Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑΝΓΚ : ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΧΡΗΣΙΜΟΣ!


Ο 24χρονος Αμερικανός σέντερ των πρωταθλητών ετοιμάζεται για την ανεπίσημη επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά από 10 μήνες και δηλώνει στο gazzetta.gr ότι... «ο υγιής Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει τα πάντα»!

Αναλυτικά:

Ήταν δίχως αμφιβολία ο μεγάλος άτυχος της περυσινής χρονιάς. Ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του στο γόνατο (ρήξη πρόσθιου χιαστού), στον περυσινό αγώνα της 12ης Νοεμβρίου με την Εφές στην Πόλη, τον έθεσε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν και ουσιαστικά τους στέρησε έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες, πάνω στον οποίο είχε στηθεί ο σχεδιασμός του προπονητή. Ο λόγος για τον Πάτρικ Γιανγκ, που πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε 5 αγώνες της Euroleague (μ.ο. 10,8π., 5,0ρ. & 2,6κοψ. με 71,4% στα σουτ) και σε ισάριθμους στην Basket League (μ.ο. 7,6ρ. & 5,8ρ. με 76,2% στα σουτ) και μετά από πολύμηνη αποθεραπεία, δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

Αν εξαιρέσουμε ένα μικρό αποσπαστικό κάταγμα στον δείκτη του αριστερού του χεριού, που τον ανάγκασε να φορέσει νάρθηκα και να μείνει για λίγο μακριά από τις επαφές, ο απόφοιτος του πανεπιστημίου της Φλόριντα και πρώην παίκτης της Γαλατασαράϊ, έβγαλε χωρίς ενοχλήσεις στο γόνατο την προετοιμασία και στο τουρνουά του Ηρακλείου, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, για πρώτη φορά μετά από 10,5 μήνες. Ο ίδιος μιλώντας στο περιθώριο της παρουσίασης της ανανέωσης της χορηγίας του ΟΠΑΠ, δήλωσε σίγουρος για τον εαυτό του κι ανυπόμονος για την επανενεργοποίησή του.

Δέκα και πλέον μήνες μακριά από την αγωνιστική δράση είναι πολλοί. Να υποθέσουμε ότι μετρά ανάποδα για τη στιγμή που θα μπεις στο παρκέ;

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που πλησιάζει η ώρα της επιστροφής μου κι ανυπομονώ να νιώσω ξανά χρήσιμος για την ομάδα. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για μεγάλο διάστημα κι αισθάνομαι έτοιμος να δώσω ό,τι έχω μέσα στο γήπεδο.»

Πέρυσι, λόγω του τραυματισμού σου, έμεινες έξω και μοιραία είχες το όχι και τόσο ευχάριστο προνόμιο της παρατήρησης. Φέτος, πως έχεις δει – έως τώρα – την ομάδα, συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας;

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα. Στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, βάλαμε τα θεμέλια στα οποία θα στηριχθεί η εφετινή προσπάθεια, αλλά ακόμη μαθαίνουμε το σύστημα και προσπαθούμε να αφομοιώσουμε πλήρως την αγωνιστική φιλοσοφία που θα εφαρμόσουμε μέσα στο γήπεδο. Νομίζω, όμως, ότι μέρα με την μέρα βελτιωνόμαστε και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται στα πρώτα φιλικά ματς.»

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έκανε μόλις δύο μετεγγραφές, διατηρώντας την βάση του ρόστερ αναλλοίωτη. Πως κρίνεις αυτή την τακτική;

«Νομίζω ότι η διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο ξέρουν καλύτερα. Αποφάσισαν να διατηρήσουν σταθερό τον κορμό της ομάδας και να κάνουν μόνο δύο προσθήκες. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν η επιλογή αυτή θα δικαιωθεί. Κρίνοντας, μόνο από αυτά που βλέπω στο γήπεδο, όμως, νομίζω ότι ο Γκριν και ο Μπιρτς, εντάσσονται σιγά-σιγά σε ένα σύνολο που ξέρει καλά να λειτουργεί μαζί, τους έχει αποδεχθεί και τους βοηθάει συνεχώς να αφομοιώσουν όσο καλύτερα γίνεται το νέο σύστημα. Αν είμαστε υγιείς, τότε πραγματικά μπορούμε να πετύχουμε σε όλους τους στόχους μας.»

Φέτος, πάντως, με την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής της Euroleague αλλά και την ενίσχυση του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα, η πίεση για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη...

«Οι στόχοι δεν είναι μόνο να κερδίζεις κάθε παιχνίδι! Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκεται στην κατάλληλη φόρμα για να διεκδικήσει τους τίτλους, όταν φτάσει η κρίσιμη καμπή της σεζόν.»

Πέρασες το μεγαλύτερο μέρος της αποθεραπείας σου στην Αθήνα και το καλοκαίρι επισκέφτηκες και κάποια νησιά. Τι είπες στους φίλους για την Ελλάδα, όταν επέστρεψες στην Αμερική;

«Ότι είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα χώρα να επισκεφτεί κανείς, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Θα συναντήσει πανέμορφο καιρό, φοβερή ατμόσφαιρα, ωραίους ανθρώπους και την πιο όμορφη θάλασσα!»

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :