Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : Ο ΑΜΠΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ!


Τρομερή κριτική έξω από τα δόντια από τον Νίκο Αλέφαντο στη στήλη του στο SportDog για ντέρμπι, Παναθηναϊκό! Ποιους παίκτες ξεσκίζει και για ποιο λόγο; Tι συμβουλεύει τον Σαββίδη;

Αναλυτικά:

Ο Ολυμπιακός έκανε άσχημο παιχνίδι, δεν ήταν καλός, μπορώ να πω ότι ήταν κακός για Ολυμπιακό με τις απαιτήσεις που έχουμε. Περίμενε ο κόσμος να δει ένα καλό ματς, μία άνετη νίκη, και τελικά είδε κακό ποδόσφαιρο και ζόρι. Έφυγε κρύος ο κόσμος. Ήταν κακός ο Ολυμπιακός σε όλες τις γραμμές. Ο δε Φορτούνης έκανε το χειρότερό του ματς.

Καλά, ο Ιντέγε, τα έχω πει πολλές φορές, όταν τον υμνούσαν οι άλλοι. Δεν ξέρει μπάλα. Εγώ θέλω το σέντερ φορ να ξέρει μπάλα, να ντριμπλάρει, να αναστατώσει, να πάρει και προσωπικές ενέργειες. Και τα γκολ του πολύ λίγα. Για Ολυμπιακό που τους περνάει όλους με 20 και 30 βαθμούς στο πρωτάθλημα, τα γκολ του σέντερ φορ του είναι λίγα.

Ο Πάρντο δυσκολεύεται στο γκολ και ο Ντουρμάζ δεν τράβηξε. Η μπροστινή γραμμή λοιπόν δεν τράβηξε, και τα χαφ δεν τράβηξαν λόγω Φορτούνη αλλά και λόγω του νεαρού Σέρβου. Καλό ταλέντο αλλά δεν τον βλέπω για αμυντικό χαφ. Ήθελα να τον δω σε δύσκολο παιχνίδι. Τον είδα λοιπόν με τον ΠΑΟΚ και τώρα μπορώ να μιλήσω. Είναι αργός και δεν είναι ο σκληρός να σου κόψει. Άμα παίξεις με καλή ομάδα και σε τρέξει, δεν φαίνεται ο μικρός. Προτιμώ τον Κασάμι δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς ξεκάθαρα.

Ποτέ δεν πήρε ο Ολυμπιακός το κέντρο από τον ΠΑΟΚ, φαίνονταν πιο γρήγοροι και πιο τρεχαλατζήδες οι του ΠΑΟΚ στο κέντρο. Ειδικά αυτός ο Τσίμιροτ μου άρεσε πολύ. Γρήγορος.

Καλός ο Χατζηισαϊας που πήρανε από τον Πανιώνιο, το είχα πει και όταν τον πήραν, μου αρέσει. Καλό κορμί και γρήγορος για στόπερ.

Τον ΠΑΟΚ τον περίμενα χειρότερο. Κράτησε στην άμυνα και στο κέντρο. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι αυτό που πάλι μόνο εγώ έλεγα κόντρα σε όλους, ο Αθανασιάδης και ο Μπερμπάτοφ. Πονάς στο φορ, πονάς στον άξονα. Πώς θα κάνεις αιφνιδιασμό με αυτά τα βαρίδια.

Από τη μία με αργό φορ που δεν ξέρει μπάλα όπως ο Αθανασιάδης, και από την άλλη με παλαίμαχο αργό όπως ο Μπερμπάτοφ. Ξέχασέ το να παίξεις γρήγορο ποδόσφαιρο μοντέρνο. Είσαι νεκρός.

Δείτε τη Λέστερ για παράδειγμα στην Αγγλία πώς παίζει. Είχα κάνει σε μια στήλη την ανάλυση της Λέστερ και είχα πει ότι δεν ήταν τυχαίο και ότι θα αντέξει. Την ξέσκισε λοιπόν τη Μάντσεστερ Σίτι εκτός έδρας! Διότι παίζει έξυπνα, 4-5-1 με ένα φορ εκτελεστή γκολτζή παικταρά, με τα εξτρέμ να βγαίνουν χείμαρρος και με έναν παίκτη πίσω από το φορ, αλλά όταν αμύνονται να κλείνουν όλοι πίσω από τη σέντρα σαν βεντάλια. Εκπληκτικοί είναι. Πολύ κοντά οι γραμμές, στα 4 μέτρα! Διπλή ζώνη άμυνας με αλληλοκαλύψεις. Την ξεφτίλισε τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο ΠΑΟΚ άμα θέλει ο Σαββίδης να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, πρέπει να βάλει πολλά λεφτά να φέρει 3 πραγματικούς παικταράδες σε θέσεις που πονάει. Πρώτα απ΄ όλα σέντερ φορ. Έπειτα σεντερμπακάρα. Παικταρά επίσης οργανωτή στα χαφ. Και άλλες μεταγραφές θέλει, αλλά είπα τις 3 θέσεις που πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις.

ΑΕΚ δεν είδα γιατί πήγα στο Καραϊσκάκη. Ακούω όμως κριτική γιατί δεν έβαλε τον Μπουανανότε ο προπονητής της ΑΕΚ. Έλα ρε με τον Μπουονανότε, έτσι είναι οι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά;

Πάμε τώρα στον Παναθηναϊκό να πούμε αλήθειες. Μάλλον δεν ξέρουν ποδόσφαιρο σε αυτήν την ομάδα. Ειλικρινά σας το λέω, έχω χάσει το μπούσουλά μου. Μόνο αυτός ο Βραζιλιάνος που πήρανε πίσω μου άρεσε. Κατά τα άλλα, αυτοί αυτοκτονούνε με τα λάθη που κάνουν.

Βλέπω λοιπόν απέναντι στην Ξάνθη έναν Παναθηναϊκό που ήταν χειρότερος από την Ξάνθη από το πρώτο λεπτό ως το 90΄. Βλέπω κεντρικό δίδυμο στα χαφ Ζέκα με Λαγο. Ο ένας χειρότερος από τον άλλο σε ό,τι αφορά την πάσα. Ποιος θα μεταφέρει την μπάλα; Βλέπω επίσης στα χαφ τον Πέτριτς να παίζει στο ρόλο του Φορτούνη! Ναι, αλλά ο Φορτούνης είναι ταχύτατος ενώ ο Πέτριτς είναι αργός και μεγάλος σε ηλικία, και έπαιζε μία ζωή φορ.

Ακούστε λοιπόν τι γινόταν. Παραμάζωμα τους έπαιρναν τους 3 αυτούς του Παναθηναϊκού οι 4 της Ξάνθης με το 4-4-2! Και βοηθούσαν ωραία τα χαφ της Ξάνθης οι μπακ της επίσης.

Εσύ είχες τον Καλτσά στα πλάγια, τον Βιγιαφάνες από την άλλη και τον Κλωναρίδη φορ. Αν σας έλεγαν πριν μερικά χρόνια ότι αυτή θα ήταν η μπροστινή γραμμή του ΠΑΟ θα πέφτατε κάτω. Ο Βιγιαφάνες πρώτα απ΄ όλα είναι αργός, δεν είναι για να παίζει πτέρυγα, αυτόν έπρεπε να βάλεις στη θέση του Πέτριτς. Δεν έχει παίκτες ο Παναθηναϊκός για να πλευροκοπήσει. Ήταν ανύπαρκτος ο Παναθηναϊκός επί 90 λεπτά. Είδα μεγάλες παραφωνίες σε αυτήν την ομάδα.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :