Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ : ΑΜΥΝΑ, ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝ ΚΑΙ... ΤΡΕΙΣ ΤΙΤΛΟΙ!


Είναι από τους παίκτες που περιμένει πάρα πολλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και γενικότερα οι οπαδοί του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν. Ο Κώστας Παπανικολάου κατά τη Media Day των ερυθρόλευκων εμφανίστηκε… στεγνός, δείγμα της δουλειάς που έχει ρίξει όλο το καλοκαίρι με τις ατομικές και ομαδικές του προπονήσεις.

Ο «Γαύρος» μίλησε μαζί του και τον ρώτησε αρχικά για τις αλλαγές που έχει παρατηρήσει αυτόν τον ενάμιση μήνα της προετοιμασίας των ερυθρόλευκων, λέγοντας: «Σίγουρα είναι διαφορετική με σχέση τις άλλες φορές, αφού είναι και διαφορετικό το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Δεν είναι ότι θα προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις ενός αγώνα. Πρέπει παντού να είμαστε έτσι. Ο τρόπος που λειτουργείς, τα πάντα. Και το σημαντικότερο για όλη τη χρονιά δεν είναι τι θα κάνουν οι προπονητές και οι γυμναστές, αλλά πρέπει και ο καθένας ξεχωριστά να προσέχει τον εαυτό του, να τον προστατεύει και να τον προετοιμάζει για κάθε περίπτωση ξεχωριστά».

Επόμενη απορία ήταν το πώς νιώθει ο ίδιος. «Ηταν ένα καλοκαίρι που σίγουρα θα ήθελα να δώσω κάτι παραπάνω στην εθνική ομάδα και να βοηθήσω με τη σειρά μου όσο μπορώ», ήταν η πρώτη του ατάκα σχετικά με την κατάστασή του, για να συνεχίσει: 

«Αλλά κάτι προβληματάκια στους αστραγάλους δεν με βοήθησαν ώστε να δώσω κανονικά το “παρών”. Από εκεί και πέρα έχασα την Εθνική, αλλά βοηθήθηκα στο σημείο ότι νιώθω πιο έτοιμος, τα πόδια μου είναι καλά, δεν νιώθω πόνους στους αστραγάλους. Πατάω καλά και νιώθω καλά. Εκανα μία μίνι προετοιμασία πριν ξεκινήσω με τον Ολυμπιακό για να παρουσιαστώ όσο το δυνατόν πιο έτοιμος και τώρα σχεδόν, πλησιάζοντας πριν από το τέλος της προετοιμασίας ουσιαστικά και λίγο πριν τα επίσημα πρώτα παιχνίδια, νιώθω καλά, νιώθω δυνατός και ευελπιστώ ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσω την ομάδα μου».

«ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ»

Μπορεί να είναι… νέος, αφού μισό χρόνο είναι στην ομάδα, αλλά σίγουρα είναι παλιός γιατί γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι βάρος έχει η φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Παπανικολάου ερωτώμενος για τις εικόνες του από τους καινούριους παίκτες της ομάδας, σχολίασε: «Και οι δύο είναι έξυπνα παιδιά, όπως και ο Πάρης (Μαραγκός), που είναι και η τρίτη προσθήκη που κάναμε φέτος. Δεν ήταν δύσκολο δηλαδή να μπουν στο κλίμα της ομάδας. Ξέρουν πού ήρθαν και έχουν διάθεση και όρεξη για δουλειά. Το βλέπεις εξάλλου αυτό. Ρωτάνε τους προπονητές τους, μιλάνε με όλους, να μάθουν πώς πρέπει να κάνουν τι. Πώς λειτουργεί η ομάδα. Εχουν το ενδιαφέρον και πάνω από όλα τη δίψα για διάκριση και είναι αυτό κάτι θετικό για όλους μας».

Για το τι θα δούμε τη νέα χρονιά από τον Θρύλο, ο «Παπ» ήταν ξεκάθαρος. Αμυνα, τρέξιμο και τρανζίσιον παιχνίδι.

«Ο Ολυμπιακός έχει μία γραμμή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, η οποία είναι συγκεκριμένη. Ξεκινάει από την άμυνα, κάτι που δεν ήταν και το καλύτερό μας σημείο πέρσι και μας στοίχισε στην Ευρωλίγκα, και από κει και πέρα να παίρνουμε το ριμπάουντ και να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό. Είναι δύο κομμάτια, το ριμπάουντ και η άμυνα, που δεν ήταν και στο επίπεδο που επιθυμούσαμε πέρσι και δεν βοηθήσαμε τους εαυτούς μας έτσι ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση», δήλωσε ο διεθνής φόργουορντ και σχετικά με το αν θα δούμε πιο πολύ τρανζίσιον παιχνίδι από σετ επιθέσεις είπε:

«Ετσι έχει γίνει και το μπάσκετ πια. Εχει γίνει πιο γρήγορο και πρέπει να προσαρμοστείς. Ο Ολυμπιακός έχει αυτό το μοντέλο τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια και δεν νομίζω να αλλάξει αυτό».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :