Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

«ΑΝΕΤΑ 15+ Ο ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ 36, ΑΛΛΑ Ο ΜΑΡΙΝ...»!


Σε έναν άριστο γνώστη τού τουρκικού ποδοσφαίρου, τον Νίκο Κόβη, απευθύνθηκε ο SportDog για να σκιαγραφήσει το αγωνιστικό προφίλ τού Όσκαρ Καρντόσο, με βάση την εικόνα του στην Τράμπζονσπορ τις τελευταίες δύο αγωνιστικές περιόδους.

Αναλυτικά...

Ο πρώην ποδοσφαιριστής τού Παναθηναϊκού (και μέλος της ακαδημίας των "πρασίνων" για πολλά χρόνια), αναφέρθηκε με εξαιρετικά σχόλια στον Παραγουανό επιθετικό, τονίζοντας ότι έχει άνετα 15+ γκολ στη Σούπερ Λιγκ και πως μπορεί να παίζει μέχρι τα 35-36 σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό.

Ο Κωνσταντινουπολίτης παλαίμαχος χαρακτήρισε "killer" (που δε συγχωρεί τα λάθη μέσα στην περιοχή) τον 33χρονο φορ, συμπληρώνοντας, όμως, ότι χρειάζεται βοήθειες από τους εξτρέμ και τους χαφ του Ολυμπιακού για να πετύχει πολλά γκολ.

Ακόμα, αναφέρθηκε στη μεταγραφή τού Αλμέιδα στην ΑΕΚ, αλλά και στον Μάρκο Μαρίν, για την παρουσία του οποίου στον Ολυμπιακό δεν είναι τόσο... σίγουρος όσο είναι για εκείνη του Καρντόσο.

Κύριε Κόβη, ποιο είναι το σχόλιό σας για τη μεταγραφή του Καρντόσο στον Ολυμπιακό;

"Ο Καρντόσο είναι γνωστός σε όλους από την πορεία του στην Μπενφίκα. Είναι μεγάλος σκόρερ, δε χρειάζεται να πω πολλά περισσότερα εγώ, παρά μόνο η παρουσία του και η συμπεριφορά του θα βοηθήσουν πάρα πολύ τον Ολυμπιακό".

Ποια ήταν η παρουσία του στα χρόνια που βρέθηκε στην Τουρκία;

"Πέρσι η απόδοσή του δεν ήταν θετική, γι' αυτό και η ομάδα του έμεινε κάτω από την 8η θέση. Αλλά ο Καρντόσο είναι μεγάλος σκόρερ, αυτό το ξέρουν όλοι. Την πρώτη χρονιά στην Τραπεζούντα ήταν καλός, έβαζε πολλά γκολ και ανέβασε ποιοτικά την Τράμπζονσπορ. Η ομάδα που αγωνίστηκε ο Καρντόσο είναι σαν τον ΠΑΟΚ στην Τουρκία, η τέταρτη δύναμη στο πρωτάθλημα, οπότε από τη στιγμή που τερμάτισε κάτω από την 8η θέση την περασμένη αγωνιστική περίοδο, καταλαβαίνεται ότι δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Κι όταν δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα σε μία ομάδα, χάνονται όλοι οι παίκτες".

Μπορεί να πετύχει πάνω από 15 γκολ στο πρωτάθλημα;

"Φυσικά μπορεί να πετύχει τόσα γκολ, αλλά θα εξαρτηθεί και από τους εξτρέμ και τα χαφ του Ολυμπιακού. Αν θα έχουν τρεξίματα, αν θα του δίνουν εκεί που χρειάζεται την μπάλα. Γιατί ο Καρντόσο είναι παίκτης για την περιοχή, κι αν δεν έχει στηρίγματα και βοήθειες από μόνος του δεν θα κάνει τα πάντα. Πρέπει να τον στηρίξει η ομάδα του. Αλλά μέσα στην περιοχή είναι πραγματικός killer, δε συγχωρεί τα λάθη".

Μπορεί να παίξει μαζί με τον Ιντέγιε στην επίθεση; Τι θα λέγατε συγκριτικά με τον Νιγηριανό επιθετικό;

"Είναι άλλος τύπος επιθετικού ο Ιντέγιε. Ο Καρντόσο δεν έχει την ταχύτητα του Ιντέγιε, αλλά έχει πολύ καλύτερη απόδοση μπροστά από την αντίπαλη εστία. Ο Καρντόσο είναι killer, ο Ιντέγιε όχι. Τώρα, για το αν θα μπορούσαν να παίξουν μαζί, αυτό φυσικά είναι θέμα προπονητή και του συστήματος που θα επιλέξει. Θα αφήσει μόνο του τον Καρντόσο μπροστά και θα έρχονται παίκτες από πίσω; Θα βάλει πλάι του τον Ιντέγιε; Αυτό μένει να το δούμε".

Η ηλικία του Καρντόσο, που είναι πλέον 33 ετών, παίζει ρόλο σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό;

"Όχι, καθόλου σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι σε άριστη φόρμα, ακόμα και 35 και 36 ετών να φτάσουν, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Έχει τέτοια ποιότητα που δεν παίζει κανέναν ρόλο η ηλικία του. Το ίδιο ισχύει και για τον Αλμέιδα της ΑΕΚ, που είναι 32 στα 33 και έπαιζε για χρόνια στην Τουρκία. Βέβαια, ο Καρντόσο είναι πιο μεγάλο όνομα από τον Αλμέιδα, δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά".

Στην Τραπεζούντα την περασμένη αγωνιστική περίοδο βρέθηκε και ο Μαρίν.

"Πήγε στην Τουρκία την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αλλά δεν πέρασε καλά. Όπως σας είπα και νωρίτερα, είχε πολλά προβλήματα η τουρκική ομάδα πέρσι, άλλαξε διοίκηση, άλλαξε πρόεδρο, είχε και καυγάδες στην προπόνηση. Δεν μπήκε στο πνεύμα, αλλά κι αυτός είναι ένας γνωστός ποδοσφαιριστής. Βέβαια, για την παρουσία του Καρντόσο είμαι σίγουρος, για τον Μαρίν, όμως, δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη εικόνα".

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :