Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ... ΑΥΛΩΝΙΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!


Ο Τάσος Αυλωνίτης μιλά για όλους και για όλα στο Gazzetta.gr. Τι λέει για Μάρκο Σίλβα, για την μεταγραφή του, για την δουλειά στο Ρέντη και την φετινή σεζόν.

Αναλυτικά..,

Ο Τάσος Αυλωνίτης έχοντας κάνει και το ντεμπούτο του με την φανέλα της Στουρμ Γκρατς μιλάει για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, την δουλειά στις προπονήσεις με τον Μάρκο Σίλβα, την σχέση του με τον Πορτογάλο και την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας αλλά και την απογοήτευση μετά την βραδιά στο Φάληρο με την Άρσεναλ αλλά και τα αδικοχαμένα θύματα της Θύρας 7.

Πιο αναλυτικά:

- Τάσο άνοιξε για σένα ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου. Είναι η Στουρμ Γκρατς. Με καινούριες εμπειρίες και την πρώτη σου παρουσία στο πρωτάθλημα και με πολύ καλά δείγματα. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

Ναι όντως. Είναι πολύ θετικά τα πράγματα. Εδώ σίγουρα είδα άλλη νοοτροπία και έναν άλλο πολιτισμό. Έχω ήδη προσαρμοστεί στην ομάδα και με βοήθησαν όλοι σε αυτό. Μπήκα αμέσως στο κλίμα. Έπαιξα και το πρώτο μου παιχνίδι και κατά γενική ομολογία πήγα πολύ καλά και αυτό με ευχαριστεί. Όπως πολύ καλά πήγε και ο Μπάμπης σε αυτό το ματς (σ.σ. ο Λυκογιάννης). Είναι ένα καλό ξεκίνημα για μένα.

- Πως προέκυψε το ενδιαφέρον των Αυστριακών για σένα;

Έβλεπα πως δεν θα είχα τα λεπτά συμμετοχής που θα ήθελα. Ο κ. Σίλβα δεν ήθελε να φύγω. Το είχαμε κουβεντιάσει κιόλας, όμως μου είχε πει πως δεν θα είχα τα λεπτά συμμετοχής που θα ήθελα. Υπήρξε αυτό το ενδιαφέρον από την Στουρμ Γκρατς, μόλις τους έφυγε παίκτης από την Φούλαμ. Με είχαν τσεκάρει, ψάχτηκαν για μένα και έτσι βρέθηκα εκεί. Ήθελα να παίζω πολύ περισσότερο και στην Αυστρία μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα.

- Έχει περάσει από το μυαλό σου το να συνεχίσεις και του χρόνου στην Στουρμ Γκρατς;

Ναι. Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Γνωρίζω πως υπάρχει μία κουβέντα για οψιόν αγοράς. Θα γίνει μέσα στον μήνα μία τέτοια συζήτηση. Από την Στουρμ μου έχουν πει πως υπάρχει η διάθεση και η πρόθεση να με αγοράσουν από τον Ολυμπιακό. Δεν πρόκειται να πω 'όχι' σε μία τέτοια προοπτική. Εφόσον τα βρουν και οι δύο ομάδες και ανάλογα με το τι προϋποθέσεις θα υπάρχουν στον Ολυμπιακό για την επιστροφή μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα στο να συνεχίσω στην Στουρμ.

- Πιάνομαι από την τοποθέτησή σου για την άποψη του Μάρκο Σίλβα, που δείχνει ότι ουσιαστικά ήταν σαν να έφυγες την τελευταία στιγμή.

Ναι. Ήταν κάτι που έγινε πολύ γρήγορα και όντως την τελευταία στιγμή. Ο κόουτς μου είπε πως ήθελε να μείνω, από την άλλη όμως χαρακτήρισε άκρως σεβαστό ότι ήθελα να πάω κάπου που θα παίζω. Το ήξερα από την αρχή. Δεν μπορούσα να δεχθώ πως θα ήμουν 4ος στόπερ στην Ελλάδα ως επιλογή και 5ος στην Ευρώπη. Δεν με κάλυπτε αυτό. Ένιωθα πως έμενα πίσω. Πως με πήγαινε πίσω.

- Προσωπικά τι είναι αυτό που κρατάς από την συνεργασία σου με τον Σίλβα;

Το πλέον σημαντικό που εμφύσησε σε μένα και σε όλη την ομάδα ήταν η νοοτροπία του νικητή. Μας την έβαλε στο... πετσί μας στον Ρέντη. Την έβαλε για καλά μέσα μας αυτήν την λογική. Να μπαίνεις συνέχεια σε κάθε ματς για να κερδίσεις και να κάνεις τα πάντα γι' αυτό. Θα πρέπει να ξέρετε πως μας κρατούσε σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Γινόταν πολλή και έξτρα δουλειά στους παίκτες που έμεναν εκτός αποστολής και γενικά εκτός πλάνων. Ο κ. Σίλβα δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Και τις ημέρες των αγώνων που εμείς ήμασταν εκτός, είχε πολλή προπόνηση. Μπορώ να σου πω πως στο τέλος μπορεί και να ήμασταν πιο προπονημένοι από τους βασικούς και όσους έπαιζαν.

- Τι άλλαξε στην δουλειά στην άμυνα στον Ρέντη; Πως δούλευε πάνω στο ανασταλτικό κομμάτι ο κόουτς;

Δούλευε πολύ στο τακτικό κομμάτι και γενικά την άμυνα αλλά και την ομάδα. Με πίεση ψηλά. Ήθελε εξαρχής πολύ ψηλά την άμυνα και να μην υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές μας. Ζητούσε ασφυκτική πίεση προς τους επιθετικούς. Δούλευε και χωριστά την άμυνα και την λειτουργία της αλλά και μέσα στο διπλό που το σταματούσε όποτε ήθελε να αλλάξει κάτι. Σε πολλές περιπτώσεις όμως δούλευε ξεχωριστά την άμυνά του. Όταν αυτό το κάνεις κάθε μέρα, ψηλά την άμυνα συνέχεια και κοντά τις γραμμές και ζητάς από τους παίκτες σου να πηγαίνουν πρώτοι στην άμυνα και να μην αφήνουν τον φορ να ανασάνει, αυτό φέρνει βελτίωση. Διαρκή βελτίωση σε όλους μας. Και όταν αυτό το έχεις διαρκώς σαν λογική και το καθιερώνεις και το εφαρμόζεις μέσα από τους αγώνες γίνεσαι συνεχώς πιο καλός.

- Από τον φετινό Ολυμπιακό των σούπερ επιδόσεων και μίας πολύ καλής σεζόν τι κρατάς και ενόψει της συνέχειας;

Το αήττητο σίγουρα το κρατάω. Είναι κάτι για το οποίο ως ομάδα έχουμε δουλέψει πολύ. Τα παιδιά που παίζουν δίνουν τα πάντα. Προσωπικά δεν πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα χάσει κάποιο ματς μέχρι το τέλος της σεζόν. Και γενικά πιστεύω πως δεν μπορεί να χάσει ματς στην Ελλάδα. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και στο τέλος περιμένω να πανηγυρίσουμε το νταμπλ και λέω πανηγυρίσουμε γιατί και εγώ ακόμα νιώθω μέλος αυτής της ομάδας. Είμαι επίσης σίγουρος πως θα περάσουμε την Άντερλεχτ. Με την ποιότητά μας και με λίγη τύχη μπορούμε να την αποκλείσουμε και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη.

- Όλο αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός βγάζει μία εικόνα μίας ομάδας με αποδυτήρια με εξαιρετικό κλίμα. Αυτό έχει να κάνει με τον προπονητή κατά την γνώμη σου;

Δεν είναι μόνο θέμα προπονητή. Ήμαστε όλοι καλά παιδιά. Όσοι βρεθήκαμε φέτος στον Ολυμπιακό είμαστε πολύ καλοί χαρακτήρες και πάντα βάζαμε την ομάδα πάντα πάνω από το... εγώ. Για να έχεις πολύ καλά αποδυτήρια, όπως ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να έχεις και τον σωστό προπονητή αλλά και τους κατάλληλους χαρακτήρες. Που να θέλουν το καλό όλης της ομάδας και μόνο αυτό. Έχουμε και καλούς αρχηγούς, που μας κρατούσαν ενωμένους.

- Σε πάω αρκετά πίσω και την δύσκολη εκείνη βραδιά με την Άρσεναλ. Πως ήταν το κλίμα στην ομάδα με δεδομένο πως είχατε κάνει τόσο μεγάλη προσπάθεια να περάσετε στην επόμενη φάση του Champions League; Το ρωτάω διότι φτάσατε ένα βήμα πριν από μία μεγάλη πρόκριση.

Υπήρξε μεγάλη απογοήτευση. Είναι γεγονός αυτό. Ξέραμε όμως και ξέρουμε πως έτσι είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Είναι και η ήττα μέρος του. Στα αποδυτήρια μίλησαν οι αρχηγοί, δίνοντας αμέσως το σύνθημα πως όλοι πρέπει να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά και είχαν δίκιο. Δεν μπορείς να αφήσεις μία ήττα να σε πάει πίσω, όσο σκληρή και εάν είναι. Γιατί εάν το επιτρέψεις δεν θα μπορέσεις να προχωρήσεις ποτέ ως ομάδα. Θα μείνεις γενικά πίσω. Η αλήθεια είναι πως είχαμε πιστέψει πως θα περνούσαμε μετά από τέτοια προσπάθεια. Μετά τα πολύ μεγάλα διπλά με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ειδικά με την Άρσεναλ όλοι μας το πιστεύαμε. Και μπορεί να φάνηκε πως χάσαμε εύκολα αλλά δεν ήταν έτσι. Τα παιδιά πάλεψαν πολύ σκληρά και δεν τους βγήκε το ματς.

Υπήρξε αυτή η αλλαγή συναισθημάτων. Από την χαρά στην λύπη. Όμως η ομάδα αυτή είναι πολύ σοβαρή και μπορεί να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.

- Κλείνοντας θα ήθελα να στείλεις και το δικό σου μήνυμα για τα αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7.

Είναι ένα γεγονός που έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη όλων μας. Θα είναι για πάντα εκεί. Στο μυαλό μας. Εμείς ως Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού το μεταφέραμε συνέχεια αυτό στους ξένους παίκτες που έρχονταν στον σύλλογο για να καταλάβουν την αξία του και το τι σημαίνει για όλους. Την σημασία του για την ομάδα. Ήταν συγκλονιστικές στιγμές αυτές διότι μιλάμε για μία μεγάλη τραγωδία. Κανείς δεν πρόκειται να τα ξεχάσει αυτά τα παιδιά. Και ο κόσμος θα είναι πάντα εκεί για να μας τα θυμίζει κάθε χρόνο και ειδικά τέτοιες ημέρες. Πάντα τέτοιες στιγμές σε κάνουν να θέλεις να βγεις πιο δυνατός και να θέλεις να παίξεις πολύ καλά και να κερδίσεις και γι' αυτά τα παιδιά που χάθηκαν.


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :