Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΕΡΙΞΕ... ΒΟΜΒΑ Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ! (ΡΗΟΤΟ)


Συνέντευξη στο goal.com παραχώρησε ο Ρομπέρτο, ο οποίος αναφέρθηκε στα έκτροπα της Τούμπας και στο γεγονός πως τα επεισόδια είχαν αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε επίσης στην πορεία της ομάδας στην Ευρώπη, στο ελληνικό πρωτάθλημα, στον Πουλίδο, στην Ελλάδα και σε άλλα πολλά τα οποία συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και σε έναν παλιό γνώριμο της ομάδας.

Επιπλέον... έριξε και τη βόμβα του, που ίσως δείχνει την απογοήτευσή του για όσα γίνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον έχουν κουράσει, λέγοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: "Σίγουρα είναι σημαντικό πως είναι μια μεγάλη ομάδα, κατακτά τίτλους, συμμετέχει στην Ευρώπη, αλλά πιστεύω πως ίσως είναι ώρα να κλείσει ένας κύκλος και να αρχίσει κάτι καινούριο."

Αναλυτικά η συνέντευξή του

-Τι έγινε στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός την Τετάρτη;

Δυστυχώς, φαίνεται πως αυτά τα φαινόμενα είναι φυσιολογικό όταν συμβαίνουν. Σαν παιχνίδι ήταν καλό. Προηγήθηκαν, μετά αντεπιτεθήκαμε, υπήρχε μεγάλη ένταση και μεγάλος σεβασμός ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αλλά στο 84ο λεπτό υπήρξε μια αμφισβητούμενη φάση και θεώρησαν πως έγινε πέναλτι. Ο ρέφερι σφύριξε και η αντίδραση ήταν να μπουν οι οπαδοί στο γήπεδο και να αρχίσουν να πετάνε διάφορα αντικείμενα. Ό,τι έχουμε δει κι άλλες φορές να γίνεται.

-Πρέπει να φοβήθηκες, σωστά;

Εμείς οι παίκτες είμαστε προστατευμένοι, αλλά τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει μια πέτρα να σε χτυπήσει στο κεφάλι. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, το μίνιμουμ που μπορείς να κάνεις, είναι να πας στα αποδυτήρια και να τους αφήσεις έξω να παλεύουν. Δεν είναι ευχάριστο αυτό.

-Έχεις συνηθίσει την ελληνική κόλαση;

Αυτό λέω στους ανθρώπους. Το χειρότερο είναι πως όταν έρχεσαι, εντυπωσιάζεσαι, αλλά μετά τα συνηθίζεις σαν να είναι φυσιολογικό. Αλλά δεν είναι. Με τον καιρό, περνάς τέτοιες καταστάσεις και δεν δίνεις μεγάλη σημασία, αλλά πρέπει να δώσεις. Δυστυχώς, συνηθίζεις τέτοια πράγματα.

-Στα αγωνιστικά τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Στο πρωτάθλημα είστε κυρίαρχοι

Κάναμε πολλά πράγματα φέτος. Σπάσαμε το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών. Αναδειχτήκαμε πρωταθλητές, χάνοντας μόνο ένα ματς και φέρνοντας μια ισοπαλία. Και πήραμε το πρωτάθλημα τόσο νωρίς, όσο κανείς άλλος. Κερδίσαμε με 1-2 στον ημιτελικό του Κυπέλλου και σκεφτόμενοι τι έχουμε κάνει, η σεζόν μας είναι σπουδαία.

-Το μόνο «αλλά» είναι ο αποκλεισμός από την Άντερλεχτ στο Europa League;

Στο τέλος ο καθένας φτάνει στα όριά του. Και κερδίζοντας την Άρσεναλ, ανταγωνιζόμενοι την Μπάγερν και κερδίζοντας και τα δύο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, φέραμε υψηλές προσδοκίες. Είχαμε δύο μεγάλες απογοητεύσεις φέτος, που δεν περάσαμε την Άρσεναλ στην ισοβαθμία και όταν αποκλειστήκαμε στο Europa League. Η δεύτερη ήταν πιο οδυνηρή γιατί η ομάδα ήταν προετοιμασμένη να προχωρήσει στο Europa League. Αλλά τίποτα στην Ευρώπη δεν σου εγγυάται πως όλα θα πάνε καλά.

-Πώς βλέπεις το Champions League;

Στο Champions League σταυρώνεις τα χέρια σου. Και στο Europa ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους καλύτερους. Είναι στο ίδιο επίπεδο με το Champions League. Οι ομάδες σφίγγουν τις ζώνες τους και λένε "εδώ είμαστε" και βρίσκονται όλες εκείνες που αναμένονταν... εκτός από εμάς.

-Πώς ζεις την κατάσταση στην Ελλάδα με την κρίση;

Είναι μια περίπλοκη κατάσταση. Η οικονομία της χώρας είναι βασική για το μέλλον σε όλες τις δραστηριότητες και λογικά παίρνει τη σημασία που έχει. Υπήρχαν στιγμές μεγάλης αβεβαιότητας και οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι να περιμένουν. Δεν ήξεραν πώς θα είναι το μέλλον τους, οι οικονομίες τους, τα χρήματά τους... Δόξα τον Θεό πέρασε γρήγορα. Επιβλήθηκαν τα Capital Controls και οι άνθρωποι άρχισαν να εγκλιματίζονται σε έναν τρόπο ζωής από τη δυσκολία να πληρώνουν μετρητά. Σταδιακά, υπήρξε σταθεροποίηση. Η οικονομία της Ελλάδας παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, αλλά οι άνθρωποι έδιωξαν τον φόβο τους και έμαθαν να προσαρμόζονται σε αυτό το σύστημα, όπως συνέβη σε άλλες χώρες που υπέφεραν αυτόν τον καιρό.

-Στο Champions League μείνατε έκπληκτοι από έναν παίκτη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Μου άρεσαν σαν ομάδα. Όταν τους αντιμετωπίσαμε έδειξαν καλό σύνολο. Είχα συμπαίκτη τον Μασάντο και μου έκανε έκπληξη πώς σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε ο ηγέτης της ομάδας.

-Πώς βλέπεις τον Άλαν Πουλίδο;

Είναι ένας δυνατός παίκτης που ήρθε να ζήσει σε μια άλλη κατάσταση από εκείνη του Μεξικού. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό, πιο δύσκολο. Εδώ άρχισε από το μηδέν και προσαρμόζεται καλά. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και μεγάλες προοπτικές. Στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν έχει μεγαλύτερο ρόλο και πιστεύω πως θα έχει μεγάλη εξέλιξη. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι οι άλλοι επιθετικοί του Μεξικού, αλλά θεωρώ πως έχει πιθανότητες να κληθεί στην εθνική ομάδα.

-Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ισπανία;

Ναι, είναι φιλοδοξία μου και μου λείπουν πολλά πράγματα. Θα ήθελα να επιστρέψω σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Βρίσκομαι σε μια ομάδα που βιώνει μια διαφορετική πραγματικότητα από άλλες. Σίγουρα είναι σημαντικό πως είναι μια μεγάλη ομάδα, κατακτά τίτλους, συμμετέχει στην Ευρώπη, αλλά πιστεύω πως ίσως είναι ώρα να κλείσει ένας κύκλος και να αρχίσει κάτι καινούριο. Δεν ξέρω αν θα είναι στην Ισπανία, εξαρτάται από τις προτάσεις που θα έχεις. Όμως θα ήθελα να επιστρέψω εκεί σε ένα σπουδαίο πρωτάθλημα.

-Οπότε ο ατζέντης σου θα έχει δουλειά το καλοκαίρι;

Ποτέ δεν ξέρεις. Όπως δεν ήξερα όταν ήρθα στην Ελλάδα πως θα μείνω για τρία χρόνια. Αν υπάρχει ενδιαφέρον, θα το εξετάσουμε.

-Ποιοι οι άμεσοι στόχοι σου;

Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο (προς το παρόν έχει διακοπεί). Είμαστε στα ημιτελικά όπου αντιμετωπίσαμε τον ΠΑΟΚ και στον τελικό θα βρούμε την ΑΕΚ ή τον Ατρόμητο (αν γίνουν οι αγώνες ποτέ), δηλαδή μία ακόμη καλή ομάδα. Όσο για το καλοκαίρι, ελπίζω η Ισπανία να κατακτήσει το Euro».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :