Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΛΟΡΙΑ : ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Ο Γκιόργκι Λόρια στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, εξήγησε στο "gazzetta.gr" γιατί έφυγε από το Λιμάνι τόσο γρήγορα.

Ενα τρελό, περίεργο καλοκαίρι έχει φύγει για τον Γκιόργκι Λόρια. Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας από τον ΟΦΗ βρέθηκε στον Ολυμπιακό.

Εκεί, όμως, κατάφερε να φύγει σε λίγες μέρες από την έναρξη της προετοιμασίας. Δεν άντεχε να βλέπει τα ματς από τον πάγκο. Αυτό που τον νοιάζει είναι μόνο να παίζει, είτε βρίσκεται στους νταμπλούχους Ελλάδας έχοντας και την ευκαιρία ίσως να παίξει στο Champions League, είτε είναι σε μια μεσαία ομάδα της Ρωσίας όπως η Κρίλια.

Ο Λόρια εξήγησε γιατί έφυγε από τους ερυθρόλευκους, το ενδιαφέρον της Τράμπζονσπορ, ο λόγος που χάλασε η μεταγραφή του εκεί, η Κρίλια και το τηλεφώνημα από την Τσέλσι. Ο λόγος που δεν μπόρεσε να πάει ούτε στους «μπλε» ούτε στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Καλησπέρα Λόρια. Σε πετυχαίνουμε στην Ρωσία, πως είναι η ζωή εκεί;

«Βρίσκομαι εδώ μόλις λίγες μέρες και δεν μπορώ να πω και πολλά. Πάντως, ακόμη δεν κάνει τόσο κρύο».

Τρελό καλοκαίρι, έτσι; Τι έγινε και δεν έμεινες στον Ολυμπιακό;

«Ναι, πολύ τρελό καλοκαίρι αλλά τελικά έχω ομάδα. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον ΟΦΗ, αγαπώ αυτή την ομάδα, τους φιλάθλους της και τον κόσμο εκεί. Δυστυχώς στον Ολυμπιακό κατάλαβα γρήγορα ότι δεν θα παίζω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζω, δεν με πειράζει αν θα είναι σε ομάδα κορυφαίου επιπέδου ή κάποιας μικρότερης. δυναμικής. Ξέρω ότι μπορώ να παίξω παντού και να αποδείξω ότι μπορώ να έχω συνέχεια. Εκεί είχα κι άλλα προβλήματα, δεν θέλω να παρακολουθώ τα ματς, ήθελα απλά να παίζω».

Μετά ήρθε το ενδιαφέρον του Σότα Αρβελάτζε. Ισχύει ότι σε ήθελε στην Τράμπζονσπορ;

«Ναι είναι αλήθεια. Ο Σότα με κάλεσε και πραγματικά με ήθελε, αλλά ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω. Αρχικά, μίλησα με τον πρόεδρο, του είπα ότι έχω προβλήματα -χωρίς να θέλω να μιλήσω γι αυτά - και ότι ήθελα να πάω με τον ίδιο να μου λέει "ναι". Είχα πρόταση επίσης από σύλλογο της Γεωργία και την ίδια ώρα με κάλεσε ο Σότα. Ήθελα να τους το πω, αλλά τότε είχαν γράψει στην Τουρκία ότι "η Τράμπζονσπορ με θέλει". Πιστεύω ότι ο πρόεδρος νευρίασε ή δεν ξέρω τι άλλο συνέβη. Πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν ένας παίκτης δεν παίζει και έχει την ευκαιρία να παίξει αλλού, πρέπει να φύγει. Ήμουν κοντά στην Τράμπζονσπορ και θα πήγαινα εκεί αν με άφηνε ο Ολυμπιακός όταν είχα την πρόταση, όχι μετά».

Και τελικά πήγες στην Κρίλια. Πως προέκυψε η πρόταση από την Ρωσία;

«Ενας Ελληνας ατζέντης με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε αν θέλω να πάω στη Σάμαρα. Μετά δεν ξέρω τι συνέβη, απλά με πήραν και μου είπαν ότι τελείωσε. Ύστερα από μερικές μέρες με πήρε κι ο μάνατζερ μου από τη Γεωργία, Λέβαν Σιλακάτζε και μου είπε ότι πάμε στην Κρίλια. Αυτό ήταν».

Η... τρέλα όμως δεν τελειώνει εκεί. Στην πορεία η Τσέλσι έκανε το τηλέφωνό σου να χτυπήσει. Τι έγινε ακριβώς;

«Ο διευθυντής της Τσέλσι με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας με είχε παρακολουθήσει, ενώ άρεσα επίσης και στο Μουρίνιο. Λόγω του τραυματισμού του Τιμπό Κουρτουά, ο σύλλογος έψαχνε για τερματοφύλακα και με ήθελαν. Δεν μπορώ να πάω στην Αγγλία λόγω του ότι η εθνική μου ομάδα δεν είναι στις πρώτες 70 ομάδες της κατάταξης της FIFA. Το γνώριζα αυτό διότι όταν έσπασα το συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό, είχα πρόταση από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Όμως, το πρόβλημα αυτό δεν μου επιτρέπει να πάω στην Αγγλία».

Υπάρχει περίπτωση να πας το Γενάρη;

«Υπάρχει ακόμη ελπίδα να πάω στην Τσέλσι, ελπίζω με τη βοήθεια του Θεού να πάνε όλα καλά. Ήμουν πολύ πολύ χαρούμενος που ένας τόσο μεγάλος σύλλογος και προπονητής με ήθελαν. Τρεις μέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ».

Στην Ελλάδα είχες προπονητές τους Γκατούζο, Αναστόπουλο και λίγο τον Μάρκο Σίλβα. Η γνώμη σου;

«Ο "Ρίνο" είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, με μεγάλη καρδιά, ήθελε ο κάθε παίκτης του να παίζει με πάθος και καρδιά. Οι συνεργάτες του επίσης ήταν πολύ καλοί, ειδικά ο Γκαετάνο Πετρέλι, ο προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο καλύτερος με τον οποίο έχω δουλέψει. Με δίδαξε πολλά πράγματα και θέλω να ευχαριστήσω τον Γκατούζο γι αυτούς τους σπουδαίες έξι μήνες που περάσαμε.

Ο Αναστόπουλος επίσης είναι σπουδαίος, με πρότεινε στον Ολυμπιακό. Είναι πολύ μεγάλο όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θέλω να τον ευχαριστήσω όπως και τον Σάκη, τον προπονητή τερματοφυλάκων που είχα για τους επόμενους έξι μήνες. Για το Μάρκο Σίλβα δεν μπορώ να πω πολλά, γιατί δούλεψα μαζί του ελάχιστα, όμως πιστεύω ότι είναι επίσης ένας καλός προπονητής».

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

«Ναι, γιατί όχι;»


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :