Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΑΚΟΜΑ... ΙΔΡΩΝΕΙ Ο ΙΤΟΥΔΗΣ ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ 80-20! ΤΣΣΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 92-85


Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ των εκατομμυρίων, αλλά και σε μία απίστευτα εχθρική διαιτησία, ο Ολυμπιακός έπεσε… ηρωικά στη Μόσχα, γνωρίζοντας την ήττα με 92-85.

Οι ερυθρόλευκοι κατέθεσαν και τη… ψυχή τους στη Μόσχα, αλλά η ΤΣΣΚΑ που είχε τη διαιτησία στο πλευρό της, τουλάχιστον με 80-20, ήταν αυτή που πήρε τη νίκη, με τον Δημήτρη Ιτούδη να... ιδρώνει ακόμα από το φόβο μιας επικής ανατροπής του Θρύλου, αν τον άφηναν φυσικά οι διαιτητές να την κάνει!

Πρώτος σκόρερ για τους πρωταθλητές ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 19 πόντους, με τον Ντάνιελ Χάκετ να είχε 17 και τους Χάντερ και Σπανούλη να προσθέτουν από 15 πόντους ο καθένας.

Από την «ομάδα του στρατού» κορυφαίοι ήταν οι Τεόντοσιτς και Ντε Κολό με 21 και 19 πόντους αντίστοιχα.


Στα καθαρά αγωνιστικά...

Στατικός και αργός στην επίθεση και χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση, με την ΤΣΣΚΑ να καταφέρνει να προηγηθεί 7-2 σε τρία λεπτά. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπλόκαραν τους Ρώσους και με σωστές επιλογές στην επίθεση, κατάφεραν να μείνουν στο ματς (9-7) στα μισά. Όμως, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να... απαντήσουν με καλές άμυνες. Από τη μία, ανάγκασαν τους ερυθρόλευκους να σουτάρουν άστοχα από την περιφέρεια, ενώ από την άλλη ο Κουρμπάνοφ δεν είχε… αντίπαλο, με τη διαφορά να πηγαίνει στο +8, περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στον εναπομείναντα χρόνο, ο Πρίντεζης ήταν αυτός που πήρε τον Θρύλο στις πλάτες του και στο τέλος η διαφορά μειώθηκε στους τρεις (18-15).

Πολύ νωθρά μπήκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να το… πληρώσει ξανά, καθώς η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε και πάλι στο +8 (25-17). Μάλιστα, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να σκοράρουν δύσκολα οι Ρώσοι πήγαν στο +11 (33-22) στα μισά, χτυπώντας μέσα στη ρακέτα με τους Χάινς και Φρίλαντ. Οι Πρίντεζης και Λοτζέσκι μείωσαν σε 33-27, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν και πάλι τις λύσεις για το νέο +11 (38-27). Οι ερυθρόλευκοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να παραμείνουν στο ματς και τελικά δεν άφησαν τη διαφορά να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 41-33.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δεκάλεπτα, στο ξεκίνημα του τρίτου, ο Ολυμπιακός μπήκε εξαιρετικά. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έτρωγαν… σίδερα στην άμυνα και έτσι έτρεξαν ένα 8-0 για την ισοφάριση (41-41). Στη συνέχεια, ο Σπανούλης ενεργοποιήθηκε για τα… καλά (τόσο δημιουργικά, όσο και επιθετικά), κρατώντας την ομάδα του σε απόσταση ενός καλαθιού (49-47), ενώ με τρίποντο του Στρόμπερι οι ερυθρόλευκοι πέρασαν μπροστά (49-50) στα μισά. Η... «απάντηση» των Ρώσων ήταν ο Χίγκινς, ο οποίος με πέντε δικούς του πόντους έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του (54-50), ενώ τον ακολούθησε ο Τεόντοσιτς για το νέο +8 (60-52). Από το σημείο αυτό και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την υπέρ τους διαφορά στα ίδια επίπεδα (66-58), με το τρίποντο του Χάκετ στη λήξη του χρόνου να διαμορφώνει το 66-61.

Ο Ολυμπιακός πλησίασε στους τέσσερις πόντους (69-65) στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου και με τον Χάκετ να παίρνει… φωτιά, η διαφορά πήγε ακόμη και στους τρεις (73-70). Στη συνέχεια, ανέλαβαν... δράση οι διαιτητές (που σφύριζαν φουλ έδρα σε όλο ματς!), αλλά και η αστοχία των ερυθρόλευκων, που έδωσαν την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να συντηρεί τη διαφορά της (77-72) και να την φτάνει ακόμη και στο +9 (83-74), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος. Χρόνος πλέον δεν υπήρχε για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου (φρόντισαν ιδιαίτερα για αυτό και οι διαιτητές) ώστε να κάνει την ολική ανατροπή, με αποτέλεσμα να προσέχει περισσότερο τη διαφορά και να γνωρίζει την ήττα με το τελικό 92-85, με τον Ιτούδη πάντως να φοβάται τον Θρύλο που δεν τα παράτησε ποτέ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 41-33, 66-61, 92-85

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 19 (1), Κουλάγκιν, Τεόντοσιτς 21 (3), Φριντζόν 3 (1), Νίκολς, Τζάκσον 3, Φρίλαντ 8, Βοροντσέβιτς 1, Χίγκινς 12 (2), Χριάπα 4, Κουρμπάνοφ 11, Χάινς 10.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ, Χάντερ 15, Παπαπέτρου, Σπανούλης 15 (1), Στρόμπερι 9 (1), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 19 (1), Μάντζαρης, Χάκετ 17 (3), Λοτζέσκι 10 (2).


Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :