Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ Ο ΓΚΡΙΝ ΜΕ... ΦΟΒΕΡΗ ΑΤΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ!


Ο Ερικ Γκριν μιλάει στο SDNA για τα... ιδιαίτερα μαθήματα που του παραδίδει o Βασίλης Σπανούλης, τις φιλοδοξίες του με τον Ολυμπιακό και την ενσωμάτωσή του στην ερυθρόλευκη οικογένεια.

Αναλυτικά...

Η Τρίτη (27/9) ήταν μία... δύσκολη ημέρα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς οι παίκτες τους στο πλαίσιο της ερυθρόλευκης Media Day τέθηκαν στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου.

Από την πλευρά του ο Ερικ Γκριν, με χαρά απάντησε στις ερωτήσεις που υποβλήθηκε. Το χαμόγελο μάλιστα που συντρόφευε τον 25χρονο Αμερικανό γκαρντ στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνέντευξης μαρτυρά τη μεγάλη του ικανοποίηση για το νέο κεφάλαιο που έχει ανοίξει στην καριέρα του.

Ο Ερικ Γκριν παρότι δεν είναι καιρό στη χώρα μας, νιώθει το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια των πρωταθλητών Ελλάδας, ενώ φροντίζει διαρκώς να μαθαίνει από την συνύπαρξή του με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Αμερικανός άσος μίλησε μεταξύ άλλων για τα... μαθήματα που του παραδίδει ο αρχηγός του και τις φιλοδοξίες του με τον Ολυμπιακό, ενώ δεν δίστασε να εκφράσει την αισιοδοξία του για την σεζόν 2016-17.

Αντιμετώπισες προβλήματα προσαρμογής;

«Στην αρχή δυσκολεύτηκα, καθώς έπρεπε να προσαρμοστώ στην Ελλάδα. Οι συμπαίκτες μου, όμως, από την πρώτη στιγμή με βοήθησαν. Την πρώτη ημέρα που έφτασα στην Ελλάδα δείπνησα με τον Κεμ Μπιρτς, τον Πάτρικ Γιανγκ και τον Ντάνιελ Χάκετ. Ολοι οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν. Οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι πολύ καλές. Ο καιρός και το φαγητό είναι πολύ καλά, οπότε μπορώ να πω πως ήταν η εύκολη προσαρμογή μου».

Υποθέτω πως ο Ντάνιελ Χάκετ, με τον οποίο συνυπήρξατε στη Σιένα το 2013, βοήθησε στην προσαρμογή σου...

«Σίγουρα. Μου είχε μιλήσει για τον Ολυμπιακό, με είχε ενημερώσει για το τι θα συναντήσω εδώ και φρόντισε να με καλωσορίσει στην ομάδα. Η παρουσία του κάνει την προσαρμογή μου πιο εύκολη, καθώς με βοηθάει».

Η προετοιμασία πώς κυλάει;

«Είναι πολύ σημαντικό που κάνουμε προετοιμασία όλοι μαζί, καθώς το γεγονός αυτό μας βοηθάει να αποκτήσουμε χημεία πιο γρήγορα. Το καλό σε αυτήν την ομάδα είναι πως είμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια. Αυτό είναι κάτι που το νιώθουμε όλοι. Οι αρχηγοί μας Σπανούλης και Πρίντεζης μάς δείχνουν τον δρόμο και το πώς πρέπει να αγωνιστούμε στην Euroleague. Σε κάθε αγώνα θέλουμε τη νίκη».

Σου έχει δώσει κάποια ιδιαίτερη συμβουλή ο Βασίλης Σπανούλης;

«Μιλήσαμε μια φορά στο πούλμαν. Μου είπε "πως γνωρίζω πως έχεις πολύ ταλέντο και πως είσαι πολύ καλός παίκτης. Ξέρω πως στόχος σου είναι να επιστρέψεις στο NBA, αλλά θέλω να σε μάθω να νικάς και να γίνεις πρωταθλητής. Γνωρίζω πως έχεις όλες τις δυνατότητες για να γίνεις ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά αυτό δεν θα σημαίνει κάτι, αν η ομάδα σου δεν νικάει". Το πιο σημαντικό που μαθαίνω δίπλα του είναι η νίκη. Είναι νικητής. Είναι θρύλος και ηγέτης. Στόχος μου είναι να γίνω κι εγώ νικητής και θρύλος, οπότε έχω πολλά να μάθω από εκείνον».

Τι πρέπει να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν;

«Ο Ολυμπιακός θα είναι μία ανταγωνιστική ομάδα που θα παίζει με καρδιά. Κάθε βράδυ θα δίνουμε τα πάντα για να νικάμε. Στόχος μας είναι κατακτήσουμε τα πάντα για κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας και να προκριθούμε στο Final Four της Euroleague».

Από εσένα τι να αναμένουμε;

«Θα παίζω με την καρδιά μου κάθε βράδυ. Μπορώ να αγωνιστώ και ως πλεϊμέκερ, να σκοράρω και να παίξω καλή άμυνα. Πάντα θα δίνω το 100%. Θα βουτάω για κάθε μπάλα. Ο,τι χρειάζεται για να πάρει η ομάδα τη νίκη, θα το κάνω με όλη μου την καρδιά».

Ποια πιστεύεις πως θα είναι τα «όπλα» της ομάδας σου τη νέα αγωνιστική περίοδο;

«Θα παίζουμε καλό και ομαδικό μπάσκετ. Θα έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θα αγωνιζόμαστε με καρδιά. Πρέπει κάθε βράδυ να παλεύουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο κόουτς μας προετοιμάζει για αυτό. Ακόμα είναι νωρίς, αλλά πιστεύω πολύ στην ομάδα».

Πώς βλέπεις την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague;

«Είναι πολύ καλό. Το σύστημα μοιάζει με εκείνο του NBA. Πρέπει ως παίκτης να προσέχεις το σώμα σου. Πρέπει έπειτα από κάθε αγώνα να συνεχίζεις είτε έχεις νικήσει, είτε έχεις ηττηθεί. Δεν μπορείς να αλλάξεις το αποτέλεσμα. Πρέπει να είσαι έτοιμος για τον επόμενο αγώνα. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Πρέπει κάθε βράδυ να είσαι έτοιμος. Δεν πρέπει να έχεις άσχημες βραδιές, καθώς αυτό μπορεί να σου στοιχίσει και να μην προκριθείς στα πλέι όφ ή στο Final Four».

Εχεις ενημερωθεί για την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;

«Ναι, έχω ενημερωθεί. Εχω μάθει πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια, καθώς υπάρχει αντιπαλότητα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετέχω πλέον κι εγώ σε αυτούς τους αγώνες».

Αν έπρεπε να διαλέξεις μεταξύ της κατάκτησης του ελληνικού πρωταθλήματος και της Euroleague, τι θα επέλεγες;

«Δεν μπορώ να διαλέξω. Θέλω και τα δύο...»

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :