας παίκτης σε αυτή τη θέση, τη γύρισε την μπάλα και έκανε το γκολ ο Ολυμπιακός.

Δεν έμπαιναν πάλι παίκτες μέσα στην περιοχή. Παρ΄ όλα αυτά έκανε επιτέλους την κίνηση που πρέπει ο Αφελάι και έβαλε το γκολ ο Τσόρι. Όμως δεύτερη φορά δεν το ξανάκανε! Τι πράγμα είναι αυτό, μυστήριο πράγμα.

Σιγά-σιγά πήρε μέτρα στο γήπεδο ο Αστέρας και ανέβαινε. Χωρίς να είναι η ομάδα του παρελθόντος, έφτασε κοντά να μας ισοφαρίσει.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ταχύτητα να μεταφέρει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Εγώ μιλάω για ποδόσφαιρο, δεν μιλάνε σήμερα για ποδόσφαιρο, μιλάνε για όλα τα άλλα.

Επίσης δεν βλέπω πίεση μπροστά όπως παλιότερα. Ο Τσόρι είναι συγκινητικός, τρέχει πολύ και πιέζει το σέντερ μπακ, αλλά δεν τον ακολουθούν οι άλλοι, αργεί να πάει ο Χάρα, δεν βγαίνει και κανένας από τα χαφ ψηλά, η δε άμυνα είναι πίσω, υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις.

Δεν μπορεί η ομάδα να αλλάξει 3 σωστές πάσες στο κέντρο του γηπέδου, δεν επιτρέπεται αυτό το πράγμα. Εδώ μιλάμε για Ολυμπιακό, μιλάμε για ναό, είναι μεγάλες οι απαιτήσεις. Έβλεπα τη Γιουβέντους τι έκανε μέσα στην Ντόρτμουντ, με 3-5-2 και με μεγάλους σε ηλικία παίκτες, έφευγαν όμως σαν βέλη στην καρδιά της Ντόρτμουντ και τους πατήσανε τους Γερμανούς.

Ο Χάρα είναι λίγος μέχρι τώρα, ο Μπενίτεθ μπήκε μέσα και έδωσε ταχύτητα, ανέβηκε ο Ολυμπιακός με την είσοδό του στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στον Ατρόμητο. Αντίθετα ο Ατρόμητος με εξαίρεση ένα τέταρτο στο τέλος του α΄ μέρους που το διόρθωσε στην επανάληψη ο Νιόπλιας, ήταν καταπληκτικός.

Ο Νιόπλιας έχει δει πολύ καλά την ομάδα του και το είχα πει αυτό δημόσια από το πρώτο ματς. Μου είχε κάνει εντύπωση η αλλαγή που έφερε. Και δεν ήταν θέμα ψυχολογίας και άλλα τέτοια, έφερε αλλαγές στην τακτική και στη σύνθεση του Ατρόμητου.

Έχω ξαναπεί ότι αυτά τα δύο σέντερ μπακ ήταν αμαρτία να μην παίζουν και οι δύο, ο Φυτανίδης μάλιστα αξίζει να είναι και στην Εθνική, ο Λαζαρίδης είναι πιο μεγάλος σε ηλικία, επίσης ο Κατσουράνης που τον βάζει στα χαφ, είναι σε φοβερή κατάσταση και αξίζει και αυτός να ξαναπάει στην Εθνική! Ο Κατσουράνης με την τέχνη του φτιάχνει παιχνίδι και γλιτώνει κιόλας καταστάσεις πίσω με τάκλιν. Είναι πολύ ανεβασμένος.

Είναι επιτυχία της διοίκησης του Ατρόμητου που έκανε καλές μεταγραφές στην τελευταία μεταγραφική περίοδο, τους βγήκε καλή η επιλογή του Νιόπλια, και ο Κατσουράνης και ο Μαρσελίνιο που είναι το κάτι άλλο! Παίκτη σαν αυτόν έξω αριστερά δεν έχει ο Ολυμπιακός!

Επιτυχής επίσης είναι η καθιέρωση τριάδας μπροστά με ταχύτητα και τέχνη, Ούμπιντες δεξιά, Ναπολεόνι φορ, Μαρσελίνιο αριστερά. Όχι οικοδόμους σέντερ φορ με βαριά κορμιά όπως ο Παπάζογλου.

Πέρασαν δύσκολες στιγμές τα σέντερ μπακ του ΠΑΟ. Εντάξει για τον Τριανταφυλλόπουλο τι να λέμε, έχω ξαναπεί ότι είναι παραφωνία να παίζει δεξί μπακ, τον εξέθεσε ο Μαρσελίνιο.

Έχει ευθύνη όμως και ο Αναστασίου, δεν πήγε μελετημένος σε αυτό το ματς. Δεν βλέπεις την ταχύτητα του Μαρσελίνιο; Δεν επιτρέπεται να σε βρίσκει σε τέτοια φάση, όταν ξεκινήσουνε με σπριντ από το κέντρο του γηπέδου ο Μαρσελίνιο με τον Τριανταφυλλόπουλο το σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα βρεθεί ο Τριανταφυλλόπουλος 5 μέτρα πίσω!

Και τι κάνεις για να δώσεις βοήθειες σε αυτό το πρόβλημα που λέγεται Τριανταφυλλόπουλος απέναντι στον Μαρσελίνιο; Έπρεπε να έχουν λίγο βάθος τα σέντερ μπακ ώστε να καλύψουν τον Τριανταφυλλόπουλο όταν του φύγει ο αντίπαλός του. Αντίθετα στο γκολ που τρώει ο Παναθηναϊκός, τα σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού όχι μόνο δεν ήταν λίγο πιο πίσω και προς το μέρος του συμπαίκτη τους, αλλά ήταν λίγο πιο ψηλά! Και μακριά του!

Αυτό δεν είναι διάταξη άμυνας όταν έχεις γρήγορους αντιπάλους. Μόλις έφευγε από τον Τριανταφυλλόπουλο ο Μαρσελίνιο, ήταν σαν να ντριμπλάριζε όλη την άμυνα μαζί! Στα δίχτυα μέσα μπορούσε να φτάσει να μπει.


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :