Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΡΑΣΤΙΟ «ΜΠΑΜ» ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!


Μια εξέλιξη που βάζει "φωτιά" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ προέκυψε σήμερα και αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sportdog.gr".

Εδώ και λίγο καιρό είναι γνωστή η κόντρα ανάμεσα στην FIBΑ και την Euroleague Basketball και σήμερα έγινε γνωστό ότι η πρώτη είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μέχρι τέλους την επιθυμία της για δημιουργία του Basketball Champions League που αναμένεται να οδηγήσει σε... σχίσμα με την Ευρωλίγκα!

Κάτι τέτοιο προέκυψε σήμερα από τη συνάντηση στη Ρώμη ανάμεσα στην FIBA και τις ομοσπονδίες της Ιταλίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Τουρκίας, Γαλλίας και Γερμανίας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ένημέρωσε τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες ότι το σχέδιο της δημιουργίας του Basketball Champions League θα προχωρήσει κανονικά από τη νέα σεζόν, κάνοντας λόγο για την δημιουργία ενός υπερεθνικού υπερ-πρωταθλήματος που θα δεσμεύει 11 ομάδες top επιπέδου για τα επόμενα 10 χρόνια!

Παρεμπιπτόντως, οι ομάδες που θα προτιμήσουν να συνεχίσουν με την Euroleague Basketball και να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της Euroleague και του Eurocup κινδυνεύουν με διαγραφή από τα εθνικά τους πρωταθλήματα που διεξάγονται υπό την αιγίδα της FIBA!

Θυμίζουμε πως οι 11 ομάδες που συμφώνησαν σε ένα νέο μοντέλο της Euroleague είναι οι Ολυμπιακός, Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχα, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Φενέρ, Λαμποράλ, Μακάμπι, Ρεάλ και Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει ακόμα θέση.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :