Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

«ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑΝΤΕΡ Ο ΜΠΙΡΤΣ... ΣΤΙΛ ΛΟ Ο ΓΚΡΙΝ»


Δύο ματς έχει δώσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός και οι πρωταγωνιστές του δεν είναι οι… παλιοσειρές, αλλά οι νέοι. Ο Ερικ Γκριν με τον Απόλλωνα και ο Κεμ Μπιρτς με το Λαύριο έθελξαν με την παρουσία τους και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από μεριάς του τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Στον «Γαύρο» μίλησε ο Γιάννης Αθανασούλας του Λαυρίου για να μάθει τη γνώμη του για τους δύο νεοφερμένους παίκτες του Θρύλου.

Και η άποψή του ήταν κατατοπιστικότατη...

«Ο Μπιρτς είναι ένας πολύ αθλητικός ψηλός με γρήγορα πόδια», ήταν το σχόλιό του για τον Καναδό σέντερ, με τον φόργουορντ του Σερέλη να συνεχίζει και να τονίζει πως...

«Διαθέτει αλτικά προσόντα και έχει και μεγάλα χέρια. Ως παίκτης είναι ένα στιλ Χάντερ, αλλά πιο ποιοτικός στο επιθετικό κομμάτι, καθώς μπορεί να απειλήσει και με σουτ. Μας έβαλε και δύο σουτ από απόσταση. Σχετικά με την άμυνα, είναι πολύ καλός στις αλλαγές με τους κοντούς. Είναι γρήγορος και μπορεί να τους ακολουθήσει και να τους κάνει τη ζωή δύσκολη, αφού μπορεί να τους ακολουθήσει και στα πόδια και ψηλά. Νομίζω ότι είναι ποιοτική προσθήκη και ο Ολυμπιακός θα αναβαθμιστεί με τον ερχομό του στη ρακέτα».

Στο ματς με το Λαύριο, εκτός από τους 17 πόντους, μάζεψε και 12 ριμπάουντ, με τον Αθανασούλα να σχολιάζει πως «Είναι και μεγάλο προσόν του αυτό. Εχει μακριά χέρια και είναι πολύ καλός και στο αμυντικό, και στο επιθετικό ριμπάουντ. Θετικότατος πάνω από τη στεφάνη και μπορεί να τελειώσει τις φάσεις. Στο πικ εν ρολ παιχνίδι έχει τη δυνατότητα μετά από άλεϊ ουπ να καρφώσει άνετα την μπάλα».

Από την άλλη, ενθαρρυντικά είναι όσα ακούγονται για τον Ερικ Γκριν. Ο φόργουορντ της ομάδας του Λαυρίου τόνισε για τον Αμερικανό γκαρντ πως «Ο Γκριν κατά τη γνώμη μου είναι μία εξαιρετική προσθήκη για τον Ολυμπιακό, καθώς είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Είναι ένα στιλ σαν τον Εϊσι Λο, αλλά διαθέτει πολύ καλό περιφερειακό σουτ. Είναι και αυτός πολύ γρήγορος και του αρέσει να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο. Είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός, του δίνουν τις πάσες για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και την έφεσή του στο σκοράρισμα, μπορεί να επιτεθεί και στους ψηλούς γιατί έχει πολύ γρήγορα πόδια, αλλά εκτός από τη διείσδυση, έχει πολύ αξιόπιστο σουτ», ενώ σχετικά με το πώς επιτίθεται, ο Αθανασούλας δήλωσε:

«Από ντρίμπλα αρέσκεται στο να σκοράρει γιατί έχει πολύ καλό σουτ. Σκοράρει και σε στάσιμο σουτ από την περιφέρεια άμα βρουν την πάσα, αλλά του αρέσει επίσης να σκοράρει μετά από ντρίμπλα. Με δύο ντρίμπλες μετά από στήσιμο πικ εν ρολ μπορεί να σουτάρει. Είναι πλαστικές οι κινήσεις του και τον βοηθάει αυτό στο να τελειώσει πολύ καλά τις φάσεις με ντράιβ».

Ενδιαφέρον είχε η άποψη του Γιάννη Αθανασούλα και για πώς είδε όλη την παρουσία των ερυθρόλευκων στο Φάληρο.

«Ο Ολυμπιακός έχει ιδιαίτερα στοιχεία και θυμίζει τον Ολυμπιακό της περσινής σεζόν. Θα στηριχτεί στην πιεστική του άμυνα, όπως εξάλλου συνηθίζει και ο κόουτς, αφού είναι και η φιλοσοφία του αυτή. Να πιέζει δηλαδή πάρα πολύ πάνω στην μπάλα και συνεχώς σε όλες τις φάσεις. Αυτή θα είναι η αγωνιστική του ταυτότητα» υποστήριξε ο Ελληνας φόργουορντ.

Οπως ήταν λογικό, ρωτήθηκε και για τον Αγραβάνη, ο οποίος είχε 20 πόντους με πέντε τρίποντα, και απάντησε: «Ναι, ξεκίνησε πολύ καλά. Ηταν ζεστός εξαρχής και του μπήκαν τα σουτ. Είχε τρία τρίποντα στην πρώτη περίοδο και του πήγε το ματς πολύ καλά», με τον Αθανασούλα από τη μεριά του να προσυπογράφει για το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου πως...

«Σίγουρα η δύναμη του Ολυμπιακού είναι το πώς έχει παραμείνει ο κορμός του, καθώς και ότι διαθέτει πολύ ισχυρές προσωπικότητες. Είναι μερικοί παίκτες που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και έτσι μπορούν να ενταχθούν και όσο το πιο δυνατόν γίνεται γρηγορότερα και οι καινούριοι παίκτες».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :