Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

«ΑΥΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΚΤΟΡ»!


Ο Alex Centeno ρεπόρτερ της Λα Κορούνια στην «La Voz de Galicia», αναλύει στο gazzetta.gr το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας που προπόνησε πέρσι ο νέος κόουτς του Ολυμπιακού.

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

Η αλήθεια είναι πως στην περίπτωση του το δείγμα γραφής ίσως και να μην αρκεί. Υπάρχει μόνο μία σεζόν για να αναλύσεις και να διαβάσεις, προσπαθώντας να βγάλεις συμπεράσματα για το ποδόσφαιρο που μπορείς να περιμένεις από την ομάδα που θα χτίσει ο Βίκτορ Σάντσεθ. Μία χρονιά στη Λα Κορούνια και τέλος. Οσο και να έχεις παρακολουθήσει λοιπόν το ισπανικό ποδόσφαιρο πέρσι, δεν γίνεται να έχεις την ίδια εικόνα με έναν ρεπόρτερ της ομάδας. Ετσι απευθυνθήκαμε στον Alex Centeno της «La Voz de Galicia» και εκείνος μας έδωσε τα φώτα του...

Τι είδους παιχνίδι προτιμάει και γιατί; Επαιξε έτσι από επιλογή ή ανάγκη; Πόσο προετοιμάζει τις αναμετρήσεις, πόσο μεθοδικός είναι και εάν αυτό του βγαίνει στην πράξη. Αυτά και άλλα διάφορα ενδιαφέροντα στην ανάλυση που ακολουθεί από τον ρεπόρτερ της Ντεπορτίβο:

«Για αρχή να πούμε αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Δεν έχει ένα ξεκάθαρο σύστημα ν' ακολουθεί πιστά. Δεν λέω ότι αυτό είναι καλό ή κακό, αλλά αυτό συμβαίνει. Το 4-2-3-1 ήταν αυτό που παρουσίασε συχνότερα, αλλά είδαμε 4-4-2 με τους μέσους στην ευθεία (σ.σ.: αυτό δεν λειτούργησε καθόλου καλά), το 4-3-3 και το 4-3-1-2, με τον Φαΐρ συνήθως σε ρόλο πίσω από τους επιθετικούς (σ.σ.: έτσι πήρε ισοπαλία στο «Καμπ Νόου»).

Ο Βίκτορ είναι τρομερά εργατικός και προσεκτικός σε όλα όσα κάνει. Τα προετοιμάζει μεθοδικά και ασχολείται με την λεπτομέρεια. Επειδή όμως δεν λειτουργούσε καλά από ένα σημείο και μετά η επαφή του με τους παίκτες, όσα ζητούσε, δεν τα έβλεπε να συμβαίνουν στο γήπεδο. Σίγουρα ήταν απόλυτος στις απόψεις του και αυτό οδήγησε σε συγκρούσεις, αλλά συνέβη, επειδή απαιτούσε μόνο το καλύτερο και υπήρχαν κάποιοι που τεμπέλιαζαν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι υπήρχαν κάποια καλά και άλλα όχι τόσο. Θα τον χαρακτήριζα αμυντικογενή. Του άρεσε να κλείνει τους χώρους και να προσέχει πολύ. Δεν ήθελε ν' ανεβαίνουν οι πλάγιοι αμυντικοί του. Ισως αυτό να γινόταν επειδή οι πλάγιοι μπακ δεν είχαν τόσο επιθετικές αρετές (σ.σ.: Φερνάντο Ναβάρο αριστερά και Λάουρε, Χουανφράν δεξιά, με τον τελευταίο να είναι ο πιο επιθετικός). Επίσης, στο κέντρο οι Μοσκέρα, Μπόρχες, Μπεργαντίνιος και ειδικά ο πρώτος, δεν είναι οι μέσοι που τους χαρακτηρίζει η καλή κυκλοφορία.

Κατά συνέπεια η ομάδα έπαιζε συχνά με μεγάλες μπαλιές και δεν κρατούσε ιδιαίτερα τη μπάλα. Η Ντέπορ δεν έχτιζε από πίσω τις επιθέσεις της, αλλά προτιμούσε να παίρνει βάθος και να εκμεταλλεύεται με μεγάλες σέντρες την ταχύτητα των μπροστινών. Οσο ο Λούκας ήταν σε οίστρο, αυτό έβγαινε. Σταδιακά εκείνος έπεσε και οι αντίπαλοι έμαθαν να διαβάζουν το παιχνίδι της. Σε συνδυασμό και με την εσωτερική κρίση στα αποδυτήρια, άρχισαν τα αρνητικά αποτελέσματα, με το γνωστό φινάλε.

Δεν είναι δύσκολο να πεις ότι είδαμε δύο διαφορετικές εκδοχές στον ίδιο χρόνο. Δεν μπορώ λοιπόν να πω με βεβαιότητα εάν ο Βίκτορ είναι καλός προπονητής ή όχι. Εάν με διαφορετικό υλικό, θα δείξει κάτι άλλο. Πέρσι πάντως το ρόστερ της Ντεπορτίβο θεωρούνταν το όγδοο καλύτερο της La Liga. Οπότε, συμπεραίνω ότι ήταν επιλογή του αυτό το στιλ παιχνιδιού και όχι ανάγκη. Υπήρξαν πολλές φορές που άρεσε και άλλες τόσες που κατακρίθηκε. Σίγουρα όμως έδειξε ότι κατέχει το αντικείμενο, την παιδεία, τις βάσεις και εάν καταφέρει να δημιουργήσει πιο ολοκληρωμένες-σωστές συνθήκες στα αποδυτήρια, τότε δεν βλέπω τον λόγο να μην εξελιχτεί στον Ολυμπιακό».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :