Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΔΩΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΑΟΚ»!


Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν τις ίδιες πιθανότητες να κατακτήσουν φέτος το πρωτάθλημα, λόγω της κατάστασης του Ολυμπιακού, σύμφωνα με όσα είπε στον SportDog, o Σάκης Τσιώλης.

Αναλυτικά...

Ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας και τις προοπτικές που υπάρχουν στον όμιλό της και στη συνέχεια έγινε μια ευρεία ποδοσφαιροκουβέντα για το ελληνικό πρωτάθλημα και τις μεταγραφές των μεγάλων της Σούπερ Λιγκ.

Ποδοσφαιριστής-κλειδί για τον Παναθηναϊκό ο Λεντέσμα, υπάρχει προβληματισμός για την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, ήταν λάθος του ΠΑΟΚ που δεν ενισχύθηκε στην επίθεση, ηγέτης και βαρόμετρο στη φετινή ΑΕΚ ο Πέτρος Μάνταλος...

Αυτά και άλλα πολλά στις δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη...

Ποιο είναι το σχόλιό σας για την Εθνική ομάδα;

"O αντίπαλος της Εθνικής χθες ήταν πολύ αδύναμος, παρόλα αυτά η ομάδα έδειξε ότι μετά την Ολλανδία υπάρχει συνοχή και συνέχεια. Είναι μεγάλη υπόθεση η εικόνα που έδειξαν στον χώρο του κέντρου οι Σάμαρης, Μανιάτης και Φορτούνης. Αλλά και ότι υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Είμαστε σε καλό δρόμο νομίζω, υπάρχουν προοπτικές και σε συνδυασμό με το νεανικό στοιχείο που υπάρχει στην ομάδα, θεωρώ ότι μπορούμε να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Βοηθάει και την ψυχολογία το γεγονός ότι συνεχίζουμε με θετικά αποτελέσματα, γιατί θα πάμε με άλλη ψυχολογία στα παιχνίδια που κρίνουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Για παράδειγμα, όπως είναι τώρα το Βέλγιο, η Εθνική μας μπορεί να το παίξει και να διεκδικήσει την πρώτη θέση".

Φέτος φαίνεται ότι θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Πώς βλέπετε τον Ολυμπιακό;

"Φέτος ο Ολυμπιακός δίνει με την κατάστασή του την ευκαιρία στους υπόλοιπους να έχουν ελπίδες. Λείπει το στιλ της ομάδας στον Ολυμπιακό, η ομάδα είναι μεγάλη υπόθεση και αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δείχνει ότι έχει χάσει το στιλ του, τον ρυθμό του. Αν επανέλθει γρήγορα όπως τον έχουμε συνηθίσει, θα έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Για εμένα το ερωτηματικό στον Ολυμπιακό είναι η άμυνά του. Ο Καρντόσο είναι πολύ καλός επιθετικός, το ξέρουν όλοι, ο Φορτούνης είναι πολύ ποιοτικός και φαίνεται πως σιγά - σιγά βρίσκει τον εαυτό του. Υπάρχει και ο Τσόρι για να δώσει βοήθειες. Εκεί δεν θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός. Προσωπικά με προβληματίζει μόνο η άμυνά του, αλλά για το ελληνικό πρωτάθλημα που δεν θα έχει μεγάλη πίεση, ίσως να μην του δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα".

Ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετές μεταγραφές και φαίνεται ότι όλες μπορούν να δώσουν σημαντικές βοήθειες: Εμποκού, Ιμπάρμπο, Λεντέσμα, Γουακάσο κ.α.

"Ο Λεντέσμα είναι ο κρίκος για να φέρει την ισορροπία στην 11άδα του Παναθηναϊκού. Εντάξει, ο Ζέκα είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά είναι λίγα πράγματα μπροστά στον "εγκέφαλο" Λεντέσμα. Μάλιστα ο Λεντέσμα μπορεί να αξιοποιήσει την ενεργητικότητα του Ζέκα και να βγει περισσότερο κερδισμένος ο Παναθηναϊκός. Φυσικά σε αυτή την ομάδα βαρόμετρο είναι ο Μάρκους Μπεργκ. Τι θα γίνει πίσω από αυτόν, αν τιμωρηθεί, αν τραυματιστεί κ.λπ., είναι ένα θέμα. Με την φυγή του Καρέλη άδειασε ο Παναθηναϊκός, ενώ προσωπικά πίστευα πολύ και στον Κλωναρίδη. Δεν ξέρω γιατί έφυγε αυτός ο παίκτης. Ο Λεντέσμα λοιπόν είναι υπολογίσιμη μονάδα στον Παναθηναϊκό και φυσικά ο καλός Μπεργκ που παίρνει τα παιχνίδια πάνω του. Ο Γουακάσο έδειξε ότι ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ στο χώρο του κέντρου. Το κυριότερο είναι το σύστημα που βοηθάει τον Μπεργκ, με τους δύο ακραίους μπακ - χαφ και τους δύο σέντερ φορ".

Και ο ΠΑΟΚ ανανέωσε την 11άδα του, με τους Κάνιας, Κάμπος, Μπίσεσβαρ κ.α. Παρόλα αυτά δεν ενισχύθηκε στη θέση του σέντερ φορ.

"Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με τον σεντερ φορ. Εντάξει, υπάρχει στην ομάδα ο Κλάους Αθανασιάδης, που όλοι γνωρίζουν την αξία του και τι μπορεί να προσφέρει μέσα στο γήπεδο. Αλλά δεν έλυσαν το πρόβλημα, γιατί μέσα στην Τούμπα θα χρειαστεί να παίξει με δύο σέντερ φορ. Στον χώρο του κέντρου όμως έχει καλούς και δυνατούς ποδοσφαιριστές".

Το σχόλιό σας για την ΑΕΚ; Μπορεί να μην έκανε πολλές μεταγραφές, αλλά ήταν όλες κινήσεις που έδωσαν ποιότητα στην ομάδα.

"Ένας που ξεχώρισε πέρσι στην ΑΕΚ, ο Αραβίδης, φέτος βλέπουμε ότι μπαίνει αλλαγή. ο Αλμέιδα είναι ένα θέμα, γιατί δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστεί. Κατά τα άλλα ο Μάνταλος είναι πιο ανεβασμένος και μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ. Από αυτόν θα εξαρτηθεί αν η ΑΕΚ θα κάνει κάτι περισσότερο στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Λάζαρος θα δώσει βοήθειες και ταχύτητα και ο Μπακασέτας, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί, θα δώσει λύσεις περισσότερο σαν περιφερειακός παίκτης. Είναι διαφορετική αυτή η ΑΕΚ με εκείνη που είδαμε την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αλλά θα πρέπει να τη δούμε πρώτα".

Πώς περιμένετε δηλαδή φέτος την εξέλιξη του πρωταθλήματος;

"Περισσότερες πιθανότητες από πέρσι έχουν για να τον κατακτήσουν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, αλλά και η ΑΕΚ, γιατί έχουν γίνει πιο ορθολογικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός τους δίνει το δικαίωμα να έχουν περισσότερες πιθανότητες, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να θεωρώ ότι είναι στη ίδια θέση. Θέλω να πω δύο λόγια και για την πρώην ομάδα μου, τον Αστέρα Τρίπολης, που φέτος είναι διαφορετική. Έχει πάρει καλούς ποδοσφαιριστές και τόνωσε το ελληνικό στοιχείο. Έλειψε από την πρώτη πεντάδα την περασμένη αγωνιστική περίοδο και πιστεύω ότι φέτος αυτός είναι ο στόχος: Να επιστρέψει στην πρώτη πεντάδα. Έχει καλό υλικό και μπορεί να τα καταφέρει. Υπάρχουν, συνολικά, 6 - 7 ομάδες φέτος που μπορούν να πετύχουν κάτι (για παράδειγμα η Τρίπολη, ο Ατρόμητος), αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα παρουσιαστούν οι υπόλοιπες ομάδες (π.χ. τα Γιάννενα)".

Τέλος, σε προσωπικό επίπεδο, φέτος τελικά δεν βρεθήκατε σε κάποιον πάγκο.
"Η Λάρισα ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση, ήταν θέμα τιμής η άνοδος και είχα ιερη υποχρεώση να τη βοήθησω. Στη συνέχεια δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως περίμενα. Για την ώρα δεν έχω κάτι στο ορίζοντα, αλλά εδώ είμαστε και θα δούμε. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή".

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :