Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

«Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ... ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!»



Ο Αμερικανός πλέϊ-μέϊκερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Άαρον Τζάκσον, καταθέτει στο "gazzetta.gr" την άποψή του γύρω από την αρνητική παράδοση που έχει η ομάδα του κόντρα στους ερυθρόλευκους και δεν διστάζει να δηλώσει ότι... “φέτος είναι η χρονιά μας”!

Αναλυτικά...

Γεννημένος στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ, πήγε τέσσερα χρόνια κολέγιο στο Ντουκέϊν και παρ' ότι αποφοίτησε με πολύ καλά νούμερα (μ.ο. 19,3π., 5,4ρ. & 5,7ασ.), δεν συγκίνησε καμία ομάδα του ΝΒΑ στο ντραφτ του 2009 και μοιραία μετακόμισε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για λογαριασμό της τουρκικής Αντάλια. Η πρώτη του επαγγελματική σεζόν, ολοκληρώθηκε στην “basket-city” της Ιταλίας, όπου φόρεσε τη φανέλα της Βίρτους Μπολόνια σε 7 αγώνες των πλέϊ-οφ. Η επόμενη διετία (2010-2012) τον βρήκε στο Μπιλμπάο, όπου αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Έλληνα ομοσπονδιακού τεχνικού, Φώτη Κατσικάρη και μετά το “στραπάτσο” της Πόλης από τον Ολυμπιακό, η ΤΣΣΚΑ τον απέκτησε για να αντικαταστήσει τον Τζαμόν Γκόρντον.

Ο Άαρον Τζάκσον διανύει φέτος την 3η του χρονιά στην Μόσχα κι έχει ζήσει όλη την πορεία της “ρωσικής αρκούδας” από το ναδίρ των δύο τελευταίων φάϊναλ-φορ (Λονδίνο και Μιλάνο), έως το... ζενίθ που ακόμη αποτελεί τον ανεκπλήρωτο πόθο των “τσάρων” του ευρωπαϊκού μπάσκετ, εδώ και 7 χρόνια! Ο 28χρονος Αμερικανός point-guard που αποτελεί το συμπλήρωμα των δύο κορυφαίων γκαρντ της ΤΣΣΚΑ (Τεόντοσιτς και Ντε Κολό), είναι φέτος πιο αξιόπιστος από ποτέ (μ.ο. 7,5π. 3,2ασ. Με 87% στις βολ., 60,3% στα διπ. & 45,7% στα τριπ.), μίλησε “έξω από τα δόντια” για το παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι φέτος η ομάδα του θα επανέλθει στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο αγώνας ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακού μοιάζει με έναν τελικό, πριν από τις αναμετρήσεις των πλέϊ-οφ και του φάϊναλ-φορ της Ευρωλίγκα... Έχεις την ίδια άποψη ή θεωρείς ότι είναι ένα ματς σαν όλα τ' άλλα του Top16;

«Μπορεί να μην είναι, γιατί ουσιαστικά θα κρίνει την κατάταξη στις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου και κατ' επέκταση το πλεονέκτημα της έδρας, ωστόσο, η προετοιμασία μας είναι παρεμφερής, όπως σε κάθε παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει τον ίδιο στόχο με μας! Δεν σκεφτόμαστε ότι υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης και θα δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο για να την εξασφαλίσουμε...»

Είσαι στην 3η σου χρονιά στην ΤΣΣΚΑ, επομένως γνωρίζεις ότι, τα τελευταία χρόνια, η ομάδα σου – παραδοσιακά – δυσκολεύεται απέναντι στον Ολυμπιακό. Φέτος χάσατε στον Πειραιά, όπως και στο φάϊναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης και του Λονδίνου... Τι παθαίνετε κόντρα στους “ερυθρόλευκους”;

«Δεν είναι μυστικό ότι τις προηγούμενες χρονιές, η ΤΣΣΚΑ έχει περάσει δύσκολες στιγμές από την ελληνική ομάδα! Παρ' όλα αυτά, αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι πλέον δεν αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό σαν έναν... μπαμπούλα, σαν έναν αντίπαλο που θα μας φοβίσει, όπως ενδεχομένως έκανε στο παρελθόν, είτε γιατί ήθελε τη νίκη περισσότερο, είτε γιατί ήταν καλύτερος από μας! Μπορεί τα λόγια να βγαίνουν εύκολα από το στόμα μου, ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε αφήσει πίσω μας αυτά τα άσχημα χρόνια και αυτό θα φανεί σύντομα μέσα στο γήπεδο...»

Πως σου φαίνεται Ολυμπιακός χωρίς τον Σπανούλη;

«Είδα και τα δύο ματς που έπαιξε χωρίς τον ηγέτη του και αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι οι προπονητές και οι παίκτες έκαναν εξαιρετική δουλειά όσον αφορά στην κάλυψη του κενού που αφήνει ένας τόσο σπουδαίος παίκτης. Και στον αγώνα της Βιτόρια και κόντρα στην Εφές, δεν έψαξαν για δικαιολογίες, αντίθετα υπερέβαλαν εαυτούς και αυτό είναι προς τιμήν τους...»

Τι άλλαξε ο Δημήτρης Ιτούδης στην δομή της ΤΣΣΚΑ; Πόσο διαφορετική ομάδα είσαστε υπό τις οδηγίες του;

«Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι ορισμένοι παίκτες παίζουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με τον Ιτούδη στην άκρη του πάγκου! Είναι ξεκάθαρος και ειλικρινής τύπος, ό,τι έχει να σου πει, το λέει ευθέως χωρίς υπεκφυγές και δεν διστάζει να εκφράσει την δυσαρέσκειά του, όταν κάτι δεν του αρέσει! Μπασκετικά, είναι μεγάλο μυαλό, έχει πολλές γνώσεις και το κυριότερο, έχει εξαιρετική μεταδοτικότητα και σπουδαίο επικοινωνιακό χάρισμα...»

Όποιος κερδίσει αύριο (απόψε) θα παίξει στα πλέϊ-οφ με πλεονέκτημα έδρας. Το θεωρείς σημαντικό για την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ; Συμφωνείς ότι αν κερδίσετε εσείς, ο Ολυμπιακός θα είναι ο χειρότερος δυνατός αντίπαλος που θα μπορούσε να τύχει στις ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη δυάδα του άλλου ομίλου;

«Κακά τα ψέματα, το πλεονέκτημα έδρας είναι κάτι που χρειάζονται όλες οι ομάδες που έχουν ως στόχο το φάϊναλ-φορ! Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, ναι συμφωνώ, είναι σκληρή, έμπειρη και αρκετά ποιοτική ομάδα και ίσως ο αντίπαλος, που κάθε ομάδα θα ήθελε να αποφύγει, είτε έχει ένα επιπλέον ματς στην έδρα της είτε όχι! »

Σε λίγο καιρό θα ξέρουμε... Άλλωστε, η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και στα αμέσως επόμενα θα φανεί ποιες ομάδες μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα την πίεση...

«Άστο φίλε, μην συνεχίζεις... Φέτος, έφτασε η ώρα μας και αυτό θα φανεί πολύ σύντομα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες... »




Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :