Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

«Be Active» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να είναι υπερήφανος υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Αυτή η πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ώς στόχο την προώθηση του Αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη κατά την διάρκεια της εβδομάδας 10-18 Σεπτεμβρίου.

Ο αθλητισμός άλλωστε αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των Ευρωπαίων σε προσωπικό, κοινωνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο. Σύμφωνα με την Ευρωπαίκή Επιτροπή, περίπου 7,4 εκατ. συμπολίτες μας απασχολούνται σε εργασίες οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τον Αθλητισμό, ενώ το σύνολο του οικονομικού αποτελέσματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκού ΑΕΠ απο τον Αθλητισμό, ανέρχεται σε 294 Δις Ευρώ, με τους τομείς του Τουρισμού, του Fitness, των Media και της Εκπαίδευσης να λαμβάνουν σημαντικά οικονομικά οφέλη απο την Αθλητική Δραστηριότητα.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Commission, το 59% των Ευρωπαίων πολιτών δεν γυμνάζονται σχεδόν καθόλου ενώ το 41% επιδίδεται σε κάποια μορφή άθλησης τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Απο αυτό και μόνο το στατιστικό στοιχείο, καταλαβαίνει κανείς οτι έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε σαν Ευρωπαίοι στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα κίνητρα είναι πολύ σημαντικά. Οι ευρωπαίοι άλλωστε απαντώντας στο ερώτημα «Γιατί αθλείστε;» απάντησαν κατά σειρά προτίμησης, 62% επειδή κάνει καλό στην υγεία τους, 40% για την καλύτερη φυσική κατάστασή τους και την εικόνα τους, κατά 36% επειδή το βρίσκουν χαλαρωτικό σαν δραστηριότητα, ενώ 30% των απαντήσεων συγκέντρωσε η επιλογή οτι ασκούνται επειδή απλά τους ικανοποιεί.

Στην αντίπερα όχθη, στους λόγους που αποτρέπουν τους Ευρωπαίους απο το να ασκούνται οι απαντήσεις συγκεντρώθηκαν κατά 42% στην έλλειψη χρόνου, 20% στην έλλειψη κινήτρων, 13% λόγω ασθενειών ή κάποιας αναπηρίας και 10% στην αδυναμία κάλυψης του κόστους.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Άθλησης έχει σαν σκοπό να ενεργοποιήσει όσο περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται και να τους προτρέψει στο να κινητοποιηθούν. Άσκηση άλλωστε δεν σημαίνει απαραίτητα η εγγραφή σε κάποιο αθλητικό σύλλογο ή σε κάποιο γυμναστήριο. Η κινητοποίηση του οργανισμού μας μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και με την απόφασή μας να αφήσουμε το αυτοκίνητό μας στο σπίτι και να χρησιμοποιήσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να πάμε στη δουλειά μας, ή να κάνουμε έναν απολαυστικό περίπατο αντί για να καθήσουμε στο σαλόνι μας να δούμε τηλεόραση.

BEACTIVE λοιπόν, ας ενεργοποιηθούμε όλοι μας, και ας κάνουμε μια χάρη στον εαυτό μας...

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :

MOBILE VERSIONS