Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ! (PHOTOS)



Ο Θρύλος από το 2005 μέχρι σήμερα, έχει βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου έξι φορές και έχει κατακτήσει ισάριθμα τρόπαια!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ξάνθη το Σάββατο στις 20:30 το βράδυ στο ΟΑΚΑ, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και έχει ως στόχο την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου! Φυσικά, οι «ερυθρόλευκοι» την τελευταία δεκαετία έχουν … χτίσει την δική τους παράδοση στην διοργάνωση, καθώς όποτε πάνε στον τελικό, σηκώνουν το Κύπελλο!

Ομάδες όπως ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τον Θρύλο! Η διαφορά είναι μεγάλη και στα γκολ. Οι Πειραιώτες σε αυτούς τους έξι τελικούς έχουν πετύχει συνολικά 17 τέρματα, ενώ έχουν δεχθεί μόλις 6. Μάλιστα, στα 3 ματς εξ αυτών, η ομάδα μας έχει κρατήσει ανέπαφη την εστίας της!

Το olympiacos.org παρουσιάζει, αναλυτικά τους «ερυθρόλευκους» τελικούς της τελευταίας δεκαετίας:

2005: Ολυμπιακός – Άρης 3-0

Στις 21 Μαΐου, «μονομάχησαν» Ολυμπιακός και Άρης στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Μετά από μια μεγάλη εμφάνιση του Ριβάλντο που πέτυχε δύο τέρματα και μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Θρύλος επικράτησε με 3-0 των Θεσσαλονικέων και κατέκτησε το 21ο Κύπελλο της ιστορίας του. Στην μνήμη των φιλάθλων της ομάδας έχει «χαραχτεί» αναμφίβολα, το σπάνιας ομορφιάς τέρμα που είχε σημειώσει ο Ριβάλντο, σχεδόν από το σημείο του κόρνερ. Ο Βραζιλιάνος είχε αναδειχθεί και MVP του Τελικού.


2006: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0

Για δεύτερη σερί χρονιά ο Θρύλος στον τελικό, για δεύτερη σερί χρονιά κούπα! Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τους «κιτρινόμαυρους» στον τελικό και επικράτησαν με 3-0 στο Παγκρήτιο Στάδιο, με όλα τα γκολ να μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο. Την αρχή έκανε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, που με προβολή άνοιξε το σκορ στο 61’. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Βλάνταν Ιβιτς έκανε λάθος υπολογισμό της μπάλας και με αυτογκόλ, διαμόρφωσε το 2-0, ενώ ο Νέρι Καστίγιο στις καθυστερήσεις, αφού …ζάλισε όλη την άμυνα της ΑΕΚ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


2008: Ολυμπιακός – Άρης 2-0

Παρόλο πως ο αγώνας διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, η ομάδα μας έδειξε για ακόμα μια φορά πως είναι γεννημένη νικήτρια! Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 των «κίτρινων» με σκόρερ τους Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Αρχικά, ο Σέρβος επιθετικός με δυνατή κεφαλιά στο 33’ άνοιξε το σκορ, μετά από υπέροχη προσπάθεια και σέντρα του Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Ο Αργεντινός ήταν δημιουργός και του δεύτερου τέρματος των Πειραιωτών. Εκτέλεση φάουλ στο 53’, ο Πολωνός πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά, έγραψε το 2-0. Ο Γκαλέτι είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε στο 79’, πέρασε άουτ. Παρόλα αυτά, οι δύο ασίστ του χάρισαν τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τελικού.


2009: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-4 (15-14 πέναλτι)

Σε έναν από τους καλύτερους τελικούς όλων των εποχών, στις 2 Μαΐου του 2009, ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ στην διαδικασία των πέναλτι, ενώ το σκορ στα 120 λεπτά της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στο 4-4!

Στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός είδε τους «κιτρινόμαυρους» να προηγούνται από το πρώτο δεκάλεπτο με 2-0. Παρόλα αυτά, δεν τα παράτησαν, μείωσαν με τον Ντερμπισάιρ στο 47’, ενώ ισοφάρισαν με τον Ντουντού στο 70’. Ο Σκόκο λίγο πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών έγραψε το 3-2, παρόλα αυτά ο Ντερμπισάιρ και πάλι, σαν … από μηχανής θεός, στην τελευταία φάση του αγώνα, ισοφάρισε με υπέροχη κεφαλιά και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, ο Γκαλέτι έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 102’, για να ισοφαρίσει ο Σκόκο πέντε λεπτά αργότερα.

Στην διαδικασία των πέναλτι, η ψυχραιμία των ποδοσφαιριστών του Θρύλου και η κλάση του Αντώνη Νικοπολίδη, έδωσαν το τρόπαιο στην ομάδα μας με 15-14! Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός είχε ολοκληρώσει την αναμέτρηση με εννέα παίκτες, αφού είχαν αποβληθεί οι Γκαλέτι και Παπαδόπουλος!


2012: Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1

Πάλι ΟΑΚΑ, πάλι τρόπαιο! Ο Ολυμπιακός, σε έναν ακόμα μεγάλο τελικό, είχε επικρατήσει με 2-1 της ομάδας του Περιστερίου, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Φουστέρ. Το σκορ για τον Θρύλο, είχε ανοίξει ο Ράφικ Τζιμπούρ στο 29’, με δυνατό σουτ, που έβαλε… φωτιά στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου. Ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον Ινγκλέσιας στο 76’. Το ματς πήγε στην παράταση. Αν και πίεζε ο Θρύλος για το πολυπόθητο γκολ, αυτό δεν ερχόταν. Μέχρι το 119’, ένα λεπτό πριν την λήξη… Ο Τοροσίδης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Φουστέρ, με καρφωτή κεφαλιά – δυναμίτη, έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο στον Θρύλο! Όπως ήταν λογικό, ο Ισπανός… λυτρωτής, μετά το τέλος του αγώνα, αποθεώθηκε από τον κόσμο των Πειραιωτών.


2013: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 3-1

Πριν δυο χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το 26ο και τελευταίο τους Κύπελλο. Στον τελικό, ο «δαφνοστεφανωμένος» είχε επικρατήσει των Αρκάδων με 3-1, σε ένα ματς που κρίθηκε και αυτό στην παράταση. Ο Ράγιος ήταν εκείνος, που είχε δώσει το προβάδισμα στον Αστέρα, για να έρθει ο Φουστέρ, λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους να ισοφαρίσει την αναμέτρηση. Το σκορ δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με το ματς να πηγαίνει στην παράταση. Εκεί ο Ολυμπιακός, έδειξε την δυναμική του και με τα γκολ των Τζιμπούρ (98’) και Αμπντούν (118’), στέφθηκε Κυπελλούχος και πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο στην τεράστια ιστορία του!





Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :