Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΠΑΝΤΟΣ... ΓΙΑ ΟΛΑ!



Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 έδωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Τάσος Πάντος.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, μίλησε για πολλά πράγματα, όπως για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, η οποία είναι η προπονητική.

Επίσης, αναφέρθηκε και στη νέα Σχολή που άνοιξε ο Ολυμπιακός στα Ιωάννινα, τονίζοντας πως θα έχει απόλυτη επιτυχία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάσου Πάντου:

-Αρχικά ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣ τόνισε:

«Τα Ιωάννινα είναι σημείο αναφοράς πλέον για 'μενα. Χαίρομαι όταν μιλάω με φίλους στην πόλη, γιατί πέρασα 3 καταπληκτικά χρόνια και αγωνιστικά, αλλά και σαν άνθρωπος ένιωσα τεράστια ζεστασιά και είναι χρόνια που θα μου μείνουν χαραγμένα στη μνήμη».

-Για το πόσο εύκολη ήταν η μετάβασή του από το ρόλο του ποδοσφαιριστή στο ρόλο του προπονητή:

«Καταρχάς, όποιος θεωρεί ότι είναι λογικό και επόμενο ένας ποδοσφαιριστής να γίνει προπονητής, είναι γελασμένος. Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα, απαιτούνται τελείως διαφορετικά προσόντα και είναι αρκετά πιο δύσκολο. Το ποδόσφαιρο το αγαπάω, θεώρησα ότι μπορώ να προσφέρω και σαν προπονητής, πήρα μαθήματα και διπλώματα από τις σχολές της ΕΠΟ και αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός μου έκανε την τιμή να είμαι στις τάξεις του και να εκπαιδεύω νέα παιδιά, να τους μάθω τα μυστικά, να έρθουν σε επαφή με τον τεράστιο σύλλογο που λέγεται Ολυμπιακός».

-Για το ότι αν παίζει ρόλο, εκτός από το όνομα, η καλή οργάνωση του Ολυμπιακού, και ο προσεκτικός σχεδιασμός στο θέμα των Ακαδημιών:

«Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιος σύλλογος και η οργάνωση είναι κάτι στο οποίο δίνει τεράστια βάση, έτσι μπορεί να αποδώσει καρπούς μια προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός διαθέτει πάνω από 40 σχολές σε Ελλάδα, Αμερική, Αυστραλία, Κύπρο κι αυτό αποδεικνύει το μεγαλείο του. Σκοπός του είναι να μάθει τα μυστικά του ποδοσφαίρου στα παιδιά και πέρα από τη διασκέδαση να αναδείξει και να εξελίξει ταλέντα, ώστε και να στελεχωθεί η Ακαδημία στου Ρέντη και το όνειρό μας είναι να καταφέρουν τα παιδιά να παίξουν και στην πρώτη ομάδα».

-Για το «φιλτράρισμα» που γίνεται στα παιδιά μέχρι να φτάσουν να παίξουν στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, σχολίασε:

«Η διαδικασία είναι φιλτράρουμε πολύ τα παιδιά που θα έρθουν, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα, περνάνε από πολλές διαδικασίες, γιατί θέλουμε στον Ολυμπιακό να έχουμε τους καλύτερους κι αυτοί που πιστεύουμε ότι μπορούν να αναδειχτούν και να στελεχώσουν αργότερα τη μεγάλη ομάδα. Προσπαθούμε να είμαστε αξιοκρατικοί, να δούμε ποια είναι τα ταλέντα, να τα δουλέψουμε και να τα προωθήσουμε».

-Για τις συνθήκες που προπονούνται αυτά τα παιδιά:

«Ήταν ένα από τα μειονεκτήματα που υπάρχουν στην επαρχία και ιδιαίτερα στα Γιάννενα, παίζουν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες βέβαια. Εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Προσπαθούμε να δώσουμε τις καλύτερες συνθήκες στα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους. Βέβαια, από την εμπειρία μου έχω δει να αναδεικνύονται παιδιά και από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες. Μία απ' αυτές τις εμπειρίες μου είναι και τα Ιωάννινα. Η Ήπειρος παραδοσιακά βγάζει σπουδαίους ποδοσφαιριστές, είναι φυσικό και επόμενο να ασχοληθούμε με την περιοχή. Το έζησα και προσωπικά το άφθονο ταλέντο που υπάρχει».

-Για το αν θα έχει κάποια ενασχόληση με την Ακαδημία του Ολυμπιακού στα Ιωάννινα:

«Όσο μπορέσω θα βοηθήσω να μαζέψουμε κόσμο για τη σχολή. Ξέρω ότι είμαι αγαπητός στα Γιάννενα, θα βοηθήσω να έρθει κόσμος στην Ακαδημία. Σαν προπονητές θα κάνουμε συχνά δοκιμαστικά, θα ερχόμαστε κι εμείς και θα βλέπουμε τα παιδιά που θα δείχνουν πρόοδο. Όλες οι σχολές είναι σε επαφή με του Ρέντη για να τους μάθουμε τον τρόπο που λειτουργούμε και να είμαστε κοντά τους σε κάθε πρόβλημα. Για την Ακαδημία στα Ιωάννινα, ήταν μια ιδέα που τέθηκε τώρα τελευταία και προσπαθούμε να την υλοποιήσουμε γρήγορα, νομίζω ότι σύντομα η Ακαδημία θα δουλεύει και θα καλέσουμε τα παιδιά να δώσουν το παρών και να βγάλουμε έργο».

-Για το αν αποκτάται και η επαγγελματική νοοτροπία από τις Ακαδημίες:

«Έγινε μια καινούργια φέτος στις Ακαδημίες. Γνωρίζουμε τη φιλοσοφία, τη νοοτροπία, τις ιδέες αυτής της ομάδας και προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά τι πρεσβεύει η κάθε ομάδα, ώστε να καταλάβουν τα παιδιά που έχουν έρθει, ποιες είναι οι απαιτήσεις και ποιες οι ευθύνες τους. Δόξα τον Θεό αυτό το εγχείρημα δουλεύει πολύ καλά φέτος, γιατί πήραμε το πρωτάθλημα Κ-20, πήγαμε τελικό με την Κ-15 και με την Κ-17 θα παίξουμε στα πλέι οφ με τον ΠΑΣ Γιάννινα και περιμένουμε να έχουμε επιτυχία και σ' αυτό το τουρνουά. Ήταν καλή χρονιά για τις Ακαδημίες. Είναι νέα προσπάθεια, χρειάζεται υπομονή και χρόνο με το χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι».

-Για το πώς είδε τη φετινή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Απέχω από τα Γιάννενα, δεν είμαι πλέον ενεργός, αλλά θα μιλήσω μόνο ως φίλαθλος. Αγωνιστικά παρουσίασε μια εξαιρετική ομάδα και έκανε από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας του. Είχε το θέμα της αδειοδότησης, στενοχώρησε τους πάντες, αλλά πρέπει να υπάρχει θετική κριτική απέναντι στο όλο οικοδόμημα που λέγεται ΠΑΣ. Εξαρτάται πως θέλουμε να βλέπουμε τα πράγματα. Στόχος είναι η καθιέρωση στις μεγάλες ομάδες της Super League, δείχνει ότι αυτό το έχει καταφέρει. Σίγουρα γίνονται λάθη, αυτοί που τα έκαναν πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, αλλά δεν παύει η αγωνιστική επιτυχία να πιστώνεται σε όλους, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση, κόσμο και πρέπει να υπάρχει ενότητα, γιατί έχουμε θέμα στα Γιάννενα με αυτό. Πρέπει να κοιτάξουν μπροστά, να συνεχίσει η ομάδα τις ίδιες πορείες και ευελπιστώ να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη, ώστε στο μέλλον να συγκαταλέγεται επάξια στις κορυφαίες ομάδες της Super League».

-Για το τι πιστεύει, βάσει της δικής του εμπειρίας πριν από 2 χρόνια, ότι ήταν το μυστικό που έκανε το πρόβλημα του ΠΑΣ, πλεονέκτημα:

«Πέραν από το να κατηγορούμε τον πρόεδρο, πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε μέσα από δύσκολες καταστάσεις να φτιάξει ομάδα, να δημιουργήσει ένα υγιές περιβάλλον στα αποδυτήρια, να κάνει κατάλληλες επιλογές σε παίκτες και προπονητές και να δημιουργήσει έτσι ένα σύνολο με παιδιά που έχουν κίνητρο και φιλοδοξία που θέλουν να αγωνίζονται, αγαπούν τον ΠΑΣ Γιάννινα και δίνουν τα πάντα. Το υγιές περιβάλλον στα αποδυτήρια, οι επιλογές σε παίκτες και φυσικά και οι επιλογές σε προπονητές, αποτελούν τα σημαντικά στοιχεία που η ομάδα καταφέρνει να πρωταγωνιστεί».

-Για το τι προβλέπει για το επόμενο πρωτάθλημα:

«Αν ο ΠΑΣ κρατήσει τον κορμό, δεν θα έχει πρόβλημα, θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικός. Έχω έναν ενδοιασμό για το πως θα καταφέρει αυτή η ομάδα να κάνει τη μετάβαση στην ομάδα που θα κατεβαίνει σε πολλά ματς με τον τίτλο του φαβορί. Τώρα πια ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι υπολογίσιμη δύναμη, όλοι θα είναι πιο προσεκτικοί και πιο επιφυλακτικοί και δεν ξέρω αν θα μπει στη νοοτροπία της μεγάλης ομάδας «κάθε παιχνίδι μπαίνω και το κερδίζω». Αν καταφέρει να κρατήσει τον κορμό του δεν θα έχει πρόβλημα. Όσον αφορά τους υπόλοιπους, με την ΑΕΚ θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, θα ανεβάσει το επίπεδο δυσκολίας κι εμείς σαν Ολυμπιακός θέλουμε πιο δυνατό πρωτάθλημα. Θα είναι ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό σίγουρα και θα ανεβάσουμε κι εμείς ως Ολυμπιακός τους ρυθμούς για να αντεπεξέλθουμε σε οποιεσδήποτε δυσκολίες. Είναι δύσκολο να κάνουμε από τώρα προβλέψεις, αλλά πιστεύω ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :