Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ... ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ Δ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ! (ΡΗΟΤΟ)



Τα περιστατικά με τον Βασίλη Σπανούλη και τους διαιτητές του Game 3 με την ΤΣΣΚΑ δεν πέρασαν… απαρατήρητα από τις ξένες ιστοσελίδες

Η ισπανική «Elite Sport» αναφέρει: «Ο Γιαννακόπουλος ντροπιάζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Αναλυτικά:

Στην περίπτωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου λίγο φαίνεται να απέχει από την πραγματικότητα η φράση του Ρωμαίου αυτοκράτορα Ιουλίου Καίσαρα ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται». Ο ισχυρός ηγέτης και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού είναι στην ουσία πρόεδρος, αλλά δεν φαίνεται. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον τρόπο διοίκησης του, σε αθλητικό και/ή οικονομικό επίπεδο, αλλά κυρίως στους τρόπους του. Σαν κύριος εκπρόσωπος του αθηναϊκού συλλόγου, ο Γιαννακόπουλος όχι μόνο έχει καθήκον να κάθεται στις εξέδρες, να κατεβαίνει στα αποδυτήρια, να αποφασίζει ποιον παίκτη θα αποκτήσει η ομάδα και ποιον όχι και πως θα αξιοποιηθούν τα χρήματα του μπάτζετ. Όχι. Επιπλέον, οφείλει να δείχνει προς τα έξω μια εικόνα, η οποία θα τον καθιστά ηγέτη αντάξιο μιας δοξασμένης ομάδας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτός, όμως, ή δεν ξέρει ή δεν θέλει να συμπεριφέρεται σωστά. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος του ΠΑΟ πρωταγωνίστησε σε διάφορα ντροπιαστικά περιστατικά που έβαλαν τον ίδιο, αλλά και τον σύλλογο, σε εξαιρετικά άσχημη θέση.

Ιδρυτής του ομίλου DPG, που είναι ηγέτης στα ψηφιακά μέσα, ο Γιαννακόπουλος είναι ένας άνθρωπος με περίεργη προσωπικότητα. Υπερόπτης, αμφιλεγόμενος, ενθουσιώδης και δεσποτικός. Αυτός είναι ο διοικητικός ηγέτης, ο οποίος ήρθε δυστυχώς στο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό δεν συνέβη λόγω σπουδαίων επιτυχιών της ομάδας, αλλά λόγω δικών του παρεκτροπών. Όλα άρχισαν πριν από μερικές εβδομάδες όταν απείλησε έναν από τους διαιτητές στο τρίτο παιχνίδι των προημιτελικών της Ευρωλίγκα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. «Δεν θα φύγεις ζωντανός από την Ελλάδα απόψε (.) Σου το ορκίζομαι, θα σκοτώσω εσένα και την οικογένειά σου. (.) Θα γ@@@@ω την μητέρα σου, τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου μπροστά σου». Αυτές ήταν κάποιες από τις «ομορφιές» που εκστόμισε ο πρόεδρος του ΠΑΟ στον διαιτητή. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του νίκησε! Αυτή η τρύπα στο πορτοφόλι του, όμως, δεν φάνηκε να επηρέασε τον πρόεδρο ώστε να αλλάξει τις συνήθειές του και να προσαρμοστεί στην εικόνα ενός διοικητικού ηγέτη.

Ακολούθησε νέο περιστατικό, Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη το ντέρμπι των κορυφαίων του ελληνικού μπάσκετ. Οι δύο μεγάλοι ήταν αντιμέτωποι. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Σε όρους αγωνιστικούς, στο παιχνίδι κρίνονταν πολλά για την πρώτη θέση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν καταπληκτική: το γήπεδο κατάμεστο, βεγγαλικά, εκκωφαντικός θόρυβος. Όπως συνηθίζεται να συμβαίνει σε ένα παιχνίδι τέτοιας αντιπαλότητας σε μια χώρα στην οποία ο αθλητισμός βιώνεται με πολύ πάθος. Σε αυτό το παιχνίδι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για την ομάδα του Γιαννακόπουλου, η οποία έχασε από τον αιώνιο αντίπαλο, κάτι που ανάγκασε τον διοικητικό παράγοντα να δείξει τον σκληρό και παράλογο χαρακτήρα του. Αυτή τη φορά, στόχος του θυμού του ήταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης.

«Θα σκοτώσω εσένα και την οικογένειά σου. Θα στείλω τους γιους σου και τη γυναίκα στο στον τάφο. Γ@@@μένε μπάσταρδε». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε ο παράγοντας του Παναθηναϊκού στον Έλληνα σταρ. Προφανώς, πολύ λίγα αντιλήφθηκε ή λίγο τον ένοιαζε η τιμωρία από την Ευρωλίγκα. Ο Γιαννακόπουλος έπαιζε εντός έδρας. Σκληρές και ακατανόητες απειλές, που ούτε ο πιο σκληρός δικτάτορας δεν θα απηύθυνε. Η υπόθεση είναι πια στα χέρια της αρμόδιας πειθαρχικής επιτροπής η οποία καλείται να αποφασίσει αν θα δημιουργήσει άλλη μία... τρύπα στο πορτοφόλι του προέδρου ή θα επιβάλλει άλλου είδους ποινή. Ίσως αυτό που χρειάζεται να είναι ψυχολογική υποστήριξη ή να εγκαταλείψει το μπάσκετ για να μην το «λερώσει» περισσότερο.

Μετά την χιονοστιβάδα των σχολίων και των επικρίσεων, ο Δημήτρης αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη. «Θεωρώ προσωπικό μου χρέος και αδήριτη ανάγκη, σεβόμενος τόσο τον ελληνικό αθλητισμό εν γένει και τους φιλάθλους του όσο και την ιστορία της οικογένειάς μου κι εμού του ιδίου, να δηλώσω δημοσίως πως όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Συγχώρεση δίνει ο Θεός, αλλά τουλάχιστον ο Γιαννακόπουλος έκανε πίσω. Αυτό είναι ένα βήμα. Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η αντικατάσταση του προπονητή Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο «σιδερένιος λοχίας», ο οποίος κατέκτησε το Κύπελλο, το Σούπερ Καπ, οδήγησε την ομάδα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα και, προς το παρόν, στην δεύτερη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, δεν θα επιστρέψει στον πράσινο πάγκο. Ίσως είναι καλύτερο για τον Ντούσκο να μείνει μακριά από αυτόν τον άνθρωπο, καθώς δεν είναι εύκολο να έχεις ένα τέτοιο αφεντικό.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :