Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΟΒΕΡΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΕ... ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΤΑΚΑ ΓΙΑ ΠΡΙΝΤΕΖΗ!


Έλληνας διεθνής, 22 ετών με βαρυσήμαντο ρόλο στον Ολυμπιακό! Σε τόνο επιμονής μάλιστα καθώς ο βαθμός εμπιστοσύνης, σε μία εκ των επενδύσεων των ερυθρόλευκων, είναι μεγάλος. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου – ο λόγος για τον οποίο φυσικά- είναι ένας παίκτης πολυσύνθετος, ταλαντούχος, ο οποίος από την άλλη, πέραν των αγωνιστικών του ικανοτήτων μονοπωλεί από πέρσι την κουβέντα άθελά του.

Είναι κλασικό «τριάρι» και εκεί πρέπει να παίζει; Κάνει για «τεσσάρι»; Μπορεί; Ο ίδιος ξεφεύγει από όλη αυτή την ανούσια ανάλυση και τονίζει εξοικειωμένος πλέον, μετά το περσινό… μάθημα, ενώ αισθάνεται ευλογημένος που στην θέση που προσπαθεί να καθιερωθεί έχει μπροστά του (ίσως) τον καλύτερο πάουερ φόργουορντ της Ευρώπης. Τον Γιώργο Πρίντεζη από τον οποίο μαθαίνει καθημερινά κινήσεις και μυστικά της θέσης.

Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού λοιπόν μίλησε στο iperiodico.gr κατά τη media day των πρωταθλητών Ελλάδας καταθέτοντας σχόλια και εντυπώσεις από τους νεοφερμένους ξένους του Ολυμπιακού- Γκριν και Μπιρτς- και αναλύοντας τα διαφορετικά αγωνιστικά στοιχεία που θέλει να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ιωάννη, κατ’ αρχάς πως οδεύει η προετοιμασία σας; Σας θορύβησε καθόλου η εικόνα απέναντι στην Εφές;

Προετοιμασία είναι, ακόμα είναι πολύ νωρίς. Μιλάμε άλλωστε για φιλικά παιχνίδια… Με την Εφές εμείς δεν παρουσιαστήκαμε φρέσκοι και κάναμε αρκετά λάθη. Νομίζω πως είναι αρκετά νωρίς για να βγάλεις απόλυτα ασφαλή συμπεράσματα και να λες ότι έφταιξε αυτό ή το άλλο. Η Εφές ήταν πιο έτοιμη από εμάς, δεχθήκαμε πολλά εύκολα καλάθια, κάναμε αρκετά λάθη… Στην επίθεση δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε, ομαδικά δηλαδή, και δεν δημιουργήσαμε πολλά σουτ. Από την άλλη, όταν δημιουργήσαμε προϋποθέσεις δεν ευστοχήσαμε και… χάσαμε.

Οπότε έχει βάση αυτό που λέμε, το τετριμμένο, καλύτερα τώρα παρά στα επίσημα, ώστε να υπάρχει χρόνος για βελτίωση;

Σίγουρα, καλύτερα τώρα. Κανείς δεν πάει αήττητος μέσα στη σεζόν. Χάσαμε ένα παιχνίδι, ένα φιλικό. Πολύ καλύτερα που χάσαμε ένα φιλικό κι όχι επίσημο και πρέπει να μάθουμε από αυτό, να δούμε τα λάθη μας, γιατί σίγουρα δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας και γενικότερα η εικόνα μας. Γιατί αυτό είναι που μετράει. Όχι το αποτέλεσμα. Η εικόνα μετράει πιο πολύ απ’ όλα. Μπορεί σε κάποιο παιχνίδι να κερδίσεις και να μην έχεις καλή εικόνα ή σε κάποιο άλλο να χάσεις αλλά να τα έχεις δώσει όλα και γενικότερα η εικόνα σου να ήταν καλή. Νομίζω ότι μετράει πιο πολύ η εικόνα παρά το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή.

Τι διαφορετικό θα δούμε φέτος αγωνιστικά από τον Ολυμπιακό σε σχέση με πέρσι;

Θέλουμε μεγαλύτερη ταχύτητα στο παιχνίδι μας. Θέλουμε να παίξουμε σε έναν πιο γρήγορο ρυθμό. Σίγουρα είναι κάτι το οποίο το χρειαζόμαστε και η ομάδα μπορεί να το υποστηρίξει γιατί έχει αμυντικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις και έτσι θα πιέσουμε για να έχουμε περισσότερες κατοχές και παράλληλα με την δυνατή άμυνα που θέλουμε να παίξουμε, να παρουσιάσουμε ένα πιο ελκυστικό μπάσκετ και να σκοράρουμε περισσότερους πόντους.

Αισθάνεσαι πιο βολικά στο «4» από τη στιγμή που πέρσι βούτηξες στα βαθιά σε μία θέση που ουσιαστικά δεν γνώριζες;

Πολύ πιο εξοικειωμένος. Η περσινή σεζόν ήταν μάθημα για μένα σε κάτι που δεν είχα ξανακάνει. Ή μάλλον είχα κάνει περιστασιακά. Σίγουρα έμαθα πολλά πέρσι και είναι ευλογία για μένα που ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης) παίζει σε αυτή την θέση και βλέπω από αυτόν, μαθαίνω από αυτόν καθημερινά και δένομαι στην ομάδα στη θέση αυτή. Σίγουρα μπορώ να προσφέρω και στο «τρία» όποτε η ομάδα το χρειάζεται. Νομίζω η περσινή σεζόν με βοήθησε πολύ για το τι θα επακολουθήσει φέτος.

Άλλαξε το σύστημα στην Ευρωλίγκα, αλλάζει αυτόματα και η σκέψη σας αναφορικά με τους στόχους; Παιχνίδι το παιχνίδι και ταμείο ή το λέτε ανοικτά… «πάμε Final 4»;

Κατ΄ αρχάς θέλουμε να περάσουμε στα πλέι οφ. Το σύστημα είναι έτσι που παίζουν όλοι με όλους, στοιχίζουν όλες οι ήττες και ειδικά αυτές που έρχονται πολύ νωρίς. Νομίζω πως θέλουμε να περάσουμε στα πλέι οφ κατά κύριο λόγο. Ο πραγματικός στόχος κι αυτό που θέλουν όλοι είναι το Final 4, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας αλλά με το καινούριο σύστημα, πιστεύω πως θα παίξει ρόλο ποια ομάδα θα είναι φρέσκια, ποια ομάδα θα κάνει καλύτερη αποθεραπεία και θα είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον ρυθμό των παιχνιδιών.

Πες μας τις εντυπώσεις σου για τα δύο νέα παιδιά. Τον Έρικ Γκριν και τον Κεμ Μπιρτς; Πως σου έχουν φανεί;

Το πιο σημαντικό είναι πως και οι δύο είναι καλοί αμυντικοί, που είναι δύσκολο να το βρεις σε παίκτες ξένους ώστε να μπολιαστούν και να θέλουν να παίξουν άμυνα. Από κει και πέρα, ο Έρικ είναι ο κλασικός σκόρερ, ο παίκτης στο «ένας εναντίον ενός» που θα δώσει σκορ, αυτό που κάποιες φορές δεν το είχε η ομάδα. Όσον αφορά τώρα τον Κεμ είναι ένας παίκτης αθλητικός που κάνει πολλά πράγματα στο παιχνίδι, ριμπάουντ, τάπες, τελειώματα κοντά στο καλάθι. Νομίζω είναι ένα πολυεργαλείο που μπορεί να βοηθήσει πραγματικά πάρα πολύ.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πιο γεμάτος φέτος με παίκτες… διπλοθεσίτες. Είναι ένα έξτρα πλεονέκτημα αυτό ώστε να προσαρμόζεται αυτόματα με διαφορετικά σχήματα;

Σίγουρα, πολλοί παίκτες παίζουν δύο θέσεις. Μπορούμε να παίξουμε με τρία γκαρντ. Να παίξω εγώ σε δυο θέσεις, ο Αγραβάνης, ο Λοτζέσκι να κατέβει στο «2», ο Παπανικολάου στο «2» επίσης- έπαιξε εκεί σε μερικά φιλικά- ο Γκριν παίζει και στον «άσο». Νομίζω ότι αυτό είναι πολυτέλεια και ανάλογα με τον αντίπαλο να έχουμε διαφορετικά σχήματα.

Ο κόσμος το ξέρεις καλά, έχει πάντα αυξημένες προσδοκίες, τι θες να του πεις; Τι μήνυμα του στέλνεις;

Είναι καλό που ο κόσμος έχει αυξημένες προσδοκίες γιατί κι εμάς μας πεισμώνει, για να πετυχαίνουμε και να τα δίνουμε όλα. Ζητάμε τη στήριξη του κόσμου για ακόμα μία σεζόν, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, και τον ευχαριστούμε γι αυτό, και σίγουρα η ομάδα θα τα δίνει όλα και θα προσπαθεί να ευχαριστεί τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :