Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΚΑΡΕΜΠΕ : ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ!



Το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλε ο Κριστιάν Καρεμπέ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Απάντηση είναι να ενωθούμε και να προάγουμε το μήνυμα του σεβασμού», ανέφερε.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ έπεσε θύμα ρατσισμού στο πρόσφατο ματς των "αιωνίων" στη Λεωφόρο. Δίχως να θέλει να προσωποποιήσει το ζήτημα ή να το... χρεώσει σε κάποια μερίδα οπαδών, ο σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός έθεσε το πρόβλημα στη σωστή του βάση.

Το αντιμετωπίζει ως κοινωνικό φαινόμενο, που πρέπει να αναγνωριστεί από όλους και να επιλυθεί με ενωμένες όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας.

Αναλυτικά η δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ερυθρόλευκης ΠΑΕ:

• Ο ρατσισμός δεν είναι ένα θέμα που απασχολεί μόνο την Ελλάδα ή την αντιπαλότητα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Είναι, κατά βάση, ένα διαρκές πρόβλημα της κοινωνίας μας, τη σήμερον ημέρα και ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να καταπολεμήσουμε μέσω της ενότητας και όχι του διαχωρισμού.

• Τα θλιβερά γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία έλαβαν χώρα στην Αθήνα, δεν έχουν να κάνουν τόσο πολύ με την ισχυρή αντιπαλότητα. Είναι περισσότερο ένας καθρέφτης των προβλημάτων της διάκρισης και της έλλειψης ανοχής που αντιμετωπίζουμε εν γένει στην Ευρώπη, αλλά και όχι μόνο.

• Υπήρξαν και άλλα περιστατικά προσφάτως, σε διάφορους αγώνες ποδοσφαίρου: Στη Ρώμη, στο Παρίσι και το Ρότερνταμ, για να ονομάσουμε μόνο μερικά από αυτά, ώστε μπορούμε να δούμε ότι το πρόβλημα είναι το ίδιο παντού και απασχολεί τους πάντες.

• Η καλύτερη απάντησή μας είναι να ενωθούμε και να προάγουμε τα μηνύματα της συμπερίληψης, της εκμάθησης και του σεβασμού. Για παράδειγμα, η UEFA πρόσφατα δημιούργησε νέες καμπάνιες και πήρε νέες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει να εξαπλωθεί το θετικό μήνυμα. Για παράδειγμα, οι «Καπετάνιοι της Αλλαγής», ένα πρόγραμμα το οποίο και εγώ πρεσβεύω. Η ιδέα εδώ είναι να επιλέξουμε έναν αριθμό από βασικούς παράγοντες αποφάσεων σε διαφορετικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες ανά την Ευρώπη και να τους βοηθήσουμε να προάγουν τη γνώση για το θέμα του διαχωρισμού, στις εκάστοτε αγορές, μέσω συγκεκριμένων ενεργειών.

• Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε την ελίτ να αναγνωρίσει το πρόβλημα. Και μετά μονάχα να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις.

Κριστιάν Καρεμπέ

Christian Karembeu’s statement concerning racism and discrimination:

• Racism is not an issue which is specific to Greece or the rivalry between Olympiacos and Panathinaikos; it is basically a continuous problem in our society today and which we must eradicate through unity rather than division.

• The sad events of last week in Athens are not so much about the strong rivalry; it is more like a mirror of the problems of discrimination and intolerance we face across Europe and beyond.

• There were other incidents recently around football matches: in Rome, Paris and Rotterdam, to name a few, so we can see that the problem is the same everywhere and concerns everybody.

• Οur best response is to unite and promote messages of inclusion, education and respect. For example, UEFA has recently created new campaigns and initiatives to help spread a positive message; for example the 'Captains of Change' program for which I am an ambassador. The idea here is to select a number of key decision-makers in different European football federations and help them create awareness for the issues of discrimination in their respective markets thanks to specific projects.

• The most important thing is to make the elite recognize the problem; and then only discuss the possible solutions.

Christian Karembeu

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :