Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

FIBA Europe ΚΑΤΑ... ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ!



Μαίνεται ακόμα ο... «πόλεμος» ανάμεσα σε FIBA Europe και Ευρωλίγκα, με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μπάσκετ, Τουργκάι Ντεμιρέλ, να ρίχνει -με δηλώσεις του- κι άλλο «λάδι στη φωτιά»!

Στο χειρότερο δυνατό σημείο φαίνεται πως βρίσκονται οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωλίγκα και τη FIBA Europe. Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μπάσκετ, Τουργκάι Ντεμιρέλ δήλωσε πως η Ευρωλίγκα απειλεί τα εθνικά πρωταθλήματα θέλοντας να λειτουργήσει σαν το ΝΒΑ.

«Η Ευρωλίγκα προσπαθεί να ανταγωνιστεί με τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού. Η Ευρωλίγκα θέλει να είναι μία μεγάλη λίγκα στην Ευρώπη σαν το ΝΒΑ σέρνοντας προς τα κάτω όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα. Αυτό δεν είναι καλό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Ακόμα, ο Τούρκος παράγοντας σημείωσε πως στην Ευρωλίγκα θα έπρεπε να συμμετέχουν οι πρωταθλητές από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και πως οι περισσότερες ομάδες και ομοσπονδίες απορρίπτουν τον τρόπο λειτουργίας της.

«Τα εθνικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη όπως της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Τουρκίας, δεν το αποδέχονται καθόλου και οι ομάδες το απορρίπτουν για την ώρα. Η Ευρωλίγκα θα έπρεπε να επιτρέπει σε όλους τους πρωταθλητές όλων των ευρωπαϊκών χωρών να παίξουν τουλάχιστον στον προκριματικό γύρο. Επίσης η Ευρωλίγκα δεν έχει πληρώσει την FIBA Europe τα τελευταία δύο χρόνια. Έχουμε καταθέσει αγωγή για το συγκεκριμένο ζήτημα. Θέλουν να υποβαθμίσουν την εξουσία της FIBA».

«Επίσης, δεν θέλουν να προσαρμοστούν με το καλεντάρι της ομοσπονδίας το 2017. Απειλούν το μέλλον του μπάσκετ», κατέληξε ο Τουργκάι Ντεμιρέλ.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :