Κυριακή 17 Μαΐου 2015

«ΕΣΚΙΣΑΝ» ΤΟΝ ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ!



Οι Ρώσοι άσκησαν δριμεία κριτική στον Μίλος Τεόντοσιτς ("διώξτε τον, αλλιώς δεν θα πάρετε ποτέ Ευρωλίγκα", τόνιζαν σχετικά), ξεκαθαρίζοντας πως αυτός είναι ο λόγος που η ΤΣΣΚΑ έκανε τρεις τις σερί ήττες από τον Ολυμπιακό, σε Final Four "και καταντά μαζοχιστικό".

Για μία ακόμη φορά, τα πρόσωπα των διοικούντων ήταν... μαρμαρωμένα. Το βλέμμα τους παρέπεμπε σε κάτι μεταξύ τρέλας και... απόγνωσης. Οι παίκτες είχαν κατεβασμένα τα κεφάλια και κανείς δεν είχε κουράγιο, όχι να εξηγήσει τα πώς και τα γιατί, αλλά έστω να κοιτάξει κάποιον στα μάτια.

Όπως έγραψαν οι Ρώσοι "ο κυνισμός στις συζητήσεις στη mixed zone, είναι πια παράδοση, ενώ καταντά βαρετό να θεωρήσουμε ως αιτία για τη νέα αποτυχία τα τελευταία δευτερόλεπτα. Αυτό καταντά πια, έως αστείο", γράφει η ιστοσελίδα championat.ru, για να συνεχίσει... με καλύτερα, όπως παρουσι΄ζει σε δημοσίευμά του το "euroleague.sport24.gr".

Η ιστορία καταντά μαζοχιστική

"Πώς μπορεί να εξηγηθεί η επιφοίτηση του Δημήτρη Ιτούδη, στα μέσα της συνέντευξης Τύπου; Φυσικά, τα ΜΜΕ (και όχι μόνο τα ρώσικα) μπορούσαν να κατηγορηθούν ότι προβοκάρουν τον κόουτς, παρ' όλα αυτά όταν εκείνος ξεκινά αναφέροντας όλα τα καλά που έκαναν οι παίκτες του, πριν "χάσουν" την αυτοσυγκέντρωση τους, ενώ ακολούθως ευχαριστεί τη διοίκηση αντί να παραδεχθεί τα λάθη του, τι άλλο μπορείς να κάνεις; Στη λογική ερώτηση αν η έλλειψη εμπειριών από τη δουλειά του χεντ κόουτς σε Final Four στοίχισε, εκείνος απάντησε με θέματα επί τακτικής και clutch σουτ. Αυτό ήταν τουλάχιστον γελοίο. Και ρωτώ: γιατί ο εξαιρετικός Άαρον Τζάκσον, ο οποίος έκανε επτά κλεψίματα, παρακολούθησε το φινάλε από τον πάγκο; Γιατί η όλη κατάσταση ήταν οργανωμένη έτσι ώστε ως κύριο ζητούμενο να είναι το πώς θα κυλήσει το χρονόμετρο και όχι το πώς θα σκοράρει η ομάδα; Γιατί στην τελευταία κατοχή του Ολυμπιακού, ο Νάντο ΝτεΚολό ήταν αυτός που "έπιασε" τον Σπανούλη και όχι ο Ουίμς; Γιατί η ΤΣΣΚΑ δεν έκανε κάτι για το γεγονός ότι ο Σφαιρόπουλος στην τελευταία περίοδο δεν έπαιξε με φυσιολογικό σέντερ; Ποια ήταν η αντίδραση, μετά τις βολές του Σλούκα; Και τέλος, γιατί "κάηκε" το τελευταίο τάιμ άουτ στα 38'' για τη λήξη;

Εν αντιθέσει με τον Ιτούδη, πριν τρία χρόνια ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν φοβήθηκε να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την ήττα. Και τι μπορούμε να πούμε για την ντροπιασμένη ιδιοφυΐα που λέγεται "Μίλος Τεόντοσιτς" ήταν η σκιά αυτού που είδαμε στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά αρνήθηκε πεισματικά να μιλήσει στα μέσα; Το μόνο που έκανε ήταν να πιεστεί για να φανεί στενοχωρημένος και να πει με μισή φωνή "δεν μπορώ, δεν μπορώ", εκβιάζοντας νέο κύκλο συζητήσεων για το ποσό που αναφέρεται στο συμβόλαιο του. Ο Αντρέι Κιριλένκο εξήγησε πως ο κόουτς είναι αυτός που αποφασίζει ποιοι είναι στο παρκέ, κάθε στιγμή, με τον Σάσα Καούν να λέει ότι η ΤΣΣΚΑ δεν έχει ηγέτη. Για μία ακόμη χρονιά κουβαλούσαν την ταμπέλα του φαβορί όλη τη σεζόν και τον Μάιο κατέρρευσαν. Η όλη ιστορία καταντά μαζοχιστική".

"Διώξτε τον, αλλιώς δεν θα πάρετε ποτέ Ευρωλίγκα"

Η sport-express.ru ήταν ακόμα πιο καυστική, εξηγώντας από τον τίτλο πως "ο Μίλος Τεόντοσιτς φταίει, όχι ο Χόλντεν, ο Μπλατ ή ο Ιτούδης". 

Στο κείμενο, εξηγεί πως "ακόμα ήταν φρέσκοι στη μνήμη οι εφιάλτες από την Κωνσταντινούπολη και το Μιλάνο, όπου η ΤΣΣΚΑ έχασε ενώ προηγήθηκε με 4 στα 19'' για το τέλος και με 19π. στα 12' πριν τη λήξη. Ακόμα δεν έχει ξεχαστεί το δηλητήριο που ήπιαμε στην Αθήνα, το 1995. Την Παρασκευή ωστόσο, η ΤΣΣΚΑ έπρεπε να θέλει περισσότερο να αποδείξει πως είναι φερέγγυα, από το να εκδικηθεί τον Ολυμπιακό. Και είναι γνωστό ότι η ομάδα που έχει νοοτροπία νικητή, δεν κρίνεται στη φάση των ομίλων, αλλά στην κόλαση του φινάλε. Αποδείχθηκε πάλι, πως δεν μπορεί. Και δεν είναι το θέμα ο Ολυμπιακός. Είναι η τωρινή ΤΣΣΚΑ. Αυτή του Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος είχε φτάσει στο Final Four και με τον Ολυμπιακό. Πριν λίγα χρόνια, ήταν ένας νέος Σέρβος, για τον οποίον υπήρχαν ελπίδες πως θα ωριμάσει. Τώρα, στα 28 δεν τίθεται καν αυτό το θέμα. Και το συμβόλαιο του είναι πολύ μεγάλο για να το "σπάσει" η ομάδα. Ειλικρινά θα πω ότι αν δεν τον πουλήσουν ή αν δεν τον αφήσουν ελεύθερο, δεν θα πάρουν ποτέ Εuroleague. Είναι ο λόγος που χάνει η ΤΣΣΚΑ.

Έπαιξε για 23' και έκανε 5 λάθη, μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κιριλένκο έπαιξε για 19 λεπτά. ΟΚ, αντιλαμβάνομαι ότι οι ρόλοι των παικτών είναι διαφορετικοί, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που κάνει τη διαφορά: οι αποφάσεις του προπονητή. Οι προτεραιότητες του, που ήταν να έχει στο ματς τον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων (και σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνετε τι λέω, αυτός είναι ο Τεόντοσιτς), περισσότερο από τον καλύτερο παίκτη της". 

Και καταλήγει "είναι ξεκάθαρο ότι πως υπάρχει πρόβλημα, ενώ ο κόουτς δεν κατάλαβε τη διαφορά μεταξύ των δυο παικτών που λέγονται Τεόντοσιτς και Κιριλένκο. Δεν είδε καμία διαφορά. Δεν λέω πως είναι κακός προπονητής, αλλά όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Οι Έλληνες έπαιξαν όπως πρέπει να παίζει κάθε ομάδα στα Final Four. Όπως έπαιζε η ΤΣΣΚΑ στα καλύτερα της χρόνια. Βέβαια, ο Ιτούδης δεν είναι ακριβώς Μπλατ, αλλά...".


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :