Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΓΚΑΡΝΤ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ!

Mπλεγμένο είναι ακόμη το θέμα της απόκτησης των δύο γκαρντ στον Ολυμπιακό! Φυσικά μιλάμε για τους παίκτες που θα πάρουν τις θέσεις των Σλούκα και Κατσίβελη στο ρόστερ των πρωταθλητών, αφού ο Ντι Τζέι Στρόμπερι έχει ήδη πάρει τη θέση του Όλιβερ Λαφαγιέτ.

Αρχικά, πρόθεση του Ολυμπιακού ήταν (και είναι;) ν'αποκτηθεί ως αντί-Σλούκας ένας scoring point guard που θα δίνει ανάσες στον Βασίλη Σπανούλη, ειδικά αν ο τελευταίος ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής μας τον Σεπτέμβριο.

Ας δούμε τι παίζει λοιπόν για τη συγκεκριμένη θέση... 

Έγινε κρούση στον Ντιλέινι που δεν αφήνει τα... δολάρια των Ρώσων με τίποτα, επαφή με τον Λάνγκφορντ ο οποίος ούτε ν'ακούσει για back up του Σπανούλη, όπως επίσης και πρόταση στον ΜακΚόλουμ ο οποίος την βρήκε... χαμηλή και προτίμησε να συνεχίζει να παίζει μπάσκετ στην... Κίνα!

Τα ονόματα των Χάκετ και Χουέρτας έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τις δύο περιπτώσεις όμως να διαφέρουν. Τον Χουέρτας δεν τον λες και... σκόρερ, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι δε μπορεί να σε "σκοτώσει". Ρωτήστε και τον Παναθηναϊκό όταν σε μία μόνο περίοδο είχε 5/5 τρίποντα και τον έριξε σε μερικά λεπτά στο... καναβάτσο. Όπως και να το κάνουμε όμως, ο Χουέρτας είναι περισσότερο δημιουργικός παρά σκόρερ. Αρέσει στο λιμάνι, έχει πάντως προτεραιότητα προς το παρών το ΝΒΑ και η υπόθεσή του παραμένει ορθάνοιχτη... Πέρσι είχε 8.5 πόντους, 4.4 ασίστ, 2.3 ριμπάουντ σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Σε ότι αφορά τον Χάκετ που αποκάλυψε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό, επίσης αρέσει σαν παίκτης, είναι σκόρερ, έχει καλό drive και οργανωτικά δεν τον... προσπερνάς εύκολα. Κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με τον χαρακτήρα του υπάρχουν, αλλά επίσης η περίπτωσή του παραμένει ανοιχτή.  Ο αριστερόχειρας Ντάνιελ Χάκετ, στη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Euroleague, είχε μέσο όρο 10.5 πόντους (46.9%δ, 25%τρ, 65.8%), 4.6 ασίστ και 3.7 ριμπάουντ. 

Οι παίκτες που προαναφέραμε δεν είναι και οι μοναδικοί φυσικά που υπάρχουν στο μπλοκάκι του Γιάννη Σφαιρόπουλου... Ας μην αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο ο παίκτης που θ'αποκτηθεί τελικά να μην έχει ακουστεί καθόλου... Ας μην αποκλειστεί επίσης το ενδεχόμενο να είναι παίκτης από τον "μαγικό κόσμο" του ΝΒΑ... 

Ας δούμε όμως τι παίζει και για την απόκτηση του πέμπτου γκαρντ που θέλει ο Σφαιρόπουλος στην ομάδα.

Εδώ η κατάσταση είναι σαφώς πιο εύκολη, αλλά ίσως λίγο περισσότερο σύνθετη. Για παράδειγμα, αν ο παίκτης που θ'αποκτηθεί ως αντί-Σλούκας είναι περισσότερο... "άσσος", τότε μία πιθανή περίπτωση είναι ο Αθηναίου που μπορεί να παίξει καλά στη θέση "2" και να βοηθήσει με το μακρινό του σουτ.

Αν αποκτηθεί παίκτης που θα είναι "κόμπο γκαρντ", (σαν παράδειγμα και μόνο αναφέρουμε τον Κέι Σι Ρίβερς της Ρεάλ) τότε πιθανότατα ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για τον Ξανθόπουλο, ενώ καλό είναι να μην ξεγράφουμε εντελώς την περίπτωση του Μάριου Μπατή.

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί τι συμβαίνει με το Νίκο Ζήση. Η απάντηση είναι απλή... Το μεγάλο του κασέ, δεν επιτρέπει την ταυτόχρονη απόκτησή του με παίκτη που θα κάνει τη διαφορά ως αντι-Σλούκας. Βέβαια, η επιθυμία του παίκτη να φορέσει την ερυθρόλευκη είναι μεγάλη, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να ρίξει υπερβολικά τις απαιτήσεις του και να αποδεχθεί ένα μικρό σχετικά ρόλο στην ομάδα... Δύσκολα θα συβεί κάτι τέτοιο...
Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :