Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΥΤΟΝ ΔΙΑΛΕΞΕ ΣΤΟ... ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΠΙΝΟ-ΛΕΑΛΙ Ο ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ!


Ζητούμενο για την εικόνα του Ολυμπιακού θα είναι η αμυντική λειτουργία όπως τόνισε ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων μιλώντας στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη στον ΣΠΟΡ FM 94.6, αναφέρθηκε στην πρώτη εντύπωση που είχε από τις πρεμιέρες των ελληνικών ομάδων στο Europa League, ενώ τόνισε πως στην μάχη Καπίνο-Λεάλι κάτω από τα δοκάρια των ερυθρόλευκων είναι με το μέρος του διεθνούς τερματοφύλακα.

Παράλληλα, μίλησε για τον τρόπο που θα πρέπει τα νέα παιδιά να αξιοποιούνται από τις ομάδες και την μετέπειτα ενσωμάτωσή τους στις εθνικές ομάδες.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την παρουσία του Ντέμη στο ραδιόφωνο: «Ελπίζουμε ο Ντέμης να τα αλλάξει αυτά αλλά νομίζω ότι το κράξιμο κάνει καλό σε εμάς, μας ξυπνάει. Για εμάς είναι πιο εύκολο να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Έχουμε την άποψή μας, την καταθέτουμε. Αν δεν μιλάμε εμείς ποιος θα μιλάει;»

Για τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις: «Είδα το πρώτο ημίχρονο. Από τον αποκλεισμό της Μπερ Σεβά και μετά έχει αλλάξει πρόσωπο. Ήταν κάπως φοβισμένος επειδή τον στοιχειώνει ο αποκλεισμός, αλλά έκανε ό,τι χρειαζόταν για να πάρει το ματς. Άποψή μου είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει στον επόμενο γύρο.

Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή θέλει χρόνο. Είναι νέα ομάδα, με νέο προπονητή. Το διάστημα που είχε τον Βίκτορ πήγε χαμένο. Χρειάζεται να βρει την χημεία του και ο Μπέντο θα την βρει. Υπάρχουν παίκτες από την μέση και μπροστά που έχουν ποιότητα, ο Καρντόσο ο Πασιένσια. Αν λυθούν τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία θα γίνει καλός και ανταγωνιστικός».

Για την εμφάνιση του Λεάλι: «Ο Ολυμπιακός έχει δύο πάρα πολύ καλούς τερματοφύλακες. Είναι πολύ καλός ο Λεάλι. Είχε παίξει στο φιλικό κόντρα στην Μπεσίκτας. Εγώ προσωπικά είμαι με τον Καπίνο για πολλούς και διάφορους λόγους».

Για το αν είναι πιο εύκολο να παίζεις σε μια ξένη χώρα: «Οι άνθρωποι που τους φέρνουν εδώ τους ενημερώνουν για τις απαιτήσεις, γίνεται γενικά μια γρήγορη ανάλυση και γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή που βρίσκονται. Μπορεί να μην μπαίνουν στις λεπτομέρειες αλλά το κλίμα το καταλαβαίνουν. Έχω ζήσει τον Ολυμπιακό και ως βοηθός προπονητή. Παιδιά όπως ο Ρομπέρτο ο Φουστέρ ή ο Τσόρι νιώθουν την πίεση, όμως είναι χρόνια στην ομάδα. Είναι πάντως και θέμα χαρακτήρα».

Για τον Μίτσελ: «Μιλάμε με τον Μίτσελ. Τον βλέπω ανανεωμένο μετά την αποχή από τους πάγκους. Ψάχνει να βρει την επόμενη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του».

Για τις διαφορές Μίτσελ-Βαλβέρδε: «Είναι το πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Η φιλοσοφία του Βαλβέρδε αγγίζει τα όρια της Μπαρτσελόνα, ενώ του Μίτσελ της Ρεάλ. Έτσι βλέπω και τους δύο και αυτές νομίζω ότι είναι οι διαφορές τους. Από το ποδόσφαιρο που δημιούργησε ο Ερνέστο πιστεύω ότι καταστάλαξε προς τα εκεί, ενώ ο Μίτσελ είναι γέννημα θρέμμα Μαδριλένος για αυτό είναι προς την άλλη πλευρά».

Για το αν μπορεί να φτιάξει ο Ολυμπιακός με τους αμυντικούς που έχει παιχνίδι από πίσω: «Νομίζω ότι οι Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο μπορούν να βοηθήσουν στο build-up. Τα παιχνίδια που θα φανεί αυτό είναι τα ευρωπαϊκά. Για την ώρα τα καταφέρνει και νομίζω άνετα, αλλά το στοίχημα είναι να το περάσει στα ευρωπαϊκά».

Για τους δανεισμούς του Λεάλι και την ικανότητα της Γιουβέντους να δανείζει ποδοσφαιριστές: «Σίγουρα χρειάζεσαι παιχνίδια αλλά και προπονητική καθοδήγηση. Το να επιλέγεις ομάδες όπου να διαθέτουν προπονητή τερματοφυλάκων που να είναι υψηλού επιπέδου είναι βασικό. Όταν βρεις μια ομάδα που είναι στελεχωμένη πολύ καλά μπορείς να κερδίσεις πολλά περισσότερα».

Για το αν πιστεύει ότι υπάρχει ιταλική σχολή ποδοσφαίρου: «Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει. Όλες οι ομάδες έχουν μεγάλο επιτελείο. Βρίσκουν παίκτες στην αρχή και στη συνέχεια προπονούν βάσει συγκεκριμένης σχολής».

Για το παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια: «Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα γιατί πλέον κοιτάμε ένας τερματοφύλακας να ξέρει πρώτα ποδόσφαιρο και μετά να πιάνει την μπάλα. το πάμε λίγο ανάποδα και δεν πάμε όπως παλαιότερα με τα σωματικά προσόντα».

Για τον Σάντος: «Ο Σάντος έμαθε από την δική μας σχολή. Δεν έφυγε μακριά απ’ την δική μας ταυτότητα. Όταν ο Ομοσπονδιακός προπονητής δεν μπορεί να βρει παίκτες από τις μεγάλες ομάδες….γιατί δεν έχουν χρόνο σκεφτείτε τι γίνεται για εμάς στην Εθνική Ελπιδων».

Για την Football League και την δυναμική που πρέπει να αποκτήσει: «Είναι μια δύσκολη κατηγορία. Τα παιδιά γίνονται άντρες. Σταματούν να παίζουν παιδιά με παιδιά. Ίσως αν δημιουργηθούν “Β’ ομάδες” θα δουν τις δυνατότητές τους όταν τα παιδιά παίζουν με άντρες. Ή σαν εναλλακτική να δανείζουν παίκτες σε ομάδες της Football League».

Για την εύκολη δημοσιότητα μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης: «Δεν είναι δύσκολο να πάρουν τα μυαλά αέρα. Το θέμα είναι να επιστρέψεις. Μπορεί στα 20-21 να παίξεις στον Ολυμπιακό, όμως σε ένα χρόνο να βρεθείς στην Β’ Εθνική. Κάθε μέρα στην προπόνηση πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος. Τα νέα παιδιά θα πρέπει να δείξουν ότι είναι καλύτεροι απ’ τους συμπαίκτες τους. Σε μία ευκαιρία σε δύο; Όταν και όποτε την πάρουν».

Για τους ψυχολόγους στις ισπανικές ακαδημίες: «Ψυχολόγοι εκπαιδεύουν τους προπονητές για το πώς θα πρέπει να τους μιλάνε μέχρι και τον τρόπο που θα πουν σε ένα παιδί και στους γονείς του ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στην ομάδα. Αυτό γίνεται κάθε μέρα. Είναι πολύ δύσκολο, αφού έχεις να κάνεις με παιδιά, δεν μιλάμε για επαγγελματίες. Είναι σημαντικό για να φτάσεις σε μια ηλικία 18-19 χρονών και να είσαι ολοκληρωμένος επαγγελματίας και άνθρωπος»

Για τον Ρέτσο: «Το παιδί είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Με την Αρούκα που δεν είχε ξαναπαίξει αριστερό μπακ ήταν ο καλύτερος παίκτης. Αξίζει να ρισκάρουν οι ελληνικές ομάδες. Υπάρχουν παίκτες. Σε ορισμένα παιχνίδια έστω έτσι ώστε να μπουν στο κλίμα. Ας το κάνουν λίγο παραπάνω οι ομάδες, δεν χάλασε και ο κόσμος. Και μόνο που βρίσκεται σε ένα υψηλό επίπεδο προπόνησης είναι θετικό για την Εθνική Ελπίδων. Εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε παίκτες όπως ο Μάρτινς της Σπόρτινγκ Λισαβόνας».

Για τον Παναθηναϊκό: «Δεν είδα το παιχνίδι, γιατί το είδα το ΠΑΟΚ Φιορεντίνα. Ο Παναθηναϊκός πίεσε στην αρχή κι έβγαλε κούραση στη συνέχεια με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν λάθη. Η παγίδα ήταν το γκολ, γιατί πιστεύεις ότι μπορείς να βάλεις και δεύτερο. Όπως στο Ολυμπιακός-Παρί. Ο Ολυμπιακός ήταν 40΄ καταιγιστικός και έχασε τελικά 1-4. Δεν το είδα το ματς το επαναλαμβάνω, άκουσα όμως ότι πάνω-κάτω έτσι ήταν».

Για τον Πάουλο Σόουζα: «Είναι πολύ καλός προπονητής. Είδα αυτό που περίμενα. Μια ομάδα να πιέζει και να δημιουργεί ποδόσφαιρο. Θεωρεί πιο safe τους τρεις αμυντικούς, έχει καλό κέντρο με παίκτες όπως ο Μπόρχα Βαλέρο. Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα καλό αποτέλεσμα και στο τέλος θα μπορούσε να είχε πάρει και το ματς στο τέλος».

Για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ στο Europa: «Η δημιουργία είναι πάντα το βασικό. Ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί απέναντι σε ομάδες που πρέπει να ανοίξει τις άμυνες τους στη συνέχεια. Πρέπει να δούμε τι μπορεί να κάνει η ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι. Το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη είναι σημαντικό για να δούμε αν μπορεί».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :