Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ... ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ!



Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο Eurohoops όταν άνοιξαν οι πόρτες των αποδυτηρίων του Ολυμπιακού.

Καθισμένος στην καθιερωμένη του θέση, με πάγους και στα δυο του πόδια, παραδέχτηκε πως η Ρεάλ όπως εξελίχθηκε το ματς το άξιζε και το πήρε δίκαια: “Στον αθλητισμό πρέπει να μάθεις να χάνεις. Όταν αποδέχεσαι την ήττα και την διαχειρίζεσαι όπως πρέπει, γίνεσαι πιο μεγάλος και κάνεις το μεγάλο βήμα για να κερδίσεις την επόμενη φορά.

Το θέλαμε, παλέψαμε, αλλά στο τέλος αποδείχτηκε πως δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια. Ήταν πολύ κρίσιμο το σημείο που κάναμε το σερί και έβαλε τα διαδοχικά τρίποντα ο Κάρολ. Έχουν να κατακτήσουν Ευρωλίγκα 20 χρόνια, έπαιζαν στο σπίτι τους, ήταν καλύτεροι στο τέλος και το άξιζαν. Κακά τα ψέματα, είναι πλεονέκτημα η έδρα. Σκεφτείτε να παίζαμε εμείς τελικό στο ΣΕΦ με το κόσμο στο πλευρό μας και να σουτάραμε στα καλάθια που εκτελούμε κάθε μέρα”.

Τόσο ο Σπανούλης, όσο και ο Πρίντεζης φάνηκε πως δεν είχαν την ενέργεια για να κάνουν την διαφορά σε ένα ακόμα πολύ μεγάλο ματς. “Η Ρεάλ ήταν πολύ συγκεντρωμένη στην άμυνα. Έστελνε δύο και τρεις παίκτες πάνω μου και δυστυχώς, παρότι είχαμε αρκετά ελεύθερα σουτ δεν τα βάλαμε. Σε τέτοια ματς πρέπει να είσαι πιο εύστοχος και δεν μπορείς να χάνεις τόσες πολλές βολές, όσες χάσαμε εμείς. Κάναμε τρομερές υπερβάσεις, φτάσαμε ως εδώ ενώ πάλι δεν το περίμενε κανείς, αλλά απόψε δεν ήταν γραφτό να γίνει. Η ζωή προχωράει. Στόχος να επιστρέψουμε γρήγορα στα φάιναλ φορ. Αν γίνεται την επόμενη σεζόν κιόλας, στο Βερολίνο” (στο ίδιο γήπεδο κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό την Ευρωλίγκα το 2009 ως πολυτιμότερος παίκτης).

Πως αισθάνεται που μετά από τόσα χρόνια και 7 σερί νίκες, ηττήθηκε σε ένα παιχνίδι φάιναλ φορ? “Κάποτε θα συνέβαινε κι αυτό. Δεν γίνεται να κερδίζεις συνέχεια. Δεν ήταν γραφτό να το πάρουμε”.

Η επομένη μέρα, έχει ελληνικά πλέι οφ και τον στόχο του πρωταθλήματος. Δεν του… περισσεύουν του Ολυμπιακού. Μετά το πρωτάθλημα του 1997, πήρε μόλις ένα. Το 2012. Ο Παναθηναϊκός έχει “πληγωθεί” από την ιστορία με το Γκιστ και τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Παππά. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πρέπει στην επικείμενη σειρά τελικών.

“Πρώτα από όλα, επειδή πάνω από το μπάσκετ είναι η ζωή και το ανθρώπινο στοιχείο, θέλω να πω συλλυπητήρια στον Αντώνη Φώτση για το χαμό της μητέρας του. Του έστειλα και μήνυμα. Εύχομαι να είναι δυνατός και να θυμάται τη μάνα του όπως της πρέπει. Ξέρω από τέτοιες καταστάσεις. Θέλω να πω και περαστικά στο Νίκο Παππά. Πάντα είναι άσχημο να τραυματίζεται ένας συναθλητής σου και να περνάει τόσο δύσκολες καταστάσεις. Κι εμείς στον Ολυμπιακό δεν έχουμε περάσει λίγα όλα αυτά τα χρόνια με τους τραυματισμούς. Εύχομαι στο Παππά να το ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να επιστρέψει γερός στα παιχνίδια και το μπάσκετ.

Σε ότι αφορά το μπάσκετ, έχουμε τον τελευταίο στόχο μπροστά και πρέπει να τον κατακτήσουμε. Πρέπει να ηρεμήσουμε, να αποφορτιστούμε πνευματικά, να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε. Το θέλουμε το πρωτάθλημα”, είπε ο Βασίλης Σπανούλης και η συζήτηση μαζί του ολοκληρώθηκε με θέμα το κόσμο του Ολυμπιακού.

Έχει δυσανασχετήσει με κάποιες αντιδράσεις (μικρής) μερίδας των οπαδών του Ολυμπιακού στο πρόσφατο παρελθόν. Πως ένιωσε για τη συμπεριφορά του κόσμου της ομάδας απέναντί του και τις δύο βραδιές του φάιναλ φορ. “Το λέω μέσα από τη καρδιά μου, αυτό που ένιωσα και εισέπραξα είναι πιο σημαντικό από ένα χαμένο τίτλο για μένα”.


Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :